Партнер рубрики Події

Куди поділась арт-конструкція присвячена захисникам, яку відкрили на День міста: ми дізналися

Куди поділась арт-конструкція присвячена захисникам, яку відкрили на День міста: ми дізналися
  • На вулиці Сагайдачного встановили арт-інсталяцію «Дякуємо Вам Герої!», присвячену захисникам та захисницям України. Її урочисто відкрили на День міста. Однак уже наступного дня конструкція зникала.
  • Чому її демонтували – дізнавалися журналісти «20 хвилин».

Арт-конструкцію встановили, аби подякувати наших Героям, які загинули під час повномасштабної війни, їхнім батькам, дружинам та дітям.

На конструкції закарбовані слова вдячності українським Воїнам: за незламність, відвагу, нескореність, сміливість, самопожертву, мужність, за волю України, за звільнені території, за кожен прожитий день, за дитячий сміх, за непохитну віру, за те, що вони завжди поруч тощо. Зі сторони Катедри зображений збірний образ Захисника. Конструкція підсвічується у темну пору доби.

Відео дня

Однак не минуло і доби після урочистого відкриття, як конструкція зникла. Чому її демонтували? Ми звернулися до управління культури і мистецтв міської ради. Як пояснила начальниця управління Світлана Козелко – інсталяцію потрібно було покрити спеціальним лаком, щоб запобігти корозії.

– Ми хотіли урочисто відкрити інсталяцію до Дня Міста та Дня пам’яті захисників України, – каже вона. – Але її потрібно покрити спеціальним лаком, щоб вона не іржавіла. Тим паче, синоптики прогнозують дощі. Тож ми демонтували її близько 17:00, 29 серпня. Уже 31 серпня її повернуть на місце.

Як розповіла Світлана Козелко, кошти на виготовлення інсталяції збирали на благодійних концертах, які організовувало управління культури і мистецтв. Також допомогли меценати. Міська рада допомогла з облаштуванням місця встановлення, проведенням комунікацій.

– Ми проводили благодійні концерти, де збирали кошти. Нам вдалось придбати дрон Mavic 3 для нашої 105 бригади, Для 44 бригади придбали та передали 100 костюмів. Також частину коштів ми використали для створення цього арт-об’єкту. Нам допомогли меценати, тож для патріотичного виховання молоді вирішили о варто створити цей об’єкт. Ми отримали багато позитивних відгуків від різних громадських організацій, родин загиблих. Тож наша робота не була марною.    

Ми звернулись до міської ради з інформаційним запитом щоб дізнатися, скільки коштувало встановлення інсталяції та чи виділяли гроші з бюджету міськради. Відповідь опублікуємо, щойно її отримаємо.

А вам подобається цей арт-об’єкт? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анатолій Пасічник

    ця інсталяція лише ображає усіх, кого мала б згадувати у написах, але водночас символічна для тупої, неосвіченої, некреативної, немистецької, корумпованої епохи надала, це повний абсурд, бо абсурдом є перебування надала на посаді міського голови
  • Maximilian Dortov

    Тернопільська показушність стала притчей во язицах
  • Vasil Grubinko

    Як завжди, хтось недопрацьовує. У Надала вчасно встановлюють тільки бруківку, і то з провалами після першого дощу!

    Maximilian Dortov reply Vasil Grubinko

    Так чого ж тернополяни постійно обирають цього гада?

keyboard_arrow_up