Котельні на торфі зовсім не шкідливі, запевняє міський голова. Мешканці - іншої думки

Котельні на торфі зовсім не шкідливі, запевняє міський голова. Мешканці - іншої думки
На сесію прийшли і тернополяни, які виступають проти будівництва котелень на торфі.

Депутати міськради проголосували за протокольне доручення очільнику  міських тепломереж, що стосується заборони проведення реконструкції  та будівництва  твердопаливних котелень  за семи адресами до отримання усіх дозвільних документів та проведення громадських слухань. 

Так, спершу питання про заборону будівництва  підняв депутат Михайло Сиротюк, на чиєму окрузі розташована  котельня на Київській,3а, 3с. 

- Зважаючи на те, що у нас на вулиці Київській зафіксовано продовження будівництва,  хоча перед тим не було ніяких погоджень  з мешканцями, як обіцялось,  хотів би попросити міського голову включити на розгляду наступної сесії проект рішення про заборону будівництва котельні, -  повідомив Михайло Сиротюк. – І щодо протокольного доручення  - заборонити  пану Чумаку проведення реконструкції та будівництва котельні  на альтернативних видах палива  до того моменту, поки не буде надана уся дозвільна документація і найголовніше – поки не буде проведено громадських слухань  щодо цього питання з прилеглих до котелень будинків.

 

Відео дня

Із подібною пропозицією виступила й  депутат Вікторія Шараскіна. Вона запропонувала заборонити будівництва та експлуатацію котельні на твердому паливі і на її окрузі, на вул. Франка,16 до винесення позитивних рішень депутатської комісії з питань ЖКГ. А також наполягла на проведенні громадських слухань.

Додати до згадуваного протокольного доручення і інші аналогічні об'єкти – котельні на вул. Купчинського,14а, вул.Лемківській,23, вул. Л.Українки,4,  вул. Живова,12, вул. Просвіти,9 запропонував депутат Юрій Штопко, що у залі і зробили. 

У той же час у залі намагались взяти слово і  тернополяни, мешканці будинків з прилеглих до  котелень будинків. Комусь вдалось, комусь – і ні.

Спробував  роз'яснити ситуацію із скандальними котельнями і керівник тепломереж Андрій Чумак.

- Ситуація із будівництвом котелень, які будуть працювати на альтернативному паливі , на сьогодні виглядає таким чином, - каже Андрій Чумак. -  Підприємство має усі дозвільні документи на проведення  будівництва і добудову цих котелень, має усі документи на початок експлуатації добудованих котелень  і підприємство, яке буде здійснювати спалювання палива ("Тернопільтепло" – прим. ред.), оформляє  документи, які дозволять йому  здійснювати  виробництво теплової енергії.  І, якщо буде підтверджено  відповідність усім екологічним і санітарно-епідеміологічних  нормам цього виробництва  теплової енергії, воно буде здійснюватись. Якщо не підтвердять, воно здійснюватись не буде. 

Заступився за альтеративні котельні і тепломережі загалом міський голова Сергій Надал. Той звинуватив депутатів у популізмі.

-  Зараз ці котельні  - це нові сучасні технології  і є всі висновки екологів, що вони абсолютно нешкідливі, - заявив той. -  Більше того, ці котельні будуть працювати при тій умові, що на кожній котельні на трубі будуть стояти датчики і кожен мешканець он-лайн зможе зайти і подивитись, які викиди, чи вони шкідливі чи ні. 

Попри  заяви міського голови та  пояснення Андрія Чумака, депутати таки підтримали пропозицію трьох своїх  колег щодо  згадуваного протокольного доручення і заборони будівництва та експлуатації. 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up