Коронавірус та карантин станом на 21 березня: останнє та важливе (оновлюється)

Коронавірус та карантин станом на 21 березня: останнє та важливе (оновлюється)
  • Щодня ми публікуємо на сайті "20 хвилин" усю найважливішу інформацію щодо карантину та ситуації із коронавірусом у Тернополі та Україні. 
  • Нові обмеження і нововведення у Тернополі з 20 березня.
  • Актуальна статистика.

21:00 В Україні підтверджено 47 випадків COVID-19

Шість нових випадків за добу - у Києві, повідомляє Центр громадського здоров'я України. 

20:00 У Тернополі облаштовують 10 пропускних пунктів

Правоохоронці Тернополя з 21 березня повинні облаштувати 10 контрольно-пропускних пунктів на виїздах Тернополя. Де саме - читайте тут.

Відео дня

19:00 У Тернополі посилять контроль за проведенням дезінфекції

Буде посилено контроль за проведенням дезінфекції дитячих майданчиків, спортивних майданчиків, санітарним прибиранням місць загального користування в багатоквартирних будинках та територій з масовим перебуванням людей на території міста.

18:53 У Києві з 21 березня заборонено користуватися дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах та на прибудинкових територіях: КМДА

18:00 МОЗ України: 80% з тих, хто буде уражений коронавірусною хворобою, перенесуть її в легкій формі

16:53 На Волині з’явився перший пацієнт з підозрою на коронавірус

Експрес-тест на COVID-19 показав позитивний результат у відомого бізнесмена 1971 року народження, повідомляє УНІАН. Всі остаточні результати будуть відомі після лабораторного дослідження. 

16:36 На Харківщині оголошують надзвичайну ситуацію

Крім того, режим надзвичайної ситуації уже запроваджено у місті Києві і Київській, Чернівецькій, Житомирській, Дніпропетровській, Івано-Франківській областях, Тернополі та Тернопільській області.

16:00 Пацієнт із Заліщик, у якого вчора підтвердили коронавірус, перебуває в ізоляції в інфекційному відділенні Тернопільської лікарні швидкої допомоги.

Лікарі оцінюють його стан як середньої важкості.

15:00 Міський голова Тернополя закликав жителів міста не виходити без масок на вулицю.

Контролюватимуть за цим поліція і муніципальна інспекція.

14:00 Громадський транспорт Тернополя з 23 березня призупиняє перевезення пасажирів

Спеціальні перевезення, які здійснюватимуть перевезення виключно працівників медичних установ, аварійних та комунальних служб, правоохоронців та інших служб, які повинні забезпечувати життя міста в умовах карантину. Такі спеціальні перевезення здійснюватимуться за тролейбусними маршрутами №2,5,7,8,9,10,11 та автобусними маршрутами №1А,5А,6,8,23,25,35, на кожному з яких буде спеціальна табличка «Спеціальні перевезення» із червоним хрестом.

13:40 Визначено базові медичні установи для лікування коронавірусу у Тернополі

Базові лікарні, де проводять лікування хворих на COVID – 19 – це  Тернопільська лікарня швидкої допомоги та дитяча міська лікарня.

У міській лікарні № 3 будуть мешканці проходити обсервацію та ізоляцію, а базовою для лікування інших видів захворювання залишиться міська лікарня №2.

Відповідно до рішення штабу, Тернопільська обласна лікарня та районна лікарня визнані такими, які також будуть брати участь в лікуванні у випадку поширення коронавірусної інфекції.

13:00 В Тернопільській області зареєстровано три нових випадки підозри на коронавірус.

Такі дані повідомляє обласний лабораторний центр МОЗ України.

12:00 На території Тернопільської громади діє масковий режим

11:28 У Тернополі ввели режим надзвичайної ситуації 

На в’їздах в Тернопіль створять санітарно-контрольні пости. Там будуть проводити температурний скринінг, огляд, надаватимуть поради, а при необхідності спрямовуватимуть в лікарні

11:00 Тернопільські супермаркети вводять обмеження та змінюють режим роботи

Які обмеження ввели супермаркети Тернополя на час карантину - читайте ТУТ.

10:05 Оперативні дані про кількість інфікованих

Як повідомляє Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом, станом на 10 ранку в області зареєстровано 1 випадок COVID-19 - це мешканець міста Заліщики, стан хворого – середньої важкості. Також зареєстровано 1 випадок з підозрою на COVID – 19. 

10:00 Термінове засідання оперативного штабу через оголошення надзвичайної ситуації на Тернопільщині

8:00 В Україні уже 41 людина захворіла на COVID-19 - що треба знати за минулу добу

Станом на 23:00 20 березня в Україні зафіксовано 41 випадок зараження COVID-19. 

Таким чином за результатами дослідження вірусологічних лабораторій отримані такі результати: Чернівецька область - 25 заражень коронавірусом, Житомирська - 2, Київська - 3, Донецька -1, Івано-Франківська - 2, Дніпропетровська – 2, Харківська – 1, Львівська - 1, Тернопільська - 1 та Київ - 3.

З усіх цих випадків 3 стали летальними.

Перший випадок зараження коронавірусом у Тернопільській області діагностували у 57-річного священника. Також у Львові підтвердили перший випадок захворювання коронавірусом — у місцевого мешканця 1950 року народження, який тиждень тому повернувся з Німеччини.

В Україні перша людина вилікувалася від коронавірусу Sars-CoV-2, що породжує легеневу хворобу COVID-19 — це пацієнт із Чернівців.

Режим надзвичайної ситуації уже запроваджено у місті Києві і Київській, Чернівецькій, Житомирській, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.

00:00 У Тернопільській області ввели режим надзвичайної ситуації

У зв’язку із лабораторно підтвердженим випадком захворювання на COVID-19 у Заліщицькому районі обласною комісією з питань ТЕБтаНС класифікована медико-біологічна надзвичайна ситуація, а з 00:00 год 21.03.2020 на території Тернопільської області буде введено режим надзвичайної ситуації. Про це повідомляє Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом.

Що означає цей режим для кожного з нас - читайте ТУТ.

20 березня

17:00 Вулицями Тернополя їздить спецавтомобіль рятувальників 

Від 20 березня рятувальники із гучномовців закликають тернополян дотримуватися умов карантину:
✅не виходьте на вулицю без нагальної потреби;
✅якщо ж Вам вкрай необхідно кудись, одягайте маски, зберігайте дистанцію між людьми не менше ніж 2 метри;
✅подбайте про близьких людей літнього віку, забезпечте їх усім необхідним, аби їм не довелось йти на вулицю

Карантин у Тернополі

Від 20 березня у Тернополі не працюють ринки, в тому числі продуктові. Оперативний штаб прийняв рішення з 20 березня заборонити діяльність усіх ринків на території Тернопільської міської територіальної громади.

А саме ринки за адресами:вул. Митрополита Шептицького, вул. А. Живова, вул. Київська - вул. 15 квітня,  ринок Оріон, на привокзальному майдані (стихійна торгівля) та інші.

У громадському транспорті ще дозволено перевозити не більше 10 пасажирів. Проте з понеділка, 23 березня, карантинні заходи в Тернополі посилюють.

В місті працюють лише продуктові магазини, аптеки, заправки, банки, комунальники, рятувальники, правоохоронці. В лікарнях відмінили планову госпіталізацію та планові операції. Поліклініки приймают обмежену кількість пацієнтів. Більшість організацій і установ перевели своїх працівників на дистанційну роботу. В аптеках і маленьких крамничках обмежений вхід для 1-2 відвідувачів.

Діти вчаться дистанційно. Навчальні заклади знаходяться на карантині.

Нагадаємо, в Україні із 12 березня до 3 квітня щонайменше запроваджено карантин. Міста стали закривати усі заклади, крім маркетів і аптек. Кордон для іноземців закрито, міжміське автобусне й залізничне сполучення з 18 березня призупинено.

Довідка

Спалах нового коронавірусу було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю – 12-мільйонному місті Ухань. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала її надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу, охарактеризувавши як епідемію з численними осередками.

За час поширення коронавірусу зареєстрували 275,5 тисяч підтверджених випадків  COVID-19, із них 11,4 тисячі – летальні та 88,2 тисяч успішних прикладів подолання хвороби. Ці дані із карти поширення коронавірусу від Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Гопкінса повідомляє "Українська правда".

У США за добу кількість хворих на коронавірус збільшилась на 5379 осіб. Там також зареєстрували 44 смерті. В Італії за цей же період нарахували 5359 підтверджених випадків зараження. Жертвами вірусу стали 627 людей.

У Німеччині число хворих зросло на 4438 осіб. Померли 23 людини. Наразі країна наближається до позначки у 20 тисяч за кількістю зареєстрованих випадків зараження.

Окрім того, у Франції за добу виявили 1572 позитивних тестів, у Великій Британії – 1258, Швейцарії – 1206, Нідерландах – 506, Бельгії – 476, Австрії – 375 та 230 у Португалії.

В Китаї уже другий день поспіль не зареєстровано нових випадків COVID-19, якщо не рахувати приїжджих. 

А Грузія сьогодні ввечері запроваджує надзвичайний стан. Діятиме він до 21 квітня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Хтось

    Певно хтось приїхав з-за кордону і відразу пішов до сповіді - то є саме найлогічніше пояснення.Не доходять до наших людей очевидні речі.
  • Андрій

    Сам зараз в Польщі але не їду додому щоб ненаражати сім'ю. Аця биквота рветься бо в штани наробила. Задрали ці сиксоти.
  • Євген Переймибіда

    А св"ященик де підчепив вірус
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up