Партнер рубрики Події

У Тернополі провели парад вертепів. Цього разу збирали кошти на ЗСУ

У Тернополі провели парад вертепів. Цього разу збирали кошти на ЗСУ

У неділю, 22 січня, у ТРЦ Подоляни пройшов парад вертепів, учасники яких прибули з різних куточків Тернопільщини та сусідніх регіонів.

Такий захід проводять вже 11 рік поспіль, незалежно від обставин. Наприкінці січня проходить конкурс між вертепами і таким чином обирається один який і стає переможцем. 

– Цікаво те, що вертеп об’єднує різні покоління, так як був випадок, коли наймолодшому учаснику було два з половиною рочки, а найстаршому 78 років, тобто таким чином об’єднуються усі родини і йдуть у вертеп, – розповідає Тетяна Чубак, президент благодійного фонду ТРЦ Подоляни. 

Відео дня

Такі заходи дають змогу підтримувати наші українські різдвяні традиції, так як на сцені лунали колядки і в старовинному стилі, і уже в сучасній обробці. 

Цьогоріч участь у параді взяли 15 вертепів із Тернопільщини та сусідніх областей. Це переважно вже сталі колективи, які долучаються щорічно до параду, проте було чимало нових колективів, які виступали вперше.

Також на параді діяв благодійний аукціон, у якому могли взяти участь усі бажаючі і цим самим допомогти зібрати кошти для закупівлі маскувальних костюмів нашим військовим. 

– Кожен з вертепів, які взяли сьогодні участь отримають подарунки, а для переможців передбачено грошові винагороди в розмірі 6,4 та 3 тисячі гривень, – каже Тетяна Васильєва, начальник відділу маркетингу ТРЦ Подоляни.

Вже третій рік поспіль до параду долучається молодь з інвалідністю, яка готує свій вертеп та показує його на конкурсі, вражаючи глядачів своїм виступом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up