Кількість хворих у Тернополі зростає. Чи вистачить ліжок у лікарнях та чи розгортатимуть нові госпіталі?

Кількість хворих у Тернополі зростає. Чи вистачить ліжок у лікарнях та чи розгортатимуть нові госпіталі?

У Тернополі знову «червона зона». Кількість хворих збільшується. Яка ситуація в лікарнях, чи вистачить місць для хворих – дізнавався журналіст «20 хвилин».

- Приблизно 8% хворих потребували госпіталізації, - каже заступник директора ДУ "Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України" Володимир Паничев. - Хочу звернути увагу, що значна частина госпіталізованих – віком 51 рік. Я вважаю, що ситуація з захворюваністю дітей та дорослих, віком до 30 років не є критичними.

У лабораторному центрі щодня проводять ПЛР-тести для тих, які мають симптоми захворювання. Однак медики наголошують – якщо ви відчуваєте нездужання – не варто панікувати та вимагати у свого сімейного лікаря назначати ПЛР-тест. Він може спершу назначити лікування. Зважаючи на стан, сімейний лікар може повідомити мобільну бригаду про необхідність забору біоматеріалу. Про те, як саме працюють мобільні бригади, – читайте згодом.

За даними лабораторного центру, за останні два тижні у Тернополі 618 нових випадків захворювання. В середньому - по 44 випадки щодня. 

Відео дня

Чи впораються лікарні – наразі під питанням. Ситуація лишається напруженою.

Що кажуть у лікарнях

У КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» через велику кількість хворих розгорнули госпіталь. Там приймали лише хворих зі встановленим діагнозом - "Ковід", або з підозрою на нього. У такому режимі заклад працював з 18 по 31 серпня.

- З 1 вересня ми працюємо у звичному режиму, - пояснили у лікарні. – Травмпункт на базі нашого лікувального закладу також відновив свою роботу.

На початку місяця заклад повернувся до звичного режиму роботи. Хворі на коронавірус продовжать лікування у інфекційному відділенні. Там є 50 ліжок. Інші відділення, зокрема травматології, хірургії, нейрохірургії, які перенесли на час роботи госпіталю до інших лікувальних закладів, також відновили свою роботу у лікарні швидкої допомоги, уточнює директор лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.

У третій лікарні всі ліжка для хворих на коронавірус заповнені.  

- Наша лікарня має 50 ліжкомісць для хворих на коронавірусну інфекцію, - каже керівник Юрій Лазарчук. – Наразі всі ліжка у нас заповнені. 34 пацієнти мають підтверджений діагноз і 16 з підозрами. Є хворі у тяжкому стані, троє в реанімації. На апаратному диханні немає нікого. 11 чоловік на кисневій підтримці.

Як розповідає пан Юрій, лікарня поки що справляється і працює в звичному режимі.

- Ми пооки що справляємося, хтось одужує, хтось поступає,  - каже лікар. – Штаб не приймав рішення про виділення більшої кількості ліжок. Наші лікарі працюють.

У лікарні №2 також планували розгорнути ліжка для хворих на коронавірус. Про це говорили ще минулого місяця, але наразі цього так і не зробили.

- Наразі ми працюємо в тому ж режиму, що і раніше, - каже директор закладу Ростислав Левчук. - Ніяких документів ми ще не отримували про прийом хворих на коронавірус.

У дитячій лікарні є вільні місця. Директор закладу Андрій Артимович запевнив – ситуація повністю під контролем, лишаються вільні місця.

- Наразі ніяких проблем у нас немає, ситуація повністю контрольована, - каже головний лікар. – Станом на ранок 4 вересня, у нас 14 хворих та 22 підозри. Для хворих на коронавірус у нас виділено 56 ліжок. Також велика кількість дітей лікується вдома. Ситуація в нас, на щастя, ще ніколи не виходила з під контролю.

Лікарі закликають тернополян відповідально ставитися до карантинних вимог, адже якщо кількість хворих буде стрімко збільшуватися – медики просто не матимуть змогу надати допомогу усім хворим. Пам’ятайте про соціальну дистанцію та маски у громадських місцях! Від нас залежить не лише в якій зоні карантину ми будемо жити, а і здоров’я та життя наших близьких.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (171)
  • Hu Man

    Уً сферіً інформаціїً (освіта,ً наука,ً ЗМІً іً т.п.)ً кожнаً людинаً маєً правоً наً отриманняً повних,ً детальнихً відомостейً щодоً кожногоً окремогоً поданогоً фактуً (уً науковійً статті,ً уً статтіً ізً ЗМІً іً т.п.)ً ,ً коженً фактً повиненً супроводжуватисяً прямимиً контактамиً відповідальнихً осіб,ً заً якимиً зً нимиً можнаً зв’язатисяً персонально;ً

    кожнаً науковаً розробкаً повиннаً міститиً вичерпнийً перелікً всіхً стадійً ,ً так,ً щобً цюً науковуً розробкуً можнаً булоً повторити;ً коженً фактً повиненً супроводжуватисяً ً точнимиً географічнимиً адресамиً поданогоً факту,ً дляً того,ً щобً заً допомогоюً поданихً відомостейً кожнаً людинаً моглаً приً бажанніً перевіритиً персональноً даніً факти.ً Приً відсутностіً доступнихً контактів,ً адресً іً т.п.ً кожнаً людинаًмаєًправоًвважатиًподануًінформаціюً ВИГАДКОЮ

    https://ipfs.io/ipfs/Qma4h38qxLWdhMdF8ieopygVQzbtq8VVDBeZ5872iEgNNy

  • Виталий Андриенко

    пидараси хватить пугать народ
  • Оксана Криворучкл

    А тих ліжок вже немає...Я з боями положила маму в лікарню, яка контактувала з 28 серпня з братом, в якого виявили COVID, який на даний час під апаратом ШВЛ, завдяки сімейному лікарю та його порадам по телефону..В моєї мами чотири дня тримається температура, хоча вона п'є антибіотики, тиск 178 , задишка, на КТ виявили двохстороню пневмонію, рівень кисню в крові падає, но цього всього замало для госпіталізації, причому вона одна в квартирі.Швидка виїжджати не хоче, бо місць в лікарнях немає, везти нікуди.Я три години боролась, за те щоб її положити в лікарню, за її право на життя, бо своєму хрещеному я вже не в силі помогти. А хто за це все має відповідати я не розумію....
  • Ирина Мурадян

    Блин!!! Ну расскажите где и с какими собаками вы находите этих больных? Ну почему они только вам встречаются🤣🤣🤣
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up