Партнер рубрики Події

«Корона» у міськраді. Хто контактний та як тепер, після гучних святкувань, діяти значній частині Тернополя

«Корона» у міськраді. Хто контактний та як тепер, після гучних святкувань, діяти значній частині Тернополя
  • Ми щиро бажаємо Сергію Надалу чимшвидше одужати, але поцікавились, що робити тернополянам, які контактували з міським головою останнім часом.
  • У міськраді категорично відмовились коментувати, у яких заходах міський голова брав участь принаймні останні 10 днів. Однак, на всіх заходах – від Дня Незалежності до Дня міста, за спостереженням наших журналістів, Сергій Надал був без маски. Виняток – коли нагороджував почесних тернополян 28 серпня.

Як грім серед ясного неба – вранці 1 вересня міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив, що у нього – коронавірус. Запевнив городян, що почувається непогано, лишень турбує горло. Повідомив, що перебуватиме протягом двох тижнів вдома і працюватиме дистанційно.

Щодо заступників чи людей, які близько з ним контактували останнім часом, запевнив, що всі здорові.

  • Відчуваю деякі симптоми, зокрема - неприємний біль в горлі, - написав Сергій Надал на власній сторінці у Фейсбук. - Якби не тест, в іншій ситуації навіть би не звернув на це увагу. Загальний стан нормальний. Перебуваю у постійному контакті зі спеціалістами, повідомив свого сімейного лікаря. Переходжу на самоізоляцію і режим роботи з дому. Потреби в госпіталізації немає.

Два тижні жорсткої самоізоляції

«Протягом найближчих двох тижнів планую працювати з дому у режимі жорсткої самоізоляції. Мобільний зв’язок і інтернет, на щастя, дозволяють бути в курсі всіх справ і дистанційно бути в контакті з моєю командою. Це випробування для мене, для них, для моєї родини.Вірю, що ми це подолаємо і разом станемо сильнішими», - написав Сергій Надал.

Відео дня

За неповну годину під постом – півтори сотні коментарів. Здебільшого міському голові бажають швидкого одужання та повернення у стрій. Були припущення, що таким чином Сергія Надала хотіли ізолювати…

  • Не здивуюся, якщо ще таким методом Вас хочуть ізолювати! – пише EvgeniaBorovska. - Але, попри все, бажаю вам здоров'я! Набирайтесь сил, вони Вам ой як знадобляться!

Є й коментарі, де міському голові відкрито вказують на надто гучні святкування у серпні – від Дня Незалежності і до Дня міста.

  • Такий день міста з такою кількістю людей, - пише GaliaKominko. - Скільки ще людей заразились, ви мали не допустити такого напливу людей, натомість самі цей натовп і зібрали... Ганьба...

«Це тепер потрібно людям переживати, які спілкувалися з вами, чи вони не захворіли, - цікавиться AlyaLodis. - І ви про це так спокійно пишете, наче це просто у вас болить зуб??? І чому не в лікарні, а вдома на самоізоляції ? Коли всі ходять в масках, задихаються і стараються дотримуватися санітарних норм. То, значить, в м.Тернопіль є носії і хворі на цю страшну недугу. Але наразі бажаю одужати».

Медики кажуть: без паніки!

Ми також щиро бажаємо міському голові швидкого одужання та чим швидшого повернення у стрій. Однак журналісти «20 хвилин», які у редакційних справах висвітлювали події, що відбувались у святкові дні в Тернополі, звернули увагу: на всіх заходах Сергій Надал був без маски. Тому поцікавились у пресслужбі міськради, хто тісно контактував з міським головою принаймні останні днів 10 і що робити цим людям? Бігти здавати ПЛР? Самоізолюватись? Вдавати, що нічого не сталось? Але нам відповіли: «Ми нічого не коментуватимемо. Офіційна позиція є на Фейсбук-сторінці».

Усі ці питання ми додатково адресували і до начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міськради Василя Даньчака. А також поцікавились алгоритмом дій для тернополян, які протягом останніх днів контактували з міським головою.

  • Хвилюватись не потрібно, варто стежити за самопочуттям і, в разі погіршення стану, повідомляти сімейного лікаря, - каже Василь Даньчак. – Ретельно дотримуватись карантинних умов, які діють у помаранчевій зоні. Дотримуватись соціальної дистанції та уникати скупчення людей. Користуватись засобами захисту.

Медики заспокоїли: нічого страшного не сталось, навіть якщо ви протягом останнього часу спілкувались з Сергієм Надалом. Якщо це було на відкритому повітрі – видихніть, бо це безпечно.

«20 хвилин» бажає і Сергію Надалу, і всім нашим читачам міцного здоров’я! Бережіть себе і своїх рідних!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Петрова Любовь

  • Галя

    Полтінніка на нари!!!!
  • Іраїда Гаврилюк-Мацюк

    Які ж ви всі добрі... 🙃 Швидкого одужання меру і всім, хто хворіє.

    Галя reply Іраїда Гаврилюк-Мацюк

    Лисого, пісоя одужання потрібно садити до буцигарні
  • Ольга Менько

    Шкода що  мер не проводив брифінг з  тернопільськими журналістами, було би ще більше цікавих новин про  процес одужання
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up