Партнер рубрики Події

Куди можна поїхати на велосипеді на Тернопільщині. Маршрути для новачків та професіоналів (КАРТИ)

Куди можна поїхати на велосипеді на Тернопільщині. Маршрути для новачків та професіоналів (КАРТИ)
  • Хтось професійно займається велоспортом, а дехто любить відпочити, катаючись містом.
  • Ми зробили підбірку цікавих маршрутів, якими можна поїхати на велосипеді тернополянину.

Все більше людей пересідають на велосипеди не лише для того, щоб уникати заторів, а і щоб займатися спортом. Дехто подорожує на двоколісному, долаючи великі дистанції. Тернополянин Євген не розлучається зі своїм велосипедом та може на вихідні поїхати у сусідні міста чи навіть області. Однак для цього потрібно регулярно тренуватися.

– Зазвичай я щотижня за одне тренування проїжджаю 100 кілометрів, – розповідає Євген. - Крім основного тренування, ще кілька разів на тиждень долаю по 50 кілометрів. Це допомагає відновлювати м’язи та тренувати витримку. Зимою теж не відпочиваю. Маю велотренажер, на якому займаюсь по 1–5 годин під навантаженням.

Відео дня

Що треба мати новачку

Для велотуризму чи прогулянок на великі дистанції потрібно мати не лише підготовку. Варто пам’ятати деякі правила та мати в сумці набір основних предметів.

– Який у вас велосипед – неважливо. Хтось катається на спортивному, хтось на шосейному. У мене звичайний велосипед, але мені на ньому комфортно. Якщо ви плануєте просто кататися по місту, або їхати не на дуже великі дистанції – вам цілком вистачить велосипеду за 150-300 доларів. Перед виїздом добре його огляньте, щоб не було несправностей та поломок, адже якщо десь в полі станеться поломка – доведеться тягнути його додому. Обов’язково шолом, наколінники. Це ваша безпека.

З собою у рюкзак можна взяти невелику аптечку – бинти, антисептик, вата, пластир на випадок травми. Для поїздок на великі дистанції можна брати з собою невеликий набір інструментів, щоб відремонтувати велосипед при поломці. А от брати з собою багато їжі, якщо їдете далеко, не варто. Це додаткова вага рюкзака. Перекус можна купити у магазинах по дорозі.

– Краще брати не жирну їжу, добре підходять фрукти, – продовжує Євген. – Але це вже індивідуально. Наїдатися в дорогу не потрібно.

Ми склали деякі маршрути, куди можна поїхати тернополянину на велосипеді. А чи маєте ви велосипед? Проголосуйте та пишіть у коментарях!

Опитування

Чи маєте ви велосипед?

Прогулянка навколо Тернопільського ставу

Ця поїздка займе у вас до години часу. Можна об’їхати навколо Тернопільський став. Почати можна з бідь–якої зручної точки. Можна розпочати з Парку ім. Тараса Шевченка. Там є велодоріжки, аж до «Циганки», тому можна безпечно проїхатись. Біля Спортивної бази «Спартак» можна переїхати на вулицю Білецьку а з неї – на вулицю Дружби. Далі – вулиця Стефаника та Набережна. Переїхати через річку серед можна через міст біля Водної арени Тернопіль. Далі їдемо вздовж набережної по Яблуневої вулиці Через парк «Загребелля» ми можемо виїхати до дамби і так дістатись назад до парку Шевченка. Довжина цього маршруту складає близько 9 кілометрів. Щоб долати цю відстань зі швидкістю 15 км/год, потрібно приблизно 35–40 хвилин.

Поїздка до Пронятина

Можна поїхати на велосипеді до Пронятину. Неподалік є яблуневий сад. Навесні поруч можна зробити гарні фотографії на фоні квітучих дерев. Поїздка також не займе багато часу при швидкості 10-15 км/год знадобиться 60-80 хвилин. Початок маршруту – Від Надставної церкви. Щоб дістатися саду, необхідно об’їхати по Чумацькій вулиці парк «Загребелля». По Бригадній вулиці їдемо через Кутківці.  Далі – Пронянин та яблуневий сад. Довжина маршруту, враховуючи дорогу назад – 14,6 км.

Подорож до Збаразького замку

Можна відвідати Збаразький замок. Це вже не надто легка поїздка. Якщо ви не знаєте місцевість – краще користуватися навігатором. Шлях туди та назад – 49 кілометрів. Тільки на дорогу, при швидкості 10-15 км/год вам потрібно буде 3-5 годин. Тому краще їхати на велосипеді до замку в тому випадку, якщо ви маєте хорошу фізичну підготовку. До Збаражу веде дорога Р43. Виїжджати з Тернополя потрібно від Аляски. Далі по трасі проїжджамо Чернихівці. Потім – Збараж.

Теребовлянський замок

Для цієї поїздки також треба мати хорошу фізичну форму, адже загалом доведеться здолати 67 кілометрів. При середній швидкості в 10 кілометрів потрібно близько 6 годин 40 хвилин лише на дорогу без зупинок. Дістатись Теребовлі можна через Велику Березовицю по трасі М19. Також можна проїхати через населені пункти – Мишковичі, Миролюбівку, Лучку,  та Микулинці. Далі знов виїжджаємо на М19 і На шляху до Теребовлі буде ще два селища – Дружба та Кровинка. Їхати краще через населені пункти. Це буде значно безпечніше.

А ви маєте велосипед? Куди б порадили поїхати? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Andrij Tsepenyuk

    А ще цікавий маршрут в Зарваницю.

keyboard_arrow_up