Партнер рубрики Події

Згадуємо 2018-ий. "Кривавий місяць", веселка взимку, гігантські хмари. ТОП-5 природних явищ року

Згадуємо 2018-ий. "Кривавий місяць", веселка взимку, гігантські хмари. ТОП-5 природних явищ року

Потужні і унікальні природні явища спостерігали у Тернополі у 2018 році.

1. Зливи і грози

Перша травнева злива наробила річок у місті.

Декілька хвилин заливало Тернопіль 16 травня. Читачі "20 хвилин" прислали фотографії, що робилось у місті.

Відео дня

Після 15 хвилинної зливи 18 червня  у Тернополі утворилось "джакузі" біля обласної адміністрації. 

2. Гігантські хмари

30 липня перед зливою Тернопіль накрили вражаючі чорні хмари, які подекуди перетворювались на вогняні. Люди масово їх фотографували і викладали фото у соцмережі. Писали, що такого ще не бачили.

3. Веселка навколо сонця

Веселку навколо сонця можна було побачити у Тернополі близько 18.00 17 вересня. Фотографії рідкісного атмосферного явища, яке називають гало, користувачі завантажили у соцмережі "Фейсбук". 


Гало - це таке ж оптичне атмосферне явище як веселка або північне сяйво. Це веселка навколо сонця, місяця або навіть ліхтаря. Найчастіше гало з'являється тоді, коли після кількох днів гарної погоди падає атмосферний тиск і дує південний вітер.

4. Веселка взимку

3 грудня зранку тернополяни бачили веселку. Такий дивний схід сонця активно обговорювали у соцмережі "Фейсбук".


"Веселка у грудні?) Так, це можливо!", - писали користувачі.
Нагадаємо, що у Тернополі зранку йшов дощ і було - 7 градусів. Взимку веселка виникає рідко. Спостерігати таке оптичне явище можна тільки в ясний морозний день при високій вологості повітря. Якщо влітку сонячне світло заломлюється у водяних краплях, то взимку — в кристалах льоду. За повір'ям, люди, які взимку побачили веселку, матимуть добрі зміни в житті і удачу.

5. Місячне затемнення

27 липня тернополяни були свідками повного місячного затемнення цього століття.

Протягом більш, ніж 100 хвилин супутник нашої планети палав червоним кольором. За підрахунками вчених, затемнення стало найдовшим у 21-му столітті. Місяць був не просто повним, але також і «кривавим», через ефект від сонячного світла. Фото місячного затемнення тернополяни активно поширювали у соцмережах.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up