Кінологи з собаками у ТНЕУ шукають зброю, наркотики та тютюн


Кінологи з собаками у ТНЕУ  шукають зброю, наркотики та тютюн

Змагання кінологічних команд, які проводять на базі ТНЕУ, проходитимуть у Тернополі два дні. 11 травня собаки шукали наркотики у авто, зброю у приміщеннях та тютюн у багажі. 

- Це треті Міжнародні змагання кінологічних команд з пошуку наркотичних засобів, зброї, набоїв та тютюнових виробів, - розповідає заступник начальника управління кінологічного забезпечення Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Державної фіксальної служби Хмельницького, головний суддя змагань Олександр Виноград.

На змагання приїхали кінологічні команди митних служб Азербайджану, Молдови, Грузії, Білорусі, Польщі, Німеччини, Болгарії, Словаччини, Чехії, Туреччини. Також кінологічні команди правоохоронних органів і організацій України: Державної фіскальної служби України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Державного підприємства міжнародних авіаліній "Бориспіль".

Відео дня

Команда кінологів служби авіаційної безпеки міжнародного аеропорту "Бориспіль" приїхала з двома вівчарками - 5-річним Томасом та півторарічною Еліс. 

- Наші собаки працюють саме у пошуку зброї та боєприпасів, - розповідає кінолог Тетяна Крючкова. -  Щоб навчити собак шукати потрібні речі, ми використовуємо ігрові методи. Всієї специфіки не розкажеш. 

Тетяна Крючкова в службі авіаційної безпеки працює уже рік. Обрала таку роботу, бо, як каже, їй це вдається. Її напарниця Тетяна Мельник цією справою займається 12 років.

- Робота з собаками дозволяє трішки відпочивати і просто мені це подобається, - каже Тетяна Мельник. - Ми вчимось у собак. І вчимо їх. Такі змагання хороший досвід як і для собак, так і для нас, кінологів. 

Від кінологічного центру Головного управління Нацполіції в Тернопільській області на змаганнях виступає німецька вівчарка Лорд, який двічі був в зоні АТО.

- Собака сьогодні уже була на одному етапі змагань, - розповідає начальник управління майор поліції Сергій Крамар. - Але, на жаль, кінолог допустив помилку. Напевне перехвилювався. На повторному колі усе вдалось, але нам не зарахували очки. Завтра ще буде пошук зброї на легковому транспорті та вантажному. До обіду шукали зброю в приміщенні. 

Загалом на змагання приїхали 29 кінологічних команд. З яких 12 команд працюють у пошуку наркотичних засобів, 10 - у пошуку тютюнових виробів, 7 - у пошуку зброї та набоїв. Змагання проходитимуть два дні в чотири етапи для кожного учасника - це огляд приміщення, шести багажів, одного вантажного авто та огляд одного легкового авто. 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тарас

    Може ректора ще найдуть, який втік з місця аварії
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up