Коворкінг центр у парку «Топільче» завершать до зими

Коворкінг центр у парку «Топільче» завершать до зими

В парку.  Реконструкція розвалин вбиральні в парку під офісне приміщення супроводжувалась скандалами та конфліктами. Проте, схоже, втілений проект буде ідентичний задуму: місто отримає комунальний об’єкт нерухомості, а громадський сектор та починаючий бізнес – місце для роботи.

Коворкінг центр збудували в парку Топільче, зі сторони вулиці Дружби неподалік перехрестя з Миру. Там раніше був занедбаний громадський туалет. Зараз центр - це двохповерхова, з цокольним приміщенням, будівля загальною площею близько 250 квадратів. Наразі ще не завершені фасадні роботи та благоустрій території. В середині майже все готове.

Суть коворкінг центрів у світі проста. Це повністю обладнане всім необхідним будівля, де починаючі підприємства чи підприємці зможуть: на короткий чи тривалий період орендувати обладнані робочі місця, провести конференцію, семінар, навчання, нараду, зустріти та провести перемовини з партнерами, отримати консультантів, перекладачів, технічних фахівців та багато іншого. Громадський сектор чи організації так само можуть усім цим користуватися. В тернопільському коворкінг  центрі будуть комп’ютеризовані робочі місця, конференц-зала з усією технікою на 60 осіб, кімната відпочинку, кухня, санвузли. Такий собі сучасний офіс, який можна частково чи повністю брати в користування.

Відео дня

 - Послуги центру будуть платними, - розповідає заступник міського голови та відповідальний за реалізацію цього проекту Іван Хімейчук. – Це загальноприйнята в світі форма роботи. Але ціна не комерційна. Вона формується на основі видатків. Яка це сума, можна буде чітко дізнатися після офіційного відкриття центру. Користуватися ним зможе будь-хто. Тут постійно будуть працівники, з якими можна консультуватися, подавати заявки. Якщо центр знадобиться для якоїсь важливої події міста чи міській раді, то це буде безоплатно.

Відповідати за роботу центру буде не міська рада, а громадська організація.

 - Приміщення буде комунальним, але в безоплатній оренді громадської організації "Західноукраїнський ресурсний центр" зі Львова, - говорить заступник мера. – Саме в цієї організації, бо вони є партнерами Європейського союзу з реалізації подібних проектів по всій Україні. Вони самі писали проект і можуть забезпечити діяльність центру. До слова ця ж організація є автором проекту, який ми зараз подали, щодо відновлення історичних меж та контуру нашого замку. Утримання, комунальні кошти, персонал – все на громадській організації. Власне ця організація і забезпечуватиме роботу.

Місто на проект своїх грошей не витрачало.

 - Повністю все оплачує Європейський союз, - каже пан Іван. – Центр створили в форматі комплексу ремонтно-будівельних робіт, серед яких і ремонти в садках, які відкрили і будову з облаштуванням центру. Сума на центр з усіма потребами – близько 45 тисяч євро. Частину ще не використали. Але за два місці плануємо використати все та завершити зовнішні роботи. В середині, як бачите, майже все готове до повноцінної роботи, скоро буде підключення необхідної техніки.

Оскільки будівництво об’єкту, формально, є реконструкцією туалету з надбудовою то і громадські туалети тут будуть. Вони з обох боків цокольного приміщення і будь-хто за гривню зможе скористатися вбиральнею. Плату введуть аби був ресурс на прибирання.

Щодо території, то поряд з будівлею планують облаштувати громадський простір для тернополян. Пиятик та безладу, є сподівання, не буде: територія під відеоспостереженням, а поряд відділ поліції. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up