Партнер рубрики Події

Краса, яка може обернутись нещастям: чому кар'єр в Капустинцях небезпечний для туристів

Краса, яка може обернутись нещастям: чому кар'єр в Капустинцях небезпечний для туристів

Це місце називають українським Таїладом. Вже два роки поспіль село Капустинці на Збаражчині приваблює людей з всієї області на відпочинок та фотосесії.

Проте мало хто знає, що такий туризм є небезпечним для відвідувачів, адже там зараз діє піщаний кар'єр. І узбережжя озера може обвалитись в будь-який момент.

- Я хочу звернутись до мешканців Тернопільщини та пояснити, що кар'єр у Капустинцях -  не туристичне місце. Перебування там може бути небезпечним для життя, - каже директор підприємства "Графіт" Ярослав Кушнір. - Кар'єр - це потенційно-небезпечний об'єкт. Територія кар'єру знаходиться на балансі приватного підприємства. Вхід на територію має бути суто після інструктажу з техніки безпеки. Це стосується навіть працівників кар'єру. Тож про відвідувачів і мови не може бути. 

Пан Ярослав каже, що на краєвиди кар'єру приїжджають подивитись цілими сім'ями. Особливо небезпечними такі візити можуть бути для малюків, адже за ними дуже важко встежити. Світлина від Файне місто Тернопіль.

Відео дня

- Усі кар'єри - це підвищена небезпека зсуву, - продовжує Ярослав Кушнір. - Озеро на нашій території не передбачене для купання. В процесі видобутку піску утворюється водойма, яка згодом буде загортатись. Вся територія кар'єру обставлена знаками "Стій", "Небезпечно", але люди просто нехтують ними та навіть нищать їх. Також в нас є охорона на території. Але людей це не зупиняє. Я прошу людей не ризикувати своїм життям та здоров'ям.

"Глибина понад сім метрів"

Про проблему із туристами в кар'єрі у Капустинцях знають і в управлінні Держпраці, які наглядають за діяльністю кар'єрів. 

- У Капустинському родовищі видобуток піску проводиться з-під води на глибині від семи метрів, - каже головний держінспектор управління Держпраці в Тернопільській області Сергій Деревенських, -  Став є досить глибокий, тому перебування на території є небезпечним для сторонніх людей. Підприємство по мірі можливості обмежує доступ до води, але люди не звертають увагу на це. По периметру є небезпека обрушення. Працівники мають інформацію про те, де можна підходити до води, а де це заборонено. У відвідувачів такої інформації немає. Люди можуть травмуватись, а контакт з водою може бути навіть смертельно-небезпечним.

Будьте обачними під час літнього відпочинку та обирайте лише безпечні місця!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Валентина Козицька

    Пам'ятаймо ми всі у бога  одинакові будьмо добріші
  • Ирина Астапчик

    Очень опасное место. Объект не закончен.
  • Святослав Года

    Що ви пишете? Охорона там не пускає.
  • Міша Вілічкевич

    Тоди треба підірвати береги взривчаткою там де вони можуть обвалитися і тоді для всіх стане безпечно.

    Мозговенко Оксана reply Міша Вілічкевич

    Міша Вілічкевич пухкі та супучі породи не підривають ( пісок, глина, суглинок, галька). Вибухові роботи проводять на родовищах граніту, міцного вапняку,  кварциту. Всі родовища розробляються відповідно до проектів. Але на діючих карєрах не можна влаштовувати зони відпочинку. Після закінчення розробки родовища пісків зазвичай роблять рекультивацію під водоймище для розведення риби. А також облаштовують пляжі.

    Міша Вілічкевич reply Міша Вілічкевич

    Мозговенко Оксана а що передбачено законом за недотримання таких вимог?я звичайно не спеціаліст, але думаю що якщо одночасно підірвати в потрібних місцях то там де має обвалитися обвалиться, і напевно дешевше обійдеться

    Мозговенко Оксана reply Міша Вілічкевич

    Міша Вілічкевич Піщані породи вибухівкою не підриваються. Заоткоска виконується екскаватором і заположується бульдозером. Це передбачено проектом, тільки необхідно дотримуватись вимог ведення гірничих0 робіт.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up