Партнер рубрики Події

Кількість хворих росте – у Тернополі посилюють карантин. Які зміни прийняв міський штаб?

Кількість хворих росте – у Тернополі посилюють карантин. Які зміни прийняв міський штаб?
  • Засідання міського штабу для боротьби з коронавірусом відбулося у понеділок, 24 січня. Члени комісії запровадили ряд нових обмежень, які почнуть діяти уже з 26 січня.
  • Кого стосуватимуться обмеження та діяльність яких закладів обмежать – читайте у матеріалі.

Під час засідання комісії заслухали представників обласного центру контролю та профілактики захворювань. Ситуація не втішна. Спеціалісти пов’язують зростання кількості хворих з появою та розповсюдженням в області нового штаму «Омікрон». Хоча експерти зазначають, що новий штам протікає легше, ніж попередні, однак він має значно вищу вірулентність, тобто ним легше заразитися і він швидше поширюється.

– Наразі епідситуація в Тернополі та громаді розцінюється такою, що швидко погіршується. За останні два тижні ми бачимо динаміку до зростання захворюваності. Це зростання ми пов’язуємо з тим, що в області циркулює новий штам «Омікрон». Обласний центр контролю та профілактики хвороб вже двічі цього місяця надсилав до Центру громадського здоров’я біоматеріал для підтвердження штаму «Омікрон». Наразі ми маємо 33 підтверджених зразка, – повідомили в Обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

У міському відділку поліції повідомляють, що спеціальні робочі групи продовжать стежити за дотриманням протиепідемічних вимог. 

Відео дня

– Ми наразі перебуваємо в «помаранчевій зоні», – каже начальник Тернопільського районного управління поліції Сергій Осадца.– Ми збільшили кількість нарядів. Спільно з держпродспоживслужбою та муніципальною інспекцією ми продовжуємо стежити за дотриманням протиепідемічних норм в місті. Протягом вихідних 22–23 січня виявлено 10 порушень карантину були складені відповідні протоколи. 

У зв’язку з цим, міський штаб для боротьби з коронавірусом вирішили прийняти нові посилення карантину, щоб стримати поширення захворюваності.

Яких змін чекати

Члени комісію вирішили запровадити ряд посилень карантину в Тернопільській громаді з середи, 26 січня. Тож основні посилення карантину:

  • Обмежити доступ до структурних підрозділів міської ради відвідувачів. Відповідальним працівникам міськради мають забезпечити можливість подання заяв та звернень поштовими та електронними засобами.
  • Заборонили роботу закладів громадського харчування та перебування відвідувачів після 22:00 до 7:00 з забороною розрахункових операцій після 21:00, крім діяльності надання послуг громадського харчування зі здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на виніс.
  • Заборонили роботу дитячих ігрових кімнат.
  • Управління освіти рекомендує керівникам шкіл організувати для учнів 5–11 класів дистанційне навчання.
  • Суб’єкти господарювання повинні поновити на входах інформаційні матеріали з зазначенням можливої максимальної кількості відвідувачів, які можуть одночасно перебувати в закладі, згідно постанови Кабміну №1236.
  • Тимчасово заборонять масові зібрання, дискотеки та святкові події.
  • Управління транспорту повинне організувати максимально можливу вакцинацію водіїв та кондукторів громадського транспорту.
  • Весь персонал закладів громадського харчування торгівлі та інших закладів побутового обслуговування населення повинен бути на 100% вакцинований.
  • Управління цифрової трансформації та комунікації повинно посилити  інформаційну роботу щодо вакцинації.
  • Дозволять роботу кінотеатрів з наповненістю зала 50%.
  • Тернопільське районне управління поліції, ГУ національної поліції у Тернопільській області, управління патрульної поліції в області, управління держпродспоживслужби у області, управління муніципальної інспекції в межах повноважень повинні забезпечити посилений контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.   

А що ви думаєте про нові посилення? Пишіть у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • nazar diyak

    Суки граються нами . Ви про шо який вірус .де дівся грип ,бронхіт , простуда сука шо не шо вірус . Вам так удобно .моя думка на нашій неньці щоб було гарно жити. ! Потрібно зробити як в арменії !
  • Марія Павлюк

    Хватить брехати.Карантин не законний.І вакцинація це експеримент над людьми так як є вже докази по всіх каналах інтернету .а коронавірус взагалі не існує а тим більше штами і тому подібне
  • Роксолана Хондель

    Як ви вже зає''ли!
  • Оксана Щаслива

    На Новорічні свята  гуляли,а тепер уже карантинні обмеження. Пізно... Треба було до свят думати..

keyboard_arrow_up