Партнер рубрики Події

Катастрофа українського Боїнга в Тегерані: 177 осіб загинуло, всі подробиці (оновлюється)

Катастрофа українського Боїнга в Тегерані: 177 осіб загинуло, всі подробиці (оновлюється)
  • Боїнг 737 зі 167 пасажирами і членами екіпажу на борту, що належить компанії МАУ, зазнав аварії сьогодні, 8 січня, незадовго після зльоту з іранського аеропорту Імама Хомейні. За даними рятувальників, ніхто не вижив.
  • Наразі версія теракту чи ракетної атаки виключається – посольство.

Першим про катастрофу українського літака повідомило іранське інформаційне агентство Fars. "Боїнг 737", що належить авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України», зазнав аварії після зльоту з аеропорту іранського Імама Хомейні зі 180 пасажирами і членами екіпажу на борту", - йшлося в повідомленні.

Спочатку повідомлялося про 180 жертв аварії, повідомляє УНІАН. Пізніше представник мінавіації Ірану Джаафар Заде повідомив, що на борту літака знаходилися 167 осіб. В РНБО заявили, що станом на зараз підтверджена інформація про 168 пасажирів, які пройшли реєстрацію на рейс, і про 9 членів екіпажу. Усього 177 осіб.  Глава Тегеранського центру невідкладної допомоги заявив, що тіла загиблих буде важко впізнати через високий ступінь пошкоджень. Зараз рятувальники збирають тіла людей на території близько двох гектарів, щоб передати їх судмедекспертам.

Відео дня



Сервіс Flightradar24 на своєму офіційному Twitter опублікував маршрут польоту українського Боїнга 737, який зазнав катастрофи в Ірані. Згідно з даними сервісу, борт впав незадовго після вильоту. "Ми стежимо за повідомленнями про те, що український літак 737-800 розбився незабаром після зльоту з Тегерана. Рейс PS752 покинув Тегеран о 02:42 ранку", - йшлося в повідомленні.

Ймовірність, що хтось вижив, "дорівнює нулю"

На місце аварії були направлені 22 машини і два автобуси швидкої допомоги. «Рятувальні команди були відправлені в район аеропорту, де розбився літак Boeing 737, що належить авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України», - повідомив державному телебаченню представник організації цивільної авіації Ірану Реза Джафарзаде. «Літак у вогні, але ми відправили рятувальників... і, можливо, ми зможемо врятувати деяких пасажирів», - сказав глава служби з надзвичайних ситуацій Ірану Пирхосейн Куліванд. Пізніше глава організації "Червоного півмісяця" Ірану Мортеза Салими повідомив, що ймовірність того, що хтось вижив, "дорівнює нулю". "Вірогідність того, що пасажири залишаться живі, немає", - заявив він агентству ISNA.


Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним та близьким пасажирів і членів екіпажу українського Боїнга, що зазнав авіакатастрофи в Тегерані. Відповідний пост президент опублікував у своєму Telegram-каналі.  «Страшна звістка з Близького Сходу. Сьогодні вранці після зльоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні (м. Тегеран) пасажирський літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» зазнав катастрофи і впав неподалік аеропорту. За попередніми даними, всі пасажири та члени екіпажу загинули. Наше посольство уточнює інформацію щодо обставин трагедії та списків загиблих. Мої щирі співчуття рідним та близьким всіх пасажирів і членів екіпажу», - написав Зеленський.
 

Причина катастрофи українського літака

Спочатку іранське агентство Fars повідомило, що літак впав через технічні несправності незадовго після зльоту. Пізніше арабський канал Al Hadath поширив інформацію про те, що український Боїнг 737 був "ненавмисно збитий" іранськими ППО. При цьому про подробиці і джерелі інформації не повідомлялося. Варто зазначити, що сьогодні вночі Іран обстріляв військові бази США в Іраку балістичними ракетами.

Згодом влада Ірану заявила, що в українського літака, що розбився в Тегерані, загорівся двигун. 
Як зазначили в мінтранспорту Ірану, пілот втратив контроль над літаком і той врізався в землю, повідомив УНІАН.

За попередньою інформацією, наданою іранською стороною, причиною катастрофи українського «Боїнга» стала аварія двигуна, версія теракту чи ракетної атаки виключається. Про це повідомили у посольстві України в Ірані, зазначає "Радіо Свобода".

Серед загиблих є українці

Сервіс Aviation Newsroom, що відслідковує дані про польоти повітряних суден у світі, оприлюднив поки непідтверджену інформацію про громадянство пасажирів літака авіакомпанії "МАУ", що розбився в Ірані, передає УНН.

"Інформація про пасажирів рейсу українських аваіліній PS752:

  • 13 членів екіпажу з України
  • громадяни Ірану - 71
  • громадяни Канади -73
  • громадяни Німеччини - 4
  • британські громадяни - 3
  • громадяни Швеції - 8
  • громадяни Афганістану - 6", - йдеться в повідомленні.

Згодом стало відомо, що жертв серед українців 15. На борту авіалайнера Boeing 737 авіакомпанії МАУ, який вранці 8 січня розбився в Ірані, перебували 15 українців: 13 членів екіпажу і двоє пасажирів. Про це з посиланням на джерела повідомляв OBOZREVATEL.

А тим часом в МЗС України повідомляють, що жертв серед українців 11. 

За оновленою інформацією (станом на 9.30 - прим. ред.), на борту перебувало 11 громадян України (2 пасажири та 9 членів екіпажу), 63 – Канади, 82 - Ірану, З - Німеччини, 10 - Швеції, 4 – Афганістану, 3 – Великої Британії, йдеться в офіційному повідомленні відомства.

Наразі МЗС перебуває у контакті з іноземними колегами. Продовжуємо уточнювати інформацію щодо пасажирів.

МЗС України висловлює глибоке співчуття усім близьким та родичам загиблих.

У Департаменті консульської служби МЗС України створено оперативну кризову групу, телефон гарячої лінії - 238 16 57.

МАУ припинила власні польоти до Тегерану

Компанія “Міжнародні авіалінії України” припинила власні польоти до столиці Ірану міста Тегеран, про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію розповсюджену пресслужбою компанії.

“Починаючи з сьогоднішнього дня, авіакомпанія МАУ ухвалила рішення щодо призупинення виконання власних рейсів до Тегерана на невизначений термін”, — йдеться у повідомленні.

У компанії повідомили, що у тісній співпраці з авіаційною владою робить все можливе для з’ясування причин авіаційної події.

За інформацією компанії рейс виконувався на літаку Boeing 737-800 NG, реєстраційний номер UR-PSR. Літак 2016 року виробництва, був отриманий авіакомпанією безпосередньо з заводу концерну. Останнє планове технічне обслуговування літак пройшов 06 січня 2020 року.

Також компанія обіцяє оприлюднити списки пасажирів після уточнення інформації хто з них перебував на борту літака.

Як повідомляв УНН, тривалий час авіакомпанія МАУ не надавала жодної інформації щодо катастрофи

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Оксана Дробніцька

    Щирі співчуття рідним і близьким загиблих.
  • Liudmila Cerioli

    Який жах....щирі співчуття..
  • Михайло Терен

    якраз в цей час російські терористичні війська запускали з території ірану ракети  по американських базах, напевно одна і відхилилася

    V reply Михайло Терен

    Дибіле ебаний - російських військ там нема, а ракету запускали іранські війська - на своїй території, по терористичних американських базах, які припхалися туда за дешевою нафтою

    ВолодяУкраїна!!! reply V

    ВолодяУкраїна!!! reply V

    ВолодяУкраїна!!! reply V

  • Natalia Kachurovska

    Мої співчуття!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up