Партнер рубрики Події

Кава в окопах та тризуб з гільз: у Тернополі відкрили виставку фотографій з війни

Кава в окопах та тризуб з гільз: у Тернополі відкрили виставку фотографій з війни

Автори світлин, які розміщені на стінах ресторації “Мамонт”, - боєць 18-го окремого мото-піхотного батальйону, інвалід війни ІІ групи Юрій Парило та його побратими. Хлопець отримав осколкове поранення на території Луганської області

Виставка присвячена поверненню воїнів АТО до життя в мирному місті. Модератор виставки сам два роки служив на Сході. Пів року військовий не залишав пост навіть, коли був поранений. Організаторами виставки виступають Громадянська спілка “Громадський рух Хвиля” та дружня ресторація “Мамонт”.

- Цією фотовиставкою ми хочемо донести до людей, що існує проблема реабілітації в солдатів, які повертаються у спокійне та мирне життя, - розповідає Юрій Парило.

Відео дня

Сам він після повернення додому ще довго не міг пристосуватись до спокою. Юрій каже,  що багато його побратимів, які повертаються з війни, важко проходять період реабілітації.

- Перший час було дуже лячно від будь-яких різких та шумних звуків.  Хотілось назад, бо за той час на війні став дуже близький із тими з ким разом воювали. Хотілось назад до них, бо вони стали справді рідними, - розповідає Юрій.


 

Відвідувачі закладу зворушені емоційними світлинами. Кажуть, що такі речі обов’язково повинні існувати для того, щоб ми пам’ятали про тих, кому завдячуємо мирним життям.

- Звісно, ми трохи були здивовані такими емоційними світлинами, коли прийшли сюди, - говорить тернополянин Юрій. - Нагадувати про війну потрібно. Так, ми інколи втомлюємось від цих страшних новин, але їм там важко.

Виставку під назвою “Працюємо, щоб мати вільний час, воюємо, щоб жити мирно” із фото, зроблених під час військових дій в Донецькій та Луганській областях можна переглянути до 30-го серпня.

Більше культурних подій шукайте ТУТ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up