«Коханий» пропав разом з грішми: тернополянка втратила тисячу доларів, довірившись шахраю

«Коханий» пропав разом з грішми: тернополянка втратила тисячу доларів, довірившись шахраю

Тернополянка стала попалась на гачок афериста, якому вдалося видурити в неї сорок тисяч гривень.

Жінка розповіла, що в інтернеті познайомилася з іноземцем. Пара довгий час переписувалася і хлопець пообіцяв дівчині зробити цінний подарунок.

Він сказав, що в пакунку дівчину чекатиме чимало грошей, але попросив її розмитнити посилку. Тернополянка погодилася і здійснила два перекази, оплативши 40 тисяч гривень. Після цього «коханий» зник з грішми, а жінка збагнула, що її обдурили, повідомляють в поліції. 

Відомості про подію слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

Відео дня

Щоб не стати наступною жертвою шахраїв, поліцейські застерігають громадян не перераховувати гроші невідомим. Передоплата, яку вимагають шахраї уже є тривожним сигналом, що вас намагаються обдурити. Особливо безглуздо висилати гроші іноземцю, якого ви ніколи в очі не бачили. У будь-якому разі не робіть поспішних кроків та не перераховуйте свої заощадження. Пам’ятайте, що дешевий сир буває тільки в мишоловці.

Довідка:

  • Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) карається штрафом від 34 тисяч до 51 тисячі гривень або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.
  • Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, карається штрафом від 51 тисяч до 68 тисяч гривень або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

 Читайте також:

Шахраї обдурили тернополянку, коли та продавала будинок. Як діяла схема

Аферист поцупив з банківського рахунку тернополянки всі заощадження

Шахраї придумали новий вид афери, пов'язаної з виплатами переселенцям

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up