Партнер рубрики Події

Куди скаржитись, якщо дороги не прибрані від снігу

Куди скаржитись, якщо дороги не прибрані від снігу
  • Цієї ночі у Тернополі спецтехніка працювала у посиленому режимі. 
  • На вулиці Тернополя та населені пункти громади для очищення доріг і тротуарів від снігу виїхало 32 одиниці спецтехніки

Хто має прибирати сніг?

У міській раді нагадують представникам управительських компаній  і ОСББ, що саме балансоутримувачі/ управителі житлового фонду відповідальні за належне утримання дворів і проїздів до них взимку.

Суб’єкти підприємницької діяльності також зобов’язані в межах своїх об’єктів самостійно утримувати та прибирати прилеглу територію (ділянка зі сторони вулиці по всій його довжині та в межах тротуару в ширину. З інших боків – при наявності забудови – до середини розриву між ними, а при відсутності забудови – на відстані 15 м.

Куди скаржитися, якщо сніг не прибрали?

При виявленні територій неналежного утримання фото з адресами мешканці Тернополя можуть надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 1481, а при виявленні небезпечних ділянок дороги або тротуару, які не прибрані від снігу чи ожеледиці, повідомляти можна на «Гарячу лінію» мерії: +38067 009 1540.

Відео дня

Для ефективного механізованого прибирання доріг, міжквартальних проїздів і прибудинкових територій від снігу та ожеледі, а також обробки їх протиожиледними сумішами, у міській раді просять тернополян не паркувати автотранспорт на магістральних дорогах, біля контейнерних майданчиків, дерев та фасадів будинку, а також не залишати автомобілі у дворах.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up