Конфлікт між сім'єю фрі-файтера Гринчука та інженером "Коменерго": де "постраждалий"

Конфлікт між сім'єю фрі-файтера Гринчука та інженером "Коменерго": де "постраждалий"

Тернопільського фрі-файтера Миколу Гринчука звинувачує у побитті головний інженер “Коменерго”. Але спортсмен каже, що не бив працівника ЖЕКу, а лише хотів з’ясувати, чому той заблокував виїзд його дружині з маленькою дитиною та нагрубіянив. І до того ж, був п’яним у робочий час. Зараз інженер - у лікарні. Проте зв’язатися із ним неможливо. Єдине що відомо - його діагноз. У поліції відкрили два провадження: одну заяву написав інженер, іншу - дружина Миколи Гринчука. 

12 вересня Христина Гринчук о 12.00 мала зустріч у паспортному столі. Жінка була із тримісячним сином. Своє авто припаркувала неподалік “Коменерго”, що розташоване на Коновальця поруч із “паспортним”. 

- Я не перешкоджала руху, нікому не заважала. Жодних знаків при в’їзді не було. Поруч з моїм авто було припарковане ще одне, - каже жінка. - Я взяла дитину і пішла в “паспортний”. Розраховувала, що буду там пів години. Приблизно стільки і була. Вийшовши звідти, зійшла по сходах до свого авто і побачила, що позаду було припарковане ще одне авто, а до входу будівлі під’їхав транспорт і з нього почали щось вивантажувати. Я посадила дитину в автокрісло. Якраз подумала, що ще встигну погодувати дитину, поки люди щось вивантажують. А о 13.35 мала бути на “Новому світі”, щоб забрати старшого сина зі школи. 

Поки жінка годувала дитину, до її авто підійшов невідомий чоловік. За її словами, заглянув у машину, єхидно посміхнувся. Жінку це здивувало. 

Відео дня

- Він сів у своє авто і почав виїжджати, - продовжує тернополянка. - Я якраз догодувала дитину, перевірила, чи все в порядку і теж хотіла виїхати. А в цей момент він зупинився, вийшов з авто і посеред заїзду поставив металічну огорожу. І відразу на виїзді припаркував своє авто, а сам собі пішов. Я запитала, куди він, а він посміхнувся і пішов. Я ставлю своє авто у режим “паркінг” і виходжу за ним, але не бачила, у яку сторону він пішов. Там були якісь працівники, запитала у них. А вони почали: “А що, а що. Ви не мали сюди заїжджати..”. Малий почав плакати, він втомився, на вулиці спека. Дитина від плачу аж посиніла. У мене істерика. Як це так, взяти нахабно заблокувати жінку з дитиною? 

Пані Христина розповідає, що за невідомим чоловіком вона гукала хвилин 15. Зрештою, чоловік вийшов на вулицю. 

- Я чесно до нього уже не говорила на Ви. Запитала: “Ти що зробив?”, а він мені відповів: “Це, щоб навчити тебе читати”, - продовжує тернополянка. - Бо, бачте, на тій огорожі написано “В’їзд не перешкоджати”. Я кажу, що це взагалі за знак такий. І до того ж, він не стояв на дорозі, коли я заїжджала, я його не відсувала, нікому в‘їзд не перешкоджала і це не приватна власність. Я йому сказала, щоб він розблокував мені авто. Той сміявся. Я підійшла ближче, щоб сфотографувати його та авто, чую від нього запах алкоголю. І кажу, що все з ним ясно і що там говорити. Я почала звертатися до всіх людей, які були навколо, що жоден із чоловіків навіть не заступиться за жінку із дитиною. Тоді до нього хтось звернувся, він аж тоді від’їхав і ще з такою єхидною посмішкою.

Був нетверезим

Жінка розповідає, що зателефонувала чоловікові, розповіла, як усе було. Миколи на той час не було у місті, але пізніше, близько 15-15.30 він повернувся і вирішив поїхати на місце, де все трапилось. 

- Христя сфотографувала ж його авто і номерний знак. Я приїхав туди під “Коменерго”, там були працівники, запитав їх хто це, - каже Микола Гринчук. - Спершу вони не дуже хотіли говорити, чиє це авто. Я потім до них кажу, що от мужики, у вас є діти, у когось онуки. Це хіба нормальна була ситуація? Тоді мені вже сказали, що це головний інженер. І що вони бачили, як він перегородив дорогу і, що він вчинив неправильно. Сказали, де його кабінет.

Чоловік зайшов у кабінет до головного інженера “Коменерго” Михайла Сіянчука. Зі слів Миколи Гринчука, від чоловіка відразу було чутно запах алкоголю. 

- Робочий день, десь четверта година, він за кермом і п’яний, - продовжує Микола. - Я запитав, як він міг так вчинити: заблокувати жінку з тримісячною дитиною. Хочете чогось навчити? І почав з ним говорити. Він у відповідь малював якісь виїзди, проїзди. Кажу, що маю фото, як він заблокував жінку. Я справді поспілкувався з ним на підвищених тонах і з нецензурною лексикою. Бо це неправильно, так негоже нормальному чоловікові. 

Тернополянин каже, що зробив зауваження головному інженеру, що той на роботі у нетверезому стані. А той відповів, що це не його справа. 

- Усю розмову чула моя дружина, бо я їй зателефонував, - продовжує чоловік. - До нього спершу говорив на Ви, потім на ти. І так і сказав, що все, чого хочу, щоб він вибачився перед моєю дружиною та маленькою дитиною, що він так вчинив. Він не вибачився, і розмова була взагалі марною, бо він був п’яним. Я рознервувався, сказав, що викличу поліцію, пресу. Після цього він вже хотів говорити і, може, уже би вибачився. Але в результаті я сказав йому пару хороших слів і вийшов з кабінету, сів в авто. А він вибіг за мною, почав знімати моє авто. Я просто поїхав додому. 

 

“Написав заяву про побиття”

Дружина Миколи каже, що говорила про необхідність написати заяву у поліцію, але тоді її чоловік не мав змоги чекати на поліцію, бо мав їхати у справах. Наступного дня після тієї ситуації, 13 вересня, Христина ще раз чоловікові сказала, що слід писати заяву. 

- Мене це дуже зачепило. Бо свідком того, як той інженер заблокував мене, була ще якась жінка, і вона це описала в одній із груп у Facebook, - каже Христина Гринчук. - І там писали, що я неправа, а бідного чоловіка образили. А він взагалі вчинив злочин проти “груднічка”. Тоді чоловік сказав, якщо хочу, то треба їхати і писати заяву. Це була приблизно 10 ранку. Я поїхала у поліцію. А мене відразу зустріли, і там вже знали, на кого я хочу писати заяву. І тут з’ясувалося, що наше авто - у розшуку. Цей інженер написав, що Коля його побив, що в нього закрита черепно-мозкова травма, забій грудної клітки і живота. І ще: була справа відкрита по одній статті, а я чую, що між собою поліцейські говорять, що перекваліфіковують на важі тілесні.

Як каже Микола Гринчук, заяву інженер подав не в той же день, коли була зустріч, а наступного. 

- Він проспався, отверезів, пішов у поліцію, написав заяву. Запитав, яку треба довідку, - продовжує чоловік. - І приніс довідку пізніше, десь о 16. Тоді питання: якщо у нього такі тяжкі травми, я його бив у кабінеті, як він каже, тоді чому він не кричав, мовчав? Ніхто не викликав “швидку” чи поліцію. Там ж були працівники ще в тому “Коменерго”. А потім ми з’ясували, що цей пан Михайло - колишній працівник правоохоронних органів. І син його зараз працює теж у поліції. І директор того “Коменерго” - теж колишній міліціонер, уже на пенсії. Якби це зробив, то я б не заперечував. Бо це моя сім’я, і їх захищаю. Але я не бив його. Він підробив довідку і думає, що сфальсифікує все.

Пообіцяв розібратися

У понеділок, 16 вересня, подружжя Гринчуків разом із журналістами, активістами та народним депутатом пішли на зустріч до керівника ГУ Нацполіції в області Олександра Богомола. Під час зустрічі той вислухав ситуацію та пообіцяв, що візьме цю справу під власний контроль.

Після зустрічі в поліції журналісти були і в “Коменерго”, проте близько 12.00 там не було жодного працівника - усі кабінети були зачинені. Христина Гринчук ще раз розповіла, як все відбувалось та показала, куди і як вона заїжджала, та де саме головний інженер заблокував їй виїзд. 

Зв’язатися із головним інженером Михайло Сіянчуком та його керівником Олександром Поповим у той день, 16 вересня, так і не вдалося. Журналістам повідомили, що пан Сіянчук - у лікарні, але він зацікавлений у тому, щоб висвітлили і його сторону. Проте на зустріч поки не погоджується, бо у медзакладі, а лікарі проти, щоб журналісти туди приїжджали. На зустріч 17 вересня погодився його керівник - директор “Коменерго”. 

“Професійно почав бити”

Під час зустрічі пан Попов просив журналістів розібратися у цій ситуації і переконував, що його працівник не міг бути у нетверезому стані в робочий час, що той у лікарні від понеділка, 16 вересня, і його справді побили. І запропонував перевірити обидві сторони конфлікту на детекторі брехні. На запитання, у якій лікарні постраждалий, пан Попов відповів, що у їхній, “міліцейській”. І пояснив, що саме у такій лікарні, бо на інженера уже був тиск з іншої сторони. 

- Про конфлікт я дізнався у п’ятницю, 13 вересня. До мене звернувся головний інженер Михайло Сіянчук і розповів, що невідомий йому громадянин зайшов до нього в кабінет, закрив двері на ключ і професійно почав бити, - каже пан Попов. - Я подивився на його тіло і сказав, щоб той пішов у лікарню і зняв побої. На запитання, чому він відразу не пішов у лікарню, сказав, що йому було соромно, що його, мужика, побили. У результаті в нього струс мозку, забій тіла. Також ще є відео, де видно, як той чоловік дав кілька підзатильників нашому працівнику. Чому цього кіно він не показує і не виставляє в інтернет? 

“Він порядний мєнт”

Під час розмови пан Попов показував фото на мобільному, на яких видно синці на тілі. Щоправда, обличчя людини на фото не видно. Також чоловік переконаний, що це були професійні удари. Каже, що хотів би почати службове розслідування, але не може, бо цим уже займається поліція, а він не хоче перешкоджати слідчим діям.

- Бачу,  підключилися серйозні сили, Нардеп, були люди у Богомола, - каже пан Попов. - Я вирішив попитати, що і до чого. Мені сказали, що та жінка, яка була з дитиною, заїхала у місце, де немає проїзду. Це наша територія, бо ми орендуємо це приміщення. І просимо людей не ставити там авто, але часто відкриваємо проїзд, щоб уникнути конфліктів. Мені Михайло Сіянчук розповідав, що поки він вивантажував вантаж, то нікого не було. Він пішов за баорсеткою у кабінет, повернувся і тоді прийшла та жінка. А він їй просто сказав, що не має коли спілкуватися, сів і поїхав по роботі. Кажуть, що він “мєнт”. Але він порядний “мєнт”, не як ті хабарники.. Люди вам скажуть. 

Чули крики, але бійки не бачили

Свідками конфлікту, який трапився між Миколою Гринчуком та головним інженером, були два працівники установи. Майстер “Коменерго” Галина Дуда та паспорти Леся Кучер розповіли журналістам, що чули із кабінету інженера шум, крики та жіночий голос із телефону на гучномовці. Двері у кабінет були замкнені на ключ зсередини. Чули лайку, але нічого не бачили. Як і факту самого побиття. Думали, що прийшов сваритися хтось із мешканців, а в ЖЕКу це звична справа. Працівниці кажуть, що пан Сіянчук - дуже порядна людина.

- Ми побачили, як вийшов чоловік із бородою, він швидко дуже пішов до авто, а тоді аж вийшов Михайло Сіянчук, - каже пані Галина. - Нам він обмовився, що той чоловік, який пішов, сказав йому не виходити із кабінету, поки той не піде. Слідів побиття я не бачила. Але зі слів Михайла Ярославовича, у нього була порвана сорочка. І він дуже змінився на обличчі. Був стривоженим. Про побиття нічого не сказав. Якби ми знали, то викликали б поліцію. 

В ГУ Нацполії повідомили, що порушили два кримінальні провадження: одне - за заявою інженера, інше - за заявою Христини Гринчук. Обидва за ч.1 статті 296  - "Хуліганство".  Триває слідство. 

У лікарні про стан пана Сіянчука коментарів не дають. Сам чоловік теж не хоче поки коментувати, каже, що лікарі проти зустрічі із журналістами. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Оксик

    Прочитавши статтю, мене вразило наскільки люди бувають легковажні до свого і чужого життя. Звичайно, кожен має право на свою реакцію, але ж повинні пам’ятати, що ми є люди і живем серед людей. Я зараз про вчинок кривдника Михайла Ярославовича. Це не осудження його дій, а лиш об’єктивна і реальна соціальна оцінка аморального вчинку. Тому що піднімаючи кулак на ближнього не знаючи стану здоров`я (а тут ще й зрозуміло вік не 20-30 років) чи не стане це роковим ударом при чому для двох, адже як часто один необдуманий вчинок може змінити весь курс життя. Нізащо не повірю, що дане непорозуміння не можна було вирішити звичайним діалогом мужчин. Також мужчини, ви пам’ятайте, що ми жінки все таки емоційніші за вас, через що не завжди можем правильно оцінити ситуацію, а там де нам можливо просто не зовсім приємно відповіли, прийняти за безпрецедентну образу. Мудрість жінки полягає в тому, щоб захистити свого чоловіка від непотрібних емоцій і навпаки налаштувати на мир, бо їм в цьому світі достатньо стресів. А не налаштовувати робити неприємності. Тому справжній чоловік, навіть при самих хороших намірах захистити честь своєї дружини, просто зобов’язаний вести себе мужньо і розумно, а не керуватись тільки інстинктами.

    А всім (особливо представників преси) хто так ревно підтримує сторону кривдника, хочеться щоб задумались в якому суспільстві ви бажаєте жити, ростити дітей? І чи так само ви би підтримували його, якщо би так він вирішив питання з вашим батьком, братом, сином?  Чи також би писали всі ті коментарі в адрес своїх рідних, так як дозволяєте це робити в адрес Михайла Ярославовича, навіть не знаючи людини.

    Є одна відома фраза: Моя свобода закінчується там, де починається свобода ближнього!!!

    Ще раз повторюсь, даний коментар не в осуд стороні конфлікта, хто силою рук вирішує конфлікт. На це є закон. Але давайте пам’ятати, хто ми є, ми не можемо розмножувати жорстокість і що гірше її виправдовувати. Думаймо про кожен наш вчинок, слово, які не можливо вернути назад.
  • Тарас

    Як той дідуган хамло відверте, так і та істеричка прибацана. Знайшли один одного накінець.
    Якби не було треба розбиратись цивілізовано, а не кликати свого йоб*ря і через трубку звинувачувати.
  • Апчих будьте здорові дякую дякую:)

    Зараз буду реготати з того трухлявого бухохо старого пенька  оце туво поставив собі во залізняку і написав собі сам що туво їздити і паркувати не можна правда на фарбу тре було якось в Жека списати але то таке про це питати не будуть якось людина подзвонила в поліцію тай каже тут незаконно встановлюють шлагбаум в дворі то ті приїхали подивились на тих людей і поїхали викликай їх після того мені цікаво коли той пень старий бухти трухлявий двори та будинки відремонтує за кошти громади ато подивись на нього жилізяку не зарегестровану поставив і щей людей принижує ганьба  можна подумати що ця молода леді з дитиною злочинів а пень старий трухлявий молода вишня не асом о не повинна ганьба тернополяни навіть гостям нашого міста немає де припаркувати авто по наставлять желізяк незарегистрованих так щей ображають українців той пень старий трухлявий точно комуніст :)))
  • Терен

    Бидлота з Коменерго то така бидлота
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up