Партнер рубрики Події

Колективи із США, Німеччини та Африки: чим дивуватиме “Jazz Bez”

Колективи із США, Німеччини та Африки: чим дивуватиме “Jazz Bez”
  • 6-8 грудня у Тернополі відбудеться вже 19-й щорічний фестиваль сучасної імпровізаційної музики «Jazz Bez».
  • На тернополян та гостей міста чекають виступи кращих джазових виконавців з Америки, Німеччини, Польщі та Кот д'іВуару.

«Jazz Bez» - це транскордонний джазовий марафон, який поєднує десятки міст, сотні музикантів, тисячі меломанів, безліч кілометрів та ще більше відтінків джазу. Фестиваль розпочався 2001 року із концертів у Львові та Перемишлі. За 19 років на фестивалі відбулися сотні концертів, утворилися десятки міжнародних проектів. 

Як пояснюють організатори, родзинкою фестивалю є поєднання максимальної кількості джазових стилів. Про це мріяв засновник та продюсер фестивалю Маркіян Іващишин, який передчасно відійшов у вічність. Саме у пам’ять про Маркіяна у всіх містах організовують цей фестиваль. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

“Проходить із аншлагом” 

Олег Макогін зазначає, що останні кілька років фестиваль у місті проходить із аншлагом. Каже, значить ми все робимо правильно. 

“Окрім закордонних гостей, виступатимуть і українці” 

Так, на фесті буде виступати колектив Катерини Зяблюк, джазової піаністки та композиторки. Спеціально для міжнародного фестивалю сучасної імпровізаційної музики вона підготувала унікальне джазове звучання славнозвісної “Лісової пісні” Лесі України, а також етно-джаз за мотивами волинського фольклору. 

Та ще один український колектив DZ'OB приїде до Тернополя із Дніпропетровська. 

“Виступатимуть гості з Америки, Німеччини, Польщі та Кот д'іВуару”

Особливими гостями вечора стануть відомі американські музиканти  YES! Trio, які обіцяють створити легендарну атмосферу нью-йоркського Smalls.

“У Тернополі із джазовими виконавцями не дуже”

Організатори відправили квитки у музучилище, аби залучати молодь до джазу. 

Додамо, вартість квитків від 130 до 210 гривень. 

Програма фестивалю:

06.12 , п’ятниця - KATHERINE ZYABLUK TRIO - FOREST SONG (UA) та DZ’OB (UA)

07.12 , субота - Hans Lüdemann TRIO IVOIRE (DE \ СІ ) та YAROSH ORGAN TRIO feat.  Katarzyna Mirowska (PL)

08.12 , неділя - KRZESIMIR DĘBSKI & Karasiewicz Power Set (PL) та YES! Trio (USA)

ПРИДБАТИ КВИТКИ: https://gastroli.ua/tickets/jazz-bez-08-12/buy 

Початок всіх концертів о 19:00. 

Місце проведення: Драмтеатр 

Придбати квитки на JAZZBEZ 2019 у Тернополі можна  у касі Драмтеатру, на сайті Gastroli.uа та у ЦУМі (відділ Коніка). 

Організатори фестивалю в Тернополі: Мистецьке об'єднання «Коза», Тернопільська міська рада та музичний центр «Бастер».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up