Партнер рубрики Події

Комендантська година: ми дізнались як ставляться тернополяни до цих обмежень (ОПИТУВАННЯ)

Комендантська година: ми дізнались як ставляться тернополяни до цих обмежень (ОПИТУВАННЯ)

Війна внесла багато нових корективів в наше життя. Одним із таких є комендантська година, яка зараз діє у Тернополі та області з 23:00 до 05:00. Журналісти «20 хвилин» дізнались як до цих обмежень ставляться тернополяни та чи все їх влаштовує.

Ми запитали у жителів нашого міста, що вони думають про часові обмеження комендантської години та чи варто вводити якісь зміни.

Софія, 74 роки, пенсіонерка:

Відео дня

– Я вважаю, що у такий складний час ця комендантська година не мішає і потрібно якось обережно до всього відноситись. Щодо обраного часу, то думаю години обрано цілком нормально, так як молоді ще треба трошки погуляти ввечері.

 

 

Роман, 19 років, колишній студент:

 – Враховуючи, який зараз час в нашій державі, то я думаю, що комендантська година має бути, щоб встановлювався порядок. Ці обмеження введено не просто так, а для безпеки людей і я це підтримую.

 

 

 

Ірина, 39 років, майстер по бровам:

 – На мою думку, це нормально і комендантська година має бути, так як в країні йде війна. На моє життя ці обмеження не мають ніякого впливу, але коли ввечері дивишся у вікно, то трохи і страшно, бо вулиці не освітлюються, і дивно, тому що немає людей надворі. Помічається такий контраст, бо життя стало більш сумніше і не таке воно, до якого ми вже звикли.

 

Ігор, 63 роки, актор театру імені Шевченка:

 – До комендантської години ставлюсь нормально і взагалі її наявність мобілізовує народ і заганяє усіх по домівках, як не як в країні йде війна. У моєму житті комендантська година нічого не змінила, так як я людина самоорганізована і якщо сказали сидіти вдома, то це і потрібно робити. Ми повинні розуміти, що правоохоронцям потрібно відпрацьовувати місто і зайвих людей не повинно бути на вулицях. Не зручностей ці обмеження мені теж не створюють, хіба лише раніше на риболовлю їздив о четвертій ранку, а тепер потрібно о п’ятій або шостій але до цього треба ставитись з розумінням. Я взагалі б казав не лише, щоб була комендантська година, а ще заборонити продаж алкоголю, так як я бачу, що люди починають забувати, що у нас йде війна.

 

Софія, 21 рік, працює у дитячому центрі:

 – Чесно кажучи, мене влаштовують такі обмеження, тому що у будні я працюю і навіть ми з хлопцем жартували, щоб на будні залишили комендантську годину, а на вихідні зняли ці обмеження. Звісно є відчутні зміни після введення комендантської години, але сказати, що вона дуже мені заважає я не можу.

 

Володимир, 19 років, працює в барі:

– Комендантська година – це досить таки добре, так як немає вже такого, як було раніше, що люди гуляють ночами, п’ють і влаштовують бійки. Набагато краще, що заклади тепер працюють відносно нормально. В моє життя комендантська година змін не принесла, просто вчасно додому повертаюсь та й все.

А як ви ставитесь до комендантської години? Напишуть у коментарях! 

Автор: Вадим Єпур, Тетяна Бакай

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Галина Медюх

    Однозначно має бути,але як бути коли поїзд 2.30год.то що 5годин сидіти на вокзалі?дозволити таксі тільки для того щоб доїхати до поїзда.
  • Ruslana Butynska

    Однозначно має бути!
  • Віталій Білоус

    Першій виступаючій оой як сумно від війни і КГ !
  • Тихоліз Міша

    Для чого комендантська година в Тернополі? Це, як би допомогає виловлювати диверсантів, чи контролювати населення?

keyboard_arrow_up