Коронавірус та карантин станом на 3 квітня: останнє та важливе (оновлюється)

Коронавірус та карантин станом на 3 квітня: останнє та важливе (оновлюється)
  • Щодня ми публікуємо на сайті "20 хвилин" усю найважливішу інформацію щодо карантину та ситуації із коронавірусом у Тернополі та Україні. 
  • Нові обмеження і нововведення у Тернополі з 3 квітня.
  • Актуальна статистика.

22:00 + 19 ПІДТВЕРДЖЕНИХ ВИПАДКІВ COVID-19 НА ТЕРНОПІЛЬЩИНі. ЗАГАЛОМ В ОБЛАСТІ 133 ХВОРИХ

Згідно з даними обласного лабораторного центру станом на 22:00 3 квітня на Тернопільщині 133 випадків COVID-19, 2 - летальних. 
94 – жителі Монастириського району (1 – летальний)
15 – жителі Заліщицького району
8 – жителі Козівського району (1 – летальний)
7 – жителі Кременецького району
4 – жителі міста Тернополя
3 – жителі Бучацького району
1 – житель Тернопільського району
1 – житель Бережанського району
В Україні 1072 лабораторно підтверджені ПЛР-дослідженням випадки COVID-19. Усього в Україні зафіксовано 27 летальних випадків від COVID-19. Загалом 22 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

21:00 Президент у відеозверненні розповів, як вирішують проблеми забезпечення лікарень в Монастириськах і Козівському районі на Тернопільщині

 

Відео дня

20:00 Графік руху спецрейсів транспорту у Тернополі у вихідні

Увага! У вихідні у Тернополі не діятимуть автобусні маршрути №№5а, 6, 8, 25.

Графік руху усього транспорту,який виконує спецрейси у Тернополі, можна прочитати ТУТ.

18:00 Ляшко сьогодні на Тернопільщині. Його чекають медики в Монастириськах. Готові показати все без прикрас

17:18 У Монастириську лікарню відправили 40 костюмів для медиків

Перших 40 костюмів, які закупив для потреб краю Почесний консул Вірменії в Тернопільській області Норік Геворкян, вже відправили в Монастириську районну лікарню.

Також заплановано відправити ще 160 таких костюмів, пошиттям яких займаються підприємства області.

 

 

17:00 В Україні у закладах охорони здоров’я лікуються 477 осіб з коронавірусною хворобою, з них 25 дітей

Всього з початку епідемії було госпіталізовано 477 осіб, з яких 16 – це люди з тяжким перебігом коронавірусної хвороби, які потребували підключення до апаратів штучної вентиляції легень.

За минулу добу мобільні бригади здійснили 170 виїздів для забору біологічного матеріалу, було відібрано 150 зразків, які доставлено у вірусологічну лабораторію для дослідження методом полімеразно-ланцюгової реакції.

Протягом доби екстрено-медична допомога здійснила 22 виїзди на виклики з підозрою на коронавірусну хворобу. За результатами цих виїздів 20 осіб госпіталізовано у заклади охорони здоров’я.

Про це під час брифінгу 3 квітня повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко.

Загалом в Україні зафіксовано 942 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

16:00 Минулої доби з-за кордону повернулися майже 7,2 тисячі громадян України

Зранку в пунктах пропуску черг з подорожуючих власним транспортом та пішоходів не було. Упродовж минулої доби без власного транспорту в Україну прибули понад 3 тис. осіб. Для їх перевезення залучалися транспортні засоби, надані місцевою владою та ДСНС.

Крім того, упродовж доби Україну залишили понад 4,7 тис. осіб, у тому числі майже 2,2 тис. іноземців.

За добу прикордонники у взаємодії з представниками санітарно-карантинних підрозділів провели температурний скринінг та опитування про стан здоров’я більше 8,7 тис. осіб, які прямували в Україну. За результатами додаткової перевірки лікарями ознак захворювання на COVID-19 не виявлено. Крім того, встановленим порядком оформлювалися інформативні згоди про самоізоляцію та надавались відповідні пам’ятки.

15:00 У Тернополі працює два блокпости з десяти визначених

Відповідно до рішення Штабу для боротьби з коронавірусом, при в'їзді та виїзді з Тернополя мають облаштувати 10 блокпостів. На ранок 3 квітня встановили лише два: при в'їзді зі сторони Березовиці та за Збаразьким кільцем. Коли будуть інші - невідомо.

Журналісти "20 хвилин" побували на обох блокпостах. Більше - читайте ТУТ.

14:00 Уряд затвердив нові обмеження, які будуть діяти в Україні
з 6 квітня

13:30 На час карантину на території Тернопільської громади заборонено працювати ломбардам

На період карантину у Тернополі ні ринки, ані ломбарди працювати не будуть. Постанова Уряду про дозвіл на відновлення в Україні роботи ломбардів має рекомендаційний характер, кажуть у міськраді.

Нагадаємо, днями у Тернополі не дозволили працювати і перукарням, навіть за попереднім записом і з дотриманням дезінфекції.

13:00 У Тернополі працюють мобільні бригади медиків

У Тернополі працюють мобільні медичні бригади, які виїжджають додому до пацієнтів з підозрою на COVID-19, проводять забір біологічних матеріалів та їх доставку до лабораторного центру для проведення відповідних досліджень.

Як зазначають у відділі охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради, бригади працюють у складі водія, лікаря та медсестри. Ці бригади здійснюватимуть виїзд до пацієнтів лише на підставі звернення сімейного лікаря або працівника закладу, що надає екстрену медичну допомогу (103).

11:00 У тернопільських лікарнях перебуває 20 пацієнтів з COVID-19

Загалом у лікарнях Тернополя 20 хворих на COVID-19. Ще 2 хворих перебувають на амбулаторному лікуванні
У Тернопільській лікарні швидкої допомоги станом на 10 годину 3 квітня перебуває 9 хворих на COVID-19. Це 1 – житель міста Заліщики, 3 – жителі Монастириського району, 2 – жителі Козови, 1 житель села Острів Тернопільського району, 1 тернополянин та 1 жителька Бучача. Ще у 3 пацієнтів підозрюють коронавірус.
У Тернопільській міській дитячій лікарні станом на 10 годину 3 квітня на лікуванні перебуває 11 пацієнтів з підтвердженим COVID-19. 7 з них - діти.

10:30 На Тернопільщині 114 хворих на коронавірус

103 інфікованих - дорослі, 11 - діти. Третина хворих - 35 чоловік - медики, повідомили на засіданні Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом.

10:00 В Україні зафіксовано 942 випадки коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 3 квітня в Україні 942 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 23 летальних, 19 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 138 нових випадків.
Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

9:45 На Тернопільщині від коронавірусу померла 57-річна жінка з Козови

В Козівську центральну районну лікарню пацієнтка поступила 30 березня. Далі в неї підтвердили COVID-19. Перебувала жінка в реанімаційному відділенні Козівської лікарні у важкому стані. За словами директора лікарні Богдана Маркевича, в пацієнтки була пневмонія, її підключили до апарату штучної вентиляції легень.Ні з ким із-за кордону жінка не контактувала. 
Померла пацієнтка о 20 годині 2 квітня. Висловлюємо щирі співчуття родині.
Загалом від початку епідемії коронавірусу на Тернопільщині померло 2 людей, це 68-річний житель Монастириського району та 57-річна жителька Козови. 
В Козівському районі станом на 3 квітня підтверджено 8 випадків COVID-19, 1 – летальний. 2 пацієнтів проходять лікування в Козівській лікарні, ще 5 в лікарнях Тернополя.

9:10 Україна отримала препарат для лікування хворих на COVID-19 – МОЗ

3 квітня в регіони буде відправлено понад 2 тис. упаковок “Плаквенілу”, який використовується при лікуванні коронавірусу, повідомив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

“В нас уже готовий відповідний розподіл. Нам передали 3 тис. упаковок препарату. 2250 будуть відправлені в регіони, а 750 залишаються в Києві - для швидкого реагування. Завтра буде фізично підписано договір з “УкрМедПостач”, і вже завтра ліки поїдуть в області”, - заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі політичного ток-шоу “Право на владу” 2 квітня.

В МОЗ наголошують, що наразі не існує ліків від коронавірусної хвороби COVID-19, пацієнтам надається симптоматичне лікування. Зокрема, «Плаквеніл» застосовують при важких та вкрай важких формах коронавірусної хвороби. Препарат не рекомендовано купувати в аптеках без рецепта лікаря. Самолікування може бути небезпечним для здоров’я людей.

Головні новини за 2 квітня

У світі кількість хворих на коронавірус перевищила мільйон осіб. В даний час у світі зафіксовано 1 014 673 випадків захворювання коронавірусом, ще 210 335 осіб одужали.

Станом на 3 квітня кількість заражених коронавірусом у світі збільшилася до 1 014 673 осіб. Про це свідчать дані центру Джона Хопкінса, який регулярно оновлює статистику зареєстрованих випадків по країнах світу. Зокрема, в даний час в світі зареєстровано 1 014 673 випадків захворювання, 210 335 осіб одужали, померло від хвороби 52 973 людини.

В даний час найбільше випадків зараження зафіксовано в США - 244 678, на другому місці Італія - 115 242, в Іспанії - 112 065, в Німеччині - 84 794, в Китаї - 82 413, Франції - 59 929, Ірані - 50 468.

За даними Центру громадського здоров'я МОЗ, станом на 22:00 2 квітня в Україні підтверджено 897 випадків COVID-19. 22 людини померло, ще 19 одужали.

В Тернопільській області 114 хворих на COVID-19. Найбільше - в Монастириському районі.

В Україні вчора запровадили нові протоколи для медиків щодо коронавірусної інфекції, а Уряд ввів додаткові обмеження під час карантину.

До 24 квітня 2020 на всій території України діятимуть такі заборони:

  • перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора;
  • переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;
  • перебування у громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;
  • відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;
  • відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
  • проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.

У Тернополі заборонено проведення пікніків, розпалювання вогню, використання мангалів тощо, в тому числі в місцях відпочинку. Для дотримання цих норм на вихідні та святкові дні буде забезпечена робота мобільних та піших спільних патрулів з числа працівників поліції, ДСНС, муніципальної інспекції в місцях відпочинку (Дальній пляж, Циганка, сквери, парки тощо).

Повний перелік того, що у Тернополі дозволено, а що заборонено під час карантину, читайте ТУТ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Василь

    Ознайомилилися. Прийнято   до  уваги.  Зберігаємо  спокій  та  бережемося.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up