Коли на Тернопільщині вимикатимуть світло: графік погодинних відключень з 16 по 22 січня

Коли на Тернопільщині вимикатимуть світло: графік погодинних відключень з 16 по 22 січня

На сайті ВАТ «Тернопільобленерго» опублікували графік відключень електроенергії на тиждень у період з 16 до 22 січня. Коли не буде світла за вашою адресою – шукайте у матеріалі. 

В даному графіку, як і в попередніх, передбачається черговість вимкнення 6 через 3 години або 3 через 6 годин. Тобто, виходячи із погодинного навантаження на енергосистему, енергетики будуть корегувати це навантаження, вмикаючи або вимикаючи певну групу споживачів.

Енергетики наголошують, що групи споживачів залишаються незмінні, лише змінено період обмеження електропостачання.

Відео дня

В разі раціонального використання електричної енергії споживачами та дотримання Тернопільською областю доведених НЕК «Укренерго» лімітів споживання електричної енергії, енергетики намагатимуться відключати тільки основні черги.

Але, потрібно бути готовими і до застосування додаткових черг, при збільшення обсягу споживання електричної енергії або ж зменшенні дозволеної величини потужності на область.

Виходячи із доведених НЕК «Укренерго» лімітів споживання для Тернопільської області, важким залишається «проходження» нашою областю ранкових та вечірніх максимумів навантаження споживання електроенергії. Тому, в дані періоди, можливі також відхилення від даного стабілізаційного графіка.

Час вимкнення та відновлення електропостачання може відрізнятись від заявленого у ГПВ на 10-20 хвилин. Таке відхилення пов'язане із технологічним процесом перемикання між чергами.

Електроенергія може бути відсутня також з інших причин, зокрема через аварії або ремонтні роботи в електромережах.

Енергетики наголошують, що електроенергію потрібно використовувати розсудливо, не вмикати енергоємні прилади одночасно, а користуватись ними лише за потреби та максимально мінімізувати споживання електроенергії з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Важливо пам’ятати, що відразу після вимкнення електроенергії, потрібно відключити від мережі усі прилади, які споживають багато електроенергії і не поспішати вмикати всі електричні прилади у перші хвилини після ввімкнення електроенергії.

Повний перелік районів, населених пунктів та за необхідності їх вулиць, для кожної із груп, можна переглянути на сайті «Тернопільобленерго».

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (61)
  • Zoranui zoranui

    Слава партії СН та 95 кварталу! Ура друзі!
  • Kaktus

    Графіки не працюють, по 12 + год без світла...
  • Ксюша

    Київ(там все ок і тепло і вода,інколи тухне лампочка) ,а з київської області просто знущання: замість 2 год.світла є півтори,далі за дибільним графіком 2 год.чорні,і далі 4 год.сірі,тоб то 6 -6.30 год.без тепла( світла),і байдуже їм що на дворі за погода.вже терпіння на 0,не від темноти,від холоду
  • Viktor Aleksandrovich Ka

keyboard_arrow_up