Цікаві майстер-класи, виставка чи вертеп. Куди піти у Тернополі на Різдвяні свята?

Цікаві майстер-класи, виставка чи вертеп. Куди піти у Тернополі на Різдвяні свята?
  • Українці — це незламна нація. Жоден ворог не в змозі залишити нас без атмосфери різдвяних свят. Зокрема, на цей період у Тернополі запланували провести низку тематичних заходів. Більшість із них мають благодійний характер та спрямовані на підтримку наших Збройних Сил.
  • Ми зібрали анонси найцікавіших подій, які пройдуть у Файному місті з 6 по 9 січня. Куди можна піти усією родиною на Різдво – шукайте в матеріалі.  

Попри повномасштабне російське вторгнення, життя триває і потрібно дозволяти собі бодай маленькі радощі. На період різдвяних свят у Тернополі панує незрівнянна зимова атмосфера. Місто поринає у справжню магічну казку. Журналісти «20 хвилин» вирішили опублікувати добірку зимових івентів, аби наші читачі могли розважитись і з користю провести свята.

Казкова резиденція на Театральному майдані

Цікаву локацію для дітвори – Хатинку Миколая, можна відвідати на центральній площі міста щоп’ятниці, щосуботи та щонеділі. Працює вона й у святкові дні. Графік роботи будиночка – 11:00-18:00. Майстер-класи оплачуються додатково!

Відео дня

На період різдвяних свят у Казковій резиденції заплановані такі події: 

п’ятниця, 6 січня:

  • 11:00 – 18:00 – діятиме фотозона та ігрова кімната для дітей.

субота, 7 січня:

  • 11:00 – 13:00 – майстер-клас з виготовлення брелків від TaVira.
  • 12:00 – 17:00 – зустріч зі Святим Миколаєм.
  • 13:00 –15:00 – майстер-клас із декорування медово-імбирних пряників від «Країна НЯМ».
  • 15:00 – 18:00 – майстер-клас від майстерні чудес «Викрутаси».

неділя, 8 січня:

  • 12:00 – 17:00 – зустріч зі Святим Миколаєм.
  • 13:00 – 15:00 – майстер-клас з вибійки на тканині від «Країна НЯМ».
  • 15:00 –18:00 – виготовлення свічки від «Магії меду».

Отримати додаткову інформацію можна за номером телефону: +38 098 0520 720, або завітавши до головного офісу «Туристично-інформаційного центру міста Тернопіль», що розташований за адресою: вулиця Михайла Грушевського, 2.

Куди піти 6 січня?

Виставка «Колядують зорі на Різдво»

Деталі: її відкривають у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.

На тематичній виставці, присвяченій Різдву, будуть представлені експонати із фондової збірки музею на різдвяно-новорічну тематику: дідух (сніп пшениці), який ставили на покутті, зразки гончарного посуду, атрибути різдвяних свят: скринька (шопка), зірка та вертеп.

Побачити виставку можна буде до 18 січня.

Заходи у мистецькій резиденції «Додому на Різдво»

Деталі: резиденція 5 січня запрацювала в Українському домі «Перемога».

У рамках відкриття платформи в «Перемозі» діє майстерня Різдва «Зимова феєрія», де проводять пізнавальні майстер-класи із виготовлення ялинкових прикрас, декупажу різдвяних свічок, зав’язування української хустки тощо. Аби стати учасником майстер-класу, попередньо необхідно записатись за вказаним номером телефону: +38 (067) 319-10-99. Також у мистецькій резиденції є фотозона «Додому на Різдво» та проходить виставка робіт учасників конкурсу «Різдвяне диво». Локація працюватиме в «Перемозі» до 22 січня.

Куди піти 7 січня?

Заходи на цей день у Тернополі не заплановані. 

Куди піти 8 січня?

Відкритий мікрофон Stand Up

Деталі: початок о 19:00 в креативному кластері «Na пошті».

Це стендап подія, де досвідчені коміки перевіряють свої жарти, а новачки можуть спробувати себе на сцені. Вхід: будь-яка гривнева купюра Для реєстрації на виступ, заздалегідь напишіть на вказану інстаграм-сторінку – @standup_styndab.

Різдвяна містерія-вертеп

Деталі: виставу зіграють двічі – об 11:00 та о 13:30, в Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки (вулиця Січових Стрільців, 15).

Колектив Театру актора і ляльки пропонує до уваги глядачів різдвяну містерію-вертеп «Весь світ звеселився, бо син Божий народився…». У ній зіграють Олена Різник та Олег Боков. Вистава призначена для дітей від 5 років та дорослих. Тривалість – 45 хвилин. Квиток коштує 100 гривень (можна придбати на касі).

Вистава «Ніч перед Різдвом»

Деталі: початок о 18:00 в Тернопільському академічному українському драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Квиток варто купити заздалегідь.

Режисер-постановник дійства — заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Жила. Композитор — Іван Небесний. Про що буде вистава, детально розповіли на сайті Драмтеатру: «Шлях до серця дівчини лежить через… черевички. Коваль Вакула, який напередодні Різдва втратив від кохання здоровий глузд, вирішує у будь-який спосіб здобути черевички, які носить цариця, й розтопити крижане серце своєї Оксани. Передріздвяна ніч приховує дива й манить незвичайними пригодами, які збуваються. Тут і колоритна Солоха з любовними походеньками з Чортом, Дяком, Головою та Чубом. Містичний характерник Пацюк, який має блат із самісіньким пеклом, козаки з Січі і навіть Цариця, яка таки дарує Вакулі черевички із золота. Красива казка про шалене кохання з яскравими масовими сценами, піснями, танцями, іскрометним гумором, колядками, різдвяним вертепом, неймовірно казковою сценографією. Не поспішайте занурюватись у зимові, безрадісні будні, адже з нами свята продовжуються». Квиток на одну особу коштує 150 гривень.

Його можна придбати онлайн: http://surl.li/eerqc.

Захід «Різдвяна Свічечка»

Деталі: збір охочих долучитись до дійства біля Катедри о 13:00-13:30.

Метою традиційного заходу «Різдвяна Свічечка» є об’єднати пластунів у родинному колі для святкування народження Ісуса Христа. Цього року дійство пройде у новому форматі, а відвідати його зможуть всі охочі. У програмі свята:

  • 13:30-14:30 – офіційне відкриття у Катедральному соборі;
  • 14:30-15:00 – урочиста хода до Театрального майдану;
  • 15:00-15:0 – танець Аркан на центральній площі міста;
  • 15:30-17:30 – змагання і показ вертепів в центрі міста;
  • 17:30-18:00 – збір в Українському Домі «Перемога»;
  • 18:00-20:00 – вечірня програма в Українському домі «Перемога».

Куди піти 9 січня?

Вистава «Ніч перед Різдвом»

Деталі: початок о 18:00 в Тернопільському академічному українському драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Квиток варто купити заздалегідь.

Режисер-постановник дійства — заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Жила. Композитор — Іван Небесний. Про що буде вистава, ми вже писали вище. Квиток коштує 150 гривень. Його можна придбати за лінком: http://surl.li/eerqc.

Концерт Ірини Федишин

Деталі: початок о 19:00 в Палаці культури «Березіль» (вулиця Миру, 6).

Відома українська співачка Ірина Федишин у рамках концертного туру містами нашої держави під назвою «Україна колядує» («Головне різдвяне шоу України») виступить й у Тернополі. Ціна на квитки – 300-650 гривень. Замовити та купити їх можливо онлайн: http://surl.li/eerrq. Радимо зробити це напередодні концерту!

Заходи у бібліотеках міста

Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Якщо вам хочеться більш спокійно та умиротворено провести свій день на період зимових свят, можна завітати на цікаві книжкові виставки-інсталяції у ТОУНБ.

1. Виставка під назвою «Хай Новий рік з добром до вас іде, Ісус Христос вам радість принесе» присвячена святкуванням Нового року та Різдва Христового. Вона знаходиться у відділі міського абонементу та доступна для перегляду з 26 грудня по 19 січня (щодня з 14:25 по 15:25), а ще онлайн у блозі «Абонемент на бульварі Шевченка, 15», та на книжковій платформі «Прочитай. Книгозбірня».

2. Виставка під назвою «Різдвяна містерія» діє у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії в обласній бібліотеці. «На порозі світлі, радісні зимові свята. Сьогодні з багатьох книжок можна дізнатися, як святкували їх наші предки. Найбільше відомо про Різдво. Це свято радості і єднання душ. Світ зародився з людей і любові, і ми, згадуючи про це, ніби заново народжуємося. Різдво покликане усіх нас з’єднати, відродити і трішки виправити» – такий посил має інсталяція. На книжково-ілюстративній виставці представлені книги В. Гнатюка, В. Скуратівського, І. Ваврика, Н. Михна, О. Вітвіцького, С. Пасічника та інших авторів, які писали про багатогранність Різдва. Виставка відкрита з 25 грудня.

А як Ви запланували провести свої Різдвяні свята? Напишіть у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Lida Lapka

    Достойно і насичено.
    Нехай щастить!
    Зі святом щиро вітаю!
  • Марічка Юрчак

    Сьомого січня у Na пошті. Креативний кластер буде електронна вечірка)
  • Степан Яловега

    ....о  то  маєте  проблему.....куди  піти  на  свята  погуляти....в  Україні  війна
  • Читач04

    " у Тернополі панує незрівнянна зимова атмосфера. Місто поринає у справжню магічну казку." -  тк.зв. журналісти, ви взагалі адекватні ? Таке враження,  що ви  з іншої планети прилетіли. В країні страшна війна, люди спустошені, знервовані, розгублені, багато втратили близьких, кожен день привозять труни з загиблими, лікарні переповнені скаліченими бійцями, мільйони українців втратили домівку. А їм бл@@ь магічна казка. Нема слів. Цензурних.

    Ирина reply Читач04

    Читач 04, а ви все прочитали? Журналістка пише рекламну статтю. І розпочинає її, між іншим, так: "Українці — це незламна нація. Жоден ворог не в змозі залишити нас без атмосфери новорічно-різдвяних свят. Зокрема, на цей період у Тернополі запланували провести низку тематичних заходів. Більшість із них мають благодійний характер та спрямовані на підтримку наших Збройних Сил"...  Що не так?

keyboard_arrow_up