Тернополяни залишилися без води, потім потекла іржа. А комунальники радять"міняти країну"

Тернополяни залишилися без води, потім потекла іржа. А комунальники радять"міняти країну"
  • "Чому щоразу я повинна відмивати від бруду умивальник, міняти вхідний водяний фільтр, оплачувати чистку теплообмінника водонагрівача?", - обурюється тернополянка, яка залишилася без води. 
  • Планові ремонтні роботи проводили в одному місці і завершили вчасно, а позапланово "потекло" в іншому, пояснили у КП "Тернопільводоканал". Чому диспетчер порадила тернополянину «змінити країну» - читайте у статті.

Мешканці кількох будинків на вул. Довженка обурені. Їх ніхто не попередив про відключення чи ремонти водогону. Тому цілий день кілька домів не мали ані грама води - ні для приготування їжі, ні навіть щоб змити туалет. Зрештою, усе «приправилось»  не надто приємною бесідою з диспетчером КП "Тернопільводоканал", а з кранів, коли стемніло, потекла справжня іржа.

Тернополяни нарікають, що через таку якість так званої «питної» води змушені відмивати від бруду умивальник, міняти вхідний водяний фільтр, оплачувати чистку теплообмінника водонагрівача. І це при тому, що справно оплачують за, як самі називають, - "водичку".

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

У КП "Тернопільводоканал" розмову на підвищених тонах з диспетчером і з емоціями, які зашкалювали, називають людським фактором та обіцяють наголосити працівникам, як вони мають розмовляти з клієнтами. Щодо ремонту – система стара, труби зношені. Латали в одному місці – «летіло» в іншому.

Люди не починають день з сайту КП "Тернопільводоканал"

Люди обурені, мовляв, йдемо до Європи та намагаємось досягнути європейського рівня життя, водночас диспетчер водоканалу на запитання мешканців, що ж робити, радить… змінити країну.

- 16 жовтня – прим. авт.) між 9:00 та 10:00 в нашому будинку на вул. Довженка без попередження відключили воду, - пише на власній сторінці у Фейсбук мама трьох дітей, молодші з яких два рочки, Юлія Шпинда-Малик. -
Оператор аварійної служби КП "Тернопільводоканал" (що як завжди не відрекомендувався) повідомив, що "на сайті КП "Тернопільводоканал" оголошення про плановий ремонт було, а оголошення по під'їздах були розклеєні, але, можливо, ми цього не зауважили».

Жінка припускає, що, можливо, жоден з мешканців двох будинків і не зауважив на ці повідомлення, але скоріш за все їх просто не було. Також, можливо, це повідомлення і було на сайті водоканалу, але от біда: мої знайомі та рідні не заходять на нього кожного дня. Як і родина Юлії не починає свій день з візиту на сайт КП "Тернопільводоканал".
- У результаті декілька будинків на весь день залишились без води - мало хто встиг зауважити, що вода перестає поступати й кинувся її набирати, "поки ще є", - пише жінка. - Діти прийшли зі школи - ні рук помити, ні посуд, ні в туалеті прибрати!

Найбільше в цій ситуації «добиває» повна відсутність розуміння проблем жителів міста - клієнтів КП "Тернопільводоканал".

Повна залежність від монополіста

- Тернополяни, що оплачують послуги водопостачання, знаходяться у повній залежності від місцевого монополіста! – обурюється пані Юлія. - Оператори КП "Тернопільводоканал", що є лицем компанії, не навчені реагувати на подібні ситуації і пропонують "виїхати в іншу країну, щоб таких проблем не більше не виникало". Та я впевнена, що поведінка операторів "аварійних ліній" дійсно відображає реальний стан речей та відношення вищого керівництва КП "Тернопільводоканал" до проблем їхніх клієнтів.

«Як я можу вплинути на цю ситуацію? Чому щоразу я повинна відмивати від бруду вмивальник, раковину, міняти вхідний водяний фільтр, оплачувати чистку теплообмінника водонагрівача? І при цьому усьому я ще й оплачую за цю, - з дозволу сказати, - "водичку" – пише тернополянка.

- І саме головне те, що, згідно з позицією КП "Тернопільводоканал", усе гаразд - у кращому випадку я зможу не оплачувати надання послуг за той час, протягом якого у мене не було води! А хто компенсує мені все вищеперелічене?! – цікавиться жінка.

Люди припускають, що з більш-менш дієвого  хіба можуть затримати оплату на місяць-два та, можливо, переконати сусідів поступити аналогічно.

Оплачуєте те, що було надано

- Але ж це незаконно! - скажете ви. А який у мене вихід?! – відповім, - розмірковує пані Юлія. - Найняти адвоката і подати позов до суду? Мені скажуть, що формально мене повідомили про відсутність води - див. сайт КП "Тернопільводоканал"! У більшості людей навіть договору на постачання води немає! КП "Тернопільводоканал" надає їм послуги "по факту" - оплачуєте те, що було надано. Не подобається - не споживайте! От так і залишаються наші жителі і клієнти Водоканалу з єдиним дієвим вирішенням їхніх проблем, яку й порадила оператор аварійної служби КП "Тернопільводоканал": "Змінити країну проживання". Так?

О 19.00 вода у будинках на Довженка з’явилась. Якщо цю субстанцію, звичайно, можна назвати водою. Рідина майже чорного кольору текла з кранів. Люди зняли відео і виклали у Фейсбук.

- Потрібно покупати дворічну дитину, і в чому її мити - в цій "водичці"? – цікавиться жінка.

Чоловік пані Юлії Роман Малик каже, що тернополяни фактично стали заручниками водоканалу. Бо вони – монополісти. Не платити кілька місяців і потім, коли прийдуть вимикати воду – оплатити всі рахунки – у водоканалі навряд чи таке відчують. Позиватись до суду – довго і дорого. А водяні монополісти ще й киватимуть і бік договору – мовляв, у нього передбачені ситуації. А також послати на сайт водоканалу – таки ж попередили про відключення.

- Чому хотів розголосу? Бо це типова ситуація для споживачів, - обурюється пан Роман. - Що може пересічний громадянин зробити для захисту своїх інтересів? Як діяти, аби подібні випадки не повторювались? Яким чином можна контролювати якість води? Як налагодили комунікацію? Чи є відповідальна особа, як реагувати куди скаржитись?

«Чорна» вода - це технологічна специфіка

Люди нарікають, що їх ніхто не попередив про планове чи позапланове відключення. Чому воду відключили? Які роботи проводили в той день і коли їх остаточно завершать?

Чи споживачів зобов’язані попереджати про відключення? І якщо так, то яким чином.

Як нараховуватиметься оплата за день-час, коли води не було? І за час, коли вода з’явилась, але була абсолютно непридатною навіть для технічних потреб? І, зрештою, чи  має представник водоканалу, черговий, представитись – навіть на прохання чи вимогу мешканців-споживачів? Ці всі питання ми адресували до КП «Тернопільводоканал».

Там запевнили: так, диспетчери мають представитися, і їм ще раз на цьому наголосять. Щодо оплати - у 99% споживачів є квартирні водоміри. Нема води, - не крутиться лічильник - відповідно, ніщо не нараховується. Чорна вода після аварії не може не текти, це технологічна специфіка.

У пресслужбі водоканалу пояснили: на Довженка, 9 - це якраз той випадок, коли НП накладається на НП. Планові ремонтні роботи проводили в одному місці і завершили вчасно, а позапланово "потекло" в іншому. Виявилося, що там кількадесят років тому "нахімічено" з трубами. Не співпадали діаметри, щоб замінити швидко. Возили на обточування, щоб зробити якісно, а це - час.

  • Адміністрація та колектив КП “Тернопільводоканал” із повагою та розумінням ставляться до кожного споживача, враховують і опрацьовують всі скарги й претензії, а головне — всіма доступними засобами намагаються мінімізувати незручності, спричинені плановими ремонтними роботами чи аварійними ситуаціями, які не передбачиш, - зазначили у пресслужбі КП «Тернопільводоканал».

Так зване монопольне становище, про яке йдеться в дописі, - це насправді великий і важкий тягар, прокоментували у пресслужбі. З огляду на природний підвищений вміст заліза у воді з артезіанських свердловин; на зношеність водомереж, які неможливо замінити миттєво, а це — причина левової частки аварій; на гостру нестачу кадрів (за штатним розписом у відділі водопровідно-каналізаційних мереж має працювати 46 робітників, а є лише 28) та інші об’єктивні фактори. Є ще й суб’єктивні, і людський ніхто не відміняв.

Без припинення подачі води ремонт неможливий

Диспетчерам ніхто не телефонує, аби подякувати, а за зміну кожен з них відповідає приблизно на 150 дзвінків, з нецензурною лексикою та прокльонами включно, - зазначають у пресслужбі комунального підприємства. - Просимо з розумінням поставитися до цього, а в цьому конкретному випадку — бодай не перекручувати слова диспетчера.

Система водопостачання й водовідведення влаштована так, що без припинення водопостачання неможливо ліквідувати аварійні ситуації. Тому такі припинення неминучі й унеможливлюють завчасне попередження споживачів. Радимо мати бодай мінімальний запас води. Інколи одна надзвичайна подія тягне за собою іншу, й роботи не вдається завершити до передбаченого терміну. Власне, так 16 жовтня і сталося з водомережею на Довженка.

- Водоканал цілеспрямовано працює над удосконаленням цієї системи, - наголосили у підприємстві. - Ще якихось 10 років тому щодоби траплялося по 10-15 аварій, і без води залишалися цілі мікрорайони. У деяких зі сусідніх обласних центрів і досі так. У Тернополі цей показник за останні два роки — менше однієї на добу й відключення до ліквідації аварії набагато локальніші. Уже розпочалося будівництво станції зі знезалізнення води, тож її якість у найближчі роки відчутно покращиться. Реалізовуються й інші проекти. А головне — цілодобово не припиняється щоденна рутинна робота, аби споживачі були з водою, хоч над цим мало хто з них замислюється...

Яким чином можна захистити свої права? Чи реально покарати монополіста за неякісно надані послуги? Чи були в судовій практиці прецеденти, коли споживачам вдалось виграти двобій з водоканалом? На ці всі питання відповість юрист. Про це читайте згодом.

Довідка

Куди скаржитись на проблеми з водою

Офіційний сайт КП «Тернопільводоканал» https://vodokanal.te.ua/ (там є й номери телефонів до диспетчера, приймальні, дирекції)

е-пошта: [email protected]

Директор КП "Тернопільводоканал" Володимир Кузьма проводить особистий прийом громадян щодня, в роб. дні з 12 до 13 години (крім тих днів, коли перебуває у відрядженні)

Аварійна служба (диспетчер): 52-51-17, 25-26-10, цілодобово.

Довідка міськради: 15-80, 067 351 57 10, цілодобово.  
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Romik

    "А головне — цілодобово не припиняється щоденна рутинна робота, аби споживачі були з водою, хоч над цим мало хто з них замислюється..."

    - Шановний представник КП "Тернопільводоканал", Ваші споживачі не повинні замислюватися над тим як важко ви працюєте. Вони лише повинні оплачувати за якісно надані послуги!
  • Romik

    "Щодо оплати - у 99% споживачів є квартирні водоміри. Нема води, - не крутиться лічильник - відповідно, ніщо не нараховується."

    - І дійсно. Все логічно. Все як і писав споживач: "Не подобається - не користуйся!".
  • Romik

    "..а в цьому конкретному випадку — бодай не перекручувати слова диспетчера."

    - Як можна перекрутити слова диспетчера при наявному записі розмови?!
  • Romik

    "..а в цьому конкретному випадку — бодай не перекручувати слова диспетчера."

    - Як можна перекрутити слова диспетчера при наявному записі розмови?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up