Кухня під відкритим небом, концерти та битва фарбою: у парку Шевченка гастрономічний фестиваль
- Етно-гастрономічний фестиваль «Галицька дефіляда» традиційно відбувається в парку ім. Тараса Шевченка. Цього року він триватиме з 14 по 16 червня.
- Для відвідувачів підготували частування стравами галицької кухні, локації від різних ресторанів, музичну програму, битву фарбою та багато іншого.
Основний наплив людей очікується ввечері. Саме тоді виступатимуть гурти «Фа-Мажор», «Мама Міа», Perfect Boys та інші. Цього року на гастрономічний фестиваль з музичною програмою звітуають Zozulya та Орест Лютий.

У парку облаштували багато локацій, де готують страви під відкритим небом. Великий попит у людей - на м’ясні частування. Так, порція смаженого м’яса чи шашлика коштує в середньому 100 гривень. Відвідувачі можуть придбати і різноманітні гарячі страви. Вибір великий: картопля, плов, супи. Є також салати, смажені овочі, ковбаси та багато іншого. Серед напоїв продаються як безалкогольні, так і алкогольні.

Для відвідувачів облаштували спеціальну зону зі столиками. Їжу готують із самого ранку до вечора. Охочих відвідати фестиваль чимало.

- Мені тут подобається, – розповідає тернополянин Денис. – Хочеться відпочити і смачно поїсти. Увечері ми обов’язково прийдемо усією сім’єю. Це гарний привід, щоб провести час з родиною.
Окрім їжі, на фестивалі можна придбати різноманітний одяг, прикраси та сувеніри.


Є відвідувачі, яким не подобається це дійство.
- У мене до таких фестивалів дуже двояке ставлення, бо в Тернополі останнім часом тільки те й роблять, що проводять масові гуляння, - каже тернополянка Марія. – Звичайно, люди мають відпочивати, але могли б для гастрономічного фестивалю обрати якесь інше місце, бо хочеться вийти і подихати свіжим повітрям, а в парку дуже димно через це.

У рамках «Галицької дефіляди» відбувся уже другий Кулінарний Кубок Західної України. У Тернопіль приїхали кращі кулінари, щоб поборотися за титул найкращого. Цього року змагаються близько 50 учасників. Вони мають пройти чотири етапи в приготуванні салату, основної страви, страви від шефа, а у фіналі готуватимуть страву з інгредієнтів, які для них підготували організатори. Смак та техніку їх приготування оцінює професійне журі.

Відвідати фестиваль можуть усі охочі. Він завершиться у неділю, 16 червня.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
-
Volodymyr HolovatyiГалімий барижний двіж. Бухло-жорло в диких умовах і нічого більше. Дикий селянський двіж. -
Yaroslav KurusВсе стандартно. Шашлик від 500, картопля від 200, опілля по 35. Не фестиваль це :)
Петро Беріт reply Yaroslav KurusYaroslav Kurus ага, ще й без варіантів - опілля.
Yaroslav Kurus reply Yaroslav KurusПетро Беріт щось дешево, як для пивзаводу за 500 метрів))))
Петро Беріт reply Yaroslav KurusYaroslav Kurus пиво по 30 було -
Володимир ПатраВідправте све це хлопцям в АТО ім том на душі легче буде,що за ними хтось дбає -
Василь НаконечнийА ти балований, куди пропав.