Партнер рубрики Події

Коронавірус в Україні: від жовтня померло майже 600 COVID-інфікованих

Коронавірус в Україні: від жовтня померло майже 600 COVID-інфікованих

МОЗ рекомендує курс із трьох щеплень.

Від старту епідсезону (від жовтня 2023-го) в Україні було зафіксовано 122 081 випадок захворювання на COVID-19. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

«Від жовтня минулого року від ускладнень коронавірусу померло 595 українців. Також зафіксовано чотири летальні випадки серед дітей віком до 17 років», — йдеться в повідомленні.

Водночас у МОЗ зазначили, що торік друге за рахунком щеплення проти COVID-19 не отримали 814 740 українців, а понад 12 млн громадян не отримали бустерне щеплення.

«Для уникнення тяжкого перебігу COVID-19 МОЗ рекомендує курс із трьох щеплень (або двох щеплень, якщо вакцинація проведена вакциною Janssen). Бустерне щеплення проводять через 5-6 місяців після первинної вакцинації (щонайменше 5 місяців для дорослих та 6 місяців для дітей). Усі наступні щеплення називають додатковим бустером», — нагадали у відомстві.

Відео дня

Наразі в Україні є понад 2 млн доз вакцин.

Раніше «20 хвилин» повідомляли, що хвороба нікуди не зникла. В МОЗ нагадали, як вберегтися від COVID-19.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Марія

    Моз рекомендує,але немає права заставляти.а пропозицію можна відхиляти.хватить довіряти нелюдям.Моз не лікує а займається геноцидом людей.Хай краще за наші гроші припинять збирати товстенні суми в кишенях а лікують все безоплатно так як має бути.ато є спеціалісти є в них інструменти є зарплата є техніка для діагностики-а їм вибачте ще мало цього всього.то може пора їх посилати в ліс
  • Галина

    Розкручують для якоби нової пандемії  якій вже і назву дали Х.і знають коли почнеться і звідки..та й сама вакцина вже виготовляється в Англії..все по плану

    Юля ❄️ reply Галина

    Приємно читати свідомих людей)
  • Ігор

    Можна статистику по серцево-судинних, інсультів і онко?

keyboard_arrow_up