Коронавірус і карантин станом на 11 липня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Коронавірус і карантин станом на 11 липня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • Щодня ми публікуємо на сайті "20 хвилин" усю найважливішу інформацію щодо карантину та ситуації із коронавірусом у Тернополі та Україні.  
  • Нові обмеження і нововведення у Тернополі з 11 липня. 
  • Актуальна статистика.  

13:10 Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максим Степанов за 11 липня

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 800 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 53 у дітей та 48 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 155 осіб. За добу одужала 861 особа, померли 27 осіб.

▪️ За останню добу проведено 27 159 тестувань, з яких 12 565 методом ПЛР, 14 594 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (119) та Закарпатській (108) областях та в місті Києві (125).

Відео дня

▪️ З 2021 року механізм фінансування системи охорони здоров’я в Україні буде враховувати особливості кожного медичного закладу, від районних лікарень до перинатальних центрів. Міністр категорично проти закриття медзакладів, вважаючи більш доцільним їх перепрофілювання та погодження планів розвитку. Через зміну механізму фінансування з 1 квітня поточного року велика кількість лікарень опинилася під загрозою закриття. 19 червня уряд прийняв рішення про дофінансування таких медичних закладів. Наразі триває процес укладання договорів між НСЗУ та “дефіцитними” лікарнями.

▪️ МОЗ спільно з Пенсійним фондом України планує з 1 серпня поточного року запустити систему електронних листів тимчасової непрацездатності (лікарняних). Передбачається, що лікарі зможуть самостійно вносити інформацію про тимчасову непрацездатність через вебсервіс на сайті Пенсійного фонду. Щоб перехід на електронну форму лікарняних не був шоковим, паралельно будуть визнаватися листки непрацездатності діючого зразка. Перехід до електронних лікарняних дозволить зекономити приблизно 4 млн грн, які МОЗ щорічно витрачав на закупівлю бланків листка тимчасової непрацездатності. Наразі система проходить тестування у більш ніж 700 медичних закладах, які дали на це свою згоду.

▪️ МОЗ України з метою вивчення ефективності застосування препаратів при лікуванні пацієнтів з захворюванням COVID-19 дозволило проведення клінічних випробувань 4 лікарських засобів вітчизняного виробництва: АМІЗОН®️ МАКС, Аміксин IC, Біовен, Корвітин. Деякі клінічні випробування перебувають на завершальній стадії. Після отримання результатів буде зроблено висновки щодо можливості використання препаратів у лікуванні коронавірусної хвороби.

▪️ МОЗ Україні відстежує інформацію про розробку вакцин проти коронавірусу у світі. Наразі такої вакцини немає. Компанія AstraZeneca заявила про плани її виготовлення. Було створено альянс між чотирма країнами (Німеччина, Франція, Італія та Нідерланди) і зроблено передзамовлення вакцини. Україна також звернулася до цих країн з проханням, щоб у разі появи вакцини наша країна була у пріоритеті щодо її отримання.

▪️ Міністр укотре закликав громадян дотримуватися рекомендацій МОЗ щодо профілактики інфікування коронавірусом. Зокрема, він нагадав про правила користування масками, дотримання соціальної дистанції та користування антисептиками.

11:25 Харківської області дозволили послабити карантин, не готовими залишаються 6 регіонів

В Україні шість областей не готові до послаблення карантину. При цьому послабити карантин дозволили Харківській області. Відповідні дані оприлюднили в Міністерстві охорони здоров'я.

Так, станом на 11 липня, до послаблення не готові Волинська, Донецька, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська та Чернігівська області.

Зокрема, в Донецькій та Чернігівській областях проводиться недостатня кількість тестувань на коронавірус; у Тернопільській області перевищено показник динаміки; відсотку виявлення не відповідають Волинська, Закарпатська та Рівненська області. При цьому на Закарпатті також заповнені більше 50% ліжок у лікарнях.

10:53 У лікарнях Тернополя – 49 хворих на COVID-19

У Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги станом на 10 годину 11 липня перебуває 42 хворих на коронавірус. 38 з них – тернополяни. 2 хворих перебувають на кисневій підтримці через маску, 4 – на кисневому концентраторі. 1 людина у лікарні з підозрою на коронавірус.

У Тернопільській міській дитячій лікарні станом на 10 годину 11 липня 7 хворих з підтвердженим COVID-19. Стан – середньо-важкий. 5 пацієнтів у лікарні з підозрою на коронавірус. За останню добу 6 підозр не підтвердилися.

Станом на 10 годину 11 липня в Тернопільській міській лікарні №3 на обсервації пацієнтів немає.

Загалом у Тернополі від початку епідемії коронавірусу підтвердили COVID-19 у 516 людей. 130 тернополян одужало.

9:21 В Україні за добу 800 нових випадків COVID-19

У країні понад 50 тисяч осіб інфікувалися коронавірусом, близько половини вже подолали хворобу.

В Україні за останню добу коронавірус підтвердили у 800 осіб. Загальна кількість хворих з початку пандемії вже досягла 52 843 осіб, з яких близько половини побороли хворобу.

Про це свідчать дані РНБО.

Так, за минулу добу більше число людей вилікувались від коронавірусу (861), ніж захворіли. При цьому померли 27 осіб, а загальна кількість жертв хвороби вже становить 1372 людини.

Найбільше нових випадків зафіксували у Києві (125), Львівській (119) та Закарпатській (108) областях.

9:09 На Тернопільщині станом на 11 липня 2217 випадків COVID-19, з них 33 летальних. Видужало 1368 осіб.

За попередню добу:

✅видужало 15 осіб

✅проведено 578 досліджень методом ПЛР.

✅проведено 74 дослідження біоматеріалу методом ІФА, з яких 34 на наявність антитіл класу Ig М до вірусу SARS-CoV-2 – у 1 особи виявлений позитивний результат та 40 досліджень на наявність антитіл класу Ig G до вірусу SARS-CoV-2 – у 5 осіб позитивні результати.

✅підтверджено 43 випадки зараження вірусом COVID-19

Географія поширення нових випадків:

м. Тернопіль (21 особа)

Бережанський район (9 осіб): • м. Бережани – 9

Бучацький район (1 особа): • м. Бучач – 1

Заліщицький район (1 особа): • м. Заліщики – 1

Збаразький район (6 осіб): • с. Стриївка – 4 • с. Діброва – 1 • с. Старий Вишнівець – 1

Зборівський район (2 особи): • с. Іванківці – 1 • с. Ренів – 1

Монастириський район (1 особа): • м. Монастириська – 1

Підволочиський район (1 особа): • с. Пальчинці – 1

Чортківський район (1 особа): • с. Угринь – 1

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up