Партнер рубрики Події

Кому дісталися 1000 доларів у Тернопільській озеряні — 2021 (ФОТО)

Кому дісталися 1000 доларів у Тернопільській озеряні — 2021 (ФОТО)
  • Учасниця Олімпіади в Токіо Наталія Стребкова прибігла другою. 
  • Про переможців різних вікових категорій, а також про абсолютних переможців, яких нагородили тисячею доларів, дізнавалась журналістка «20 хвилин».
  • Впізнавайте себе на фото.

Сьогодні, 11 вересня, відбувся ювілейний 25-й пробіг навколо Тернопільського ставу у 9 кілометрів, присвячений Дню фізичної культури і спорту. 

На забіг зареєструвалось 300 учасників з Тернополя і областей України у віці від семи років. Є навіть учасник, якому 81 рік!

Нагадаємо, змагання були особисті, переможець визначався за кращим часом, окремо серед жінок і чоловіків в 13-ти вікових категоріях окремо.

Відео дня

Переможці поділилися з «20 хвилин» своїми емоціями і секретами здорового способу життя, а також розповіли, де планують витратити грошовий приз. Про це читайте далі, а поки дивіться список абсолютних призерів і шукайте себе на фото. 

Хто взяв тисячу доларів?

Призовий фонд Тернопільської озеряни — 2021 сумарно склав 6000 доларів. Так за результатами забігу нагородили вісім призових місць серед чоловіків та жінок, за які учасники отримали грошові подарунки у валюті. 1 місце - 1000 $, 2 місце - 700 $, 3 місце - 500 $, 4 місце - 300 $, 5 місце - 200 $, 6 місце - 150 $, 7 місце - 100 $, 8 місце - 50 $.

У категорії «Абсолют» серед жінок перемогли:

1. Валерія Зіненко (Івано-Франківськ) – 1000 $.

2. Наталія Стребкова (Київ)

3. Лілія Фіськович (Тирасполь)

4. Євгенія Прокоф'єва (Київ)

5. Тетяна Вілісова (Новомосковськ)

6. Олена Коваль (Житомир)

7. Олеся Дідоводюк (Івано-Франківськ)

8. Тетяна Гамера (Київ)

У категорії «Абсолют» серед чоловіків перемогу здобули: 

1. Богдан-Іван Городиський (Київ) – 1000 $.

2. Іван Стребков (Бучач)

3. Дмитро Сірук (Костопіль)

4. Василь Коваль (Житомир)

5. Дмитро Дідоводюк (Івано-Франківськ)

6. Андрій Атаманюк (Кам'янець-Подільський)

7. Ігор Гелетій (Івано-Франківськ)

8. Володимир Киц (Терезине)

Організатори кожному учаснику, котрий перетнув лінію фінішу, подарували пам'ятну медаль. 

Як відбувалося нагородження абсолютних переможців серед жінок дивіться у нашому фоторепортажі.

Дивіться також нагородження абсолютних переможців серед чоловіків на фото нижче.

Секрет успіху

Журналістка «20 хвилин» поспілкувалася із абсолютними переможцями серед жінок і чоловіків Тернопільської озеряни — 2021. 

Переможниця у категорії «Абсолют» серед жінок 25-річна Валерія Зіненко приїхала з Івано-Франківська. Це перші змагання дівчини після травми, але і це не завадило їй вибороти перемогу. 

– Насправді я до останнього не вірила, що переможу, бо це мої перші змагання після травми, я мала досить довгу перерву у спорті. Також я знала, що дівчата добре готувалися. Коли я залишилася із Наталею Стребковою вдвох (учасниця Олімпіади в Токіо – прим.ред. ), то подумала, як класно, що буду сьогодні друга. Якщо чесно, навіть не розраховувала попасти в трійку. Але мені класно біглось. Я член збірної команди України з легкої атлетики, цьогорічна чемпіонка України на 10 тисяч метрів. Це близька мені дистанція, – розповідає переможниця.

Ми запитали, як Валерія думає розпоряджатися подарунком.

– Всі наші зароблені гроші зазвичай йдуть на самопідготовку. Ці гроші швидше за все підуть на спортивні збори у Високогір'ї, – ділиться спортсменка.

А 27-річний переможець у категорії «Абсолют» серед чоловіків Богдан-Іван Городиський приїхав на Озеряну зі Львова, але представляє Київ. Каже, що має родичів у Тернопільській області.

– Я займаюсь легкою атлетикою, не скажу, що дуже сильно готувався до старту. Я бігаю серіями стартів, довгими дистанціями. Це моя перша Тернопільська озеряна, – каже чоловік.

Бажає тернополянам залишатися щасливими людьми і радіти, що живуть у такому красивому місті.

Про те, як розпоряджатиметься виграною тисячею доларів каже, ще не думав.

Наймолодші переможці

Дивували на Тернопільській озеряні — 2021 і наймолодші учасники.

Переможцем у категорії семи-десяти років став семирічний Денис Іванишин – наймолодший учасник забігу. Хлопчику урочисто вручили грамоту і блокнот.

 – Він рухливий з самого дитинства. Ходить на бойовий гопак і футбол. Ще відвідує пласт, – каже мама Дениса.

Цікаво, що і сестричка Дениса – Дарина також бігла сьогодні і перемогла у своїй віковій категорії.

Денис каже, що йому все сподобалося на Тернопільській озеряні — 2021.

Хто виграв велосипед?

Ще одним цінним призом на Тернопільській озеряні — 2021 був велосипед. Його розігрували серед вікової категорії дітей 11-14 років.Переможцем став 11-річний Артур Мельник зі Зборова. Хлопчик поділився з нами враженнями від подарунку.

 – Я займаюся легкою атлетикою, колись займався футболом. Дуже радий, що виграв велосипед. Вдома велосипед маю, але цей набагато крутіший, – не стримує радість хлопчина.

Всіх інших учасників різних вікових категорій нагороджували грамотами, кружками, символічними кубками Тернопільської озеряни — 2021.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up