Коли трудові книжки в Україні будуть електронними: офіційно

Коли трудові книжки в Україні будуть електронними: офіційно

27 листопада, уряд підтримав ініціативу Мінсоцполітики щодо електронних трудових книжок. Уряд схвалив проєкт закону щодо переведення у цифровий формат  трудових книжок. Рішення Уряду дозволить скоротити бюрократичні процедури та оцифровувати процеси.  

 

 

- Відтепер з‘являється можливість того, що паперова трудова книжка перестане бути документом суворої звітності та відійде у минуле, - про це на своїй сторінці у facebook повідомила міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

Що це означає?

Працівники не повинні будуть продовжувати радянську практику збирання купи довідок для підтвердження свого трудового стажу (якщо втратили книжку)

Пенсії та соціальні виплати поступово стануть призначатися автоматично без зайвої бюрократії

Відео дня

Електронна версія трудової книжки - це менше навантаження на роботодавців та самозайнятих працівників – ФОП

Рішення Уряду також спростить пошук та оформлення людей на роботу

Що це дасть?

Це дозволить кожному у кілька кліків за допомогою електронного підпису отримати витяг у електронному кабінеті Пенсійного фонду і не боятися загубити трудову книжку

Працівники будуть впевнені, що відомості завжди надійно захищені, а недобросовісний роботодавець їх не викривить

Коли настане час оформити пенсійні виплати - це буде легко та без клопоту збирання підтверджувальних документів - всі дані вже знатиме Пенсійний фонд.

Роботодавці не будуть навантажені зайвим кадровим обліком і матимуть завжди достовірну інформацію про своїх працівників.

Дані реєстру захищені, роботодавці матимуть доступ до даних лише тих працівників, які у них працюють, а працівники - доступ до даних про себе.

Про любителів трудових книжок в Уряді теж попіклувались. 

- Якщо ведення книжки роботодавцем є певним ритуалом, то ніхто не забороняє продовжувати дублювати відомості про свою трудову діяльність на папері. Але якщо ви не можете дочекатись цифрового формату, то вас ніхто не змусить її вести, - написала Міністр.

Щоб ці зміни втілили остаточно, за відповідний законопроєкт повинні проголосувати народні депутати, пояснила Юлія Соколовська.

«Працівники не повинні будуть продовжувати радянську практику збирання купи довідок для підтвердження свого трудового стажу в разі втрати паперової трудової книжки або розбіжності в даних про роботу. Разом з тим пенсії та соціальні виплати поступово стануть призначатися автоматично, без зайвої бюрократії та необхідності приходити для цього в органи Пенсійного фонду», –  коментує рішення Уряду Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Відповідно до рішення Уряду та, в разі схвалення законопроекту у Верховній Раді України  електронна версія трудової книжки зменшить навантаження на роботодавців та самозайнятих працівників – ФОПів. Рішення Уряду також спростить пошук роботи та оформлення на роботу, йдеться у повідомленні "Урядового порталу".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Яринка

    А програма дасть збій і "пиши-пропало"

    David Starr reply Яринка

    Розкажи це банкам і т.п., де грамотно налагоджене резервування інфи.
  • Alina Hnatyuk

    І для чого ? як більшість безробітні.

    Alina Hnatyuk reply Alina Hnatyuk

    Vitalik Svyd це 100%

    Vitalik Svyd reply Alina Hnatyuk

    Alina Hnatyuk не хочуть робити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up