Партнер рубрики Події

Комендантську годину на Великдень в Тернопільській області не скоротять

Комендантську годину на Великдень в Тернопільській області не скоротять

Скасування чи скорочення комендантської години в області на Великдень не відбуватиметься.

 

Про це наголосив голова Тернопільської обласної адміністрації Володимир Труш під час зустрічі з представниками релігійних організацій та силових структур щодо забезпечення правопорядку та безпеки під час церковних богослужінь.

Попри відзначення свята та проведення святкових богослужінь, безпекові заходи мають бути дотримані усіма релігійними організаціями Тернопільщини без виключень і на умовах рівності та відповідальності згідно із законодавством.

— Війну не можна поставити на паузу, пам’ятаймо про підлість ворога, в них немає нічого святого. Подбайте про свою безпеку. Не ігноруйте повітряних тривог, — зазначив очільник області.

Відео дня

Для забезпечення громадського порядку на вихідних в Тернопільській області буде залучено майже 500 правоохоронців, які контролюватимуть безпеку вірян.

Тривалість комендантської години на Тернопільщині – з опівночі до 5 години ранку. В цей час забороняється перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і документів, що посвідчують особу, а також пересуватися власним транспортом.

Задля забезпечення правопорядку та безпеки на території області поліцейські працюватимуть у посиленому режимі. Особливу увагу буде приділено місцям, де розташовані паломницькі центри, та населеним пунктам, де проводяться почергові богослужіння.

Поліцейські закликають місцевих жителів та гостей бути відповідальними, не нехтувати обмеженнями військового часу та толерантно ставитися один до одного.

Довідка
Комендантська година на території Тернопільської області діє щоденно з 00 год. 00 хв. до 05 год. 00 хв. починаючи з 01 квітня 2023 року для всього населення області, крім військовослужбовців Збройних Сил України, працівників правоохоронних органів, Національної поліції України, Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій, працівників підприємств, установ, організацій, які забезпечують виконання завдань на період дії воєнного стану.
Лише у двох областях України — Кіровоградській та Хмельницькій — на Великдень на два дні скоротять комендантську годину.

 

Читайте також:

Графік Богослужінь на свята і освячення пасок у тернопільських храмах

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up