Конфлікт: на Новому світі ОСББ закрило сміттєвий майданчик, бо люди перетворили його на сміттєзвалище

Конфлікт: на Новому світі ОСББ закрило сміттєвий майданчик, бо люди перетворили його на сміттєзвалище
  • Обгородили та закрили сміттєвий майданчик на розі вулиць Броварна і За Рудкою, щоб туди не зносили сміття з інших вулиць та будинків.
  • Представники ОСББ кажуть, що їхні дії цілком законні, адже сміттєвий майданчик їм передав ЖЕК і вони за нього відповідають.
  • А от мешканцям інших будинків такі дії не сподобались. У соцмережі facebook люди пишуть, що це самовілля. 

- Одного чудового дня, виносячи сміття,"поцілувала клямку". Аж ніяк не думала, що викидати сміття тепер треба з ключем, - розповідає мешканка Нового світу пані Наталія.

Коли пані Наталя підійшла ближче, з’ясувала, що металеву конструкцію встановили два ОСББ – "Броварна,12" та "Заруддя". У пояснювальній записці людям пояснили, що контейнерний майданчик – приватна територія, відтак «не потрібно комусь смітити, залишайтеся Людьми, а не………» 

Відео дня

Голова ОСББ "За Рудкою,1" пані Лілія каже, що закрили сміттєві контейнери вимушено, щоб біля них більше не було такого безладу, як раніше. 

- Закрили через те, що хотіли зробити якнайкраще для нашого масиву, - каже пані Лілія. - Туди звозили сміття усі, хто хотів. Там була антисанітарія, всі зносили гілля. Ми неодноразово клеїли оголошення, але їх здирали і ніхто не брав до уваги. Бачила у фейсбуці якийсь чоловік виставив фото і там почалось обговорення.

"Це - самовілля"

Обговорення, про яке говорить пані Лілія, почалось під постом користувача Андрія Ференца.

- В Тернополі на вулиці За Рудкою, 1 ОСББ зробило самозахоплення майданчику для викидання сміття, - пише чоловік. - Мотивуючи свої дії тим, що це прилегла територія і належить тільки жильцям даного будинку. Але цей майданчик був в цьому місці ще далеко до появи багатоповерхівки. Замість того, щоб робити покращення в напрямку роздільного сортування сміття, існує в Україні безліч прикладів, наші раціоналізатори вирішили поставити ворота на замку і обмежити доступ сотнями жильцям мікрорайону які справно платять фірмі "Альфатер". На ворота наклеєно образливі листівки на адресу громадян, які нічого протизаконного не роблять. 

У коментарях люди пишуть різне: хтось відверто обурюється таким діям, хтось підтримує. А дехто опублікував фото, на якому видно, що було до того, як закрили сміттєві контейнери. 

Привозили сміття автівками

Голова ОСББ каже, що їхнє рішення закрити сміттєві контейнери цілком законне. Не заперечують законність і в управлінні ЖКГ. Сміттєвий майданчик на баланс ОСББ передав ЖЕК.

- Ми б його навіть не обгороджували, якби туди не зносили купи незрозумілого сміття не мешканці прилеглих будинків, - каже пані Лілія. - Часто навіть на автомобілях приїжджали і вигружали сміття. А прибирати те все має ОСББ. 

Жінка каже, що таке рішення підтримали ті люди, які обслуговують цей сміттєвий майданчик та ті мешканці, які виносять туди сміття.

- Не підтримали ті мешканці, які не мали, як я думаю, укладених договорів на вивіз сміття, - каже пані Лілія. - Напевно проти ті, хто з інших вулиць привозили сміття, відходи. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • тойво

    Приватний сектор повинен мати кожен свій контейнер.В нас таке вже років 4.

    Приватні будинки біля Бандери 27.
  • Герасимчук Ростислав

    Правильно зробили.
  • Юлия Милтон

    Вважаю, що правильно зробили. Виглядає по Європейськи , а не як свинство.

    Anonymous reply Юлия Милтон

    По-європейськи, це коли всі мають однакові права і можливості за одні і ті ж гроші. В даному випадку оплату за вивіз сміття вимагають від всіх - і від жителів того багатоквартирного і від жителів приватного сектору, а контейнери встановлені лише біля того будинку. Приватникам доводиться сміття носити за сотні метрів. І питання тут не до жителів, взагалі-то, а до міських комунальників, то вони такий порядок встановили. І до речі, і сміттєві контейнери, і територія біля будинку то не є власністю жителів, це власність громади міста, а тому то дійсно самоуправство, і зовсім не по-європейськи, а по рагульськи.

    А загалом, ох і ще чекають нас проблеми з тими ОСББ, громадами, власниками... Не для нашого бидла то. Тут потрібна міцна рука щоб тим всім керувати і порядок тримати, тут кілька поколінь то бидло до порядку привчати треба, а не на Європу заглядати. Яка тут ж Європа, село глухе, а не Європа.

    Юлия Милтон reply Anonymous

    І все таки в нас , особливо на Новому Світі - та в принципі всюди по Україні не люди, а свині. Неодноразово зранку чи ввечері після роботи бачу біля своєї брами ( приватний дім на Новому світі ) - повні пакети домашнього сміття, саме домашнього : бутилки з олії, плашка з молока і тд. В мене питання : невже та свиня винести зі своєї квартири той пакет може, а до смітника донести не може ніяк ? Якби хоч раз злапала ту заразу, то воно точно в мене б зжерло то сміття і ще би в рило дала, шкода що ніколи того не застаю. Тому було б добре, щоб жителі багатоповерхівок мали ось такі загороджені смітники і платили на вивіз сміття ОСББ і не давали приватникам можливості підкидати їм свій непотріб. а держава в свою чергу мала б зобов'язати кожен приватний дім заключити договір з любою фірмою на вивіз сміття і наявність сміттєвого контейнера мала б теж бути обов'язковою, мате : щоб всі по чесному платили. А порушників, що підкидають сміття - нагодувати ним.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up