Кухня під відкритим небом, концерти та битва фарбою: у парку Шевченка гастрономічний фестиваль

Кухня під відкритим небом, концерти та битва фарбою: у парку Шевченка гастрономічний фестиваль
  • Етно-гастрономічний фестиваль «Галицька дефіляда» традиційно відбувається в парку ім. Тараса Шевченка. Цього року він триватиме з 14 по 16 червня.
  • Для відвідувачів підготували частування стравами галицької кухні, локації від різних ресторанів, музичну програму, битву фарбою та багато іншого.

Основний наплив людей очікується ввечері. Саме тоді виступатимуть гурти «Фа-Мажор», «Мама Міа», Perfect Boys та інші. Цього року на гастрономічний фестиваль з музичною програмою звітуають Zozulya та Орест Лютий.

У парку облаштували багато локацій, де готують страви під відкритим небом. Великий попит у людей - на м’ясні частування. Так, порція смаженого м’яса чи шашлика коштує в середньому 100 гривень. Відвідувачі можуть придбати і різноманітні гарячі страви. Вибір великий: картопля, плов, супи. Є також салати, смажені овочі, ковбаси та багато іншого. Серед напоїв продаються як безалкогольні, так і алкогольні.

Відео дня

Для відвідувачів облаштували спеціальну зону зі столиками. Їжу готують із самого ранку до вечора. Охочих відвідати фестиваль чимало.

- Мені тут подобається, – розповідає тернополянин Денис. – Хочеться відпочити і смачно поїсти. Увечері ми обов’язково прийдемо усією сім’єю. Це гарний привід, щоб провести час з родиною.

Окрім їжі, на фестивалі можна придбати різноманітний одяг, прикраси та сувеніри.

Є відвідувачі, яким не подобається це дійство.

- У мене до таких фестивалів дуже двояке ставлення, бо в Тернополі останнім часом тільки те й роблять, що проводять масові гуляння, - каже тернополянка Марія. – Звичайно, люди мають відпочивати, але могли б для гастрономічного фестивалю обрати якесь інше місце, бо хочеться вийти і подихати свіжим повітрям, а в парку дуже димно через це.

У рамках «Галицької дефіляди» відбувся уже другий Кулінарний Кубок Західної України. У Тернопіль приїхали кращі кулінари, щоб поборотися за титул найкращого. Цього року змагаються близько 50 учасників. Вони мають пройти чотири етапи в приготуванні салату, основної страви, страви від шефа, а у фіналі готуватимуть страву з інгредієнтів, які для них підготували організатори. Смак та техніку їх приготування оцінює професійне журі.

Відвідати фестиваль можуть усі охочі. Він завершиться у неділю, 16 червня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Volodymyr Holovatyi

    Галімий барижний двіж. Бухло-жорло в диких умовах і нічого більше. Дикий селянський двіж.
  • Yaroslav Kurus

    Все стандартно. Шашлик від 500, картопля від 200, опілля по 35. Не фестиваль це :)

    Петро Беріт reply Yaroslav Kurus

    Yaroslav Kurus ага, ще й без варіантів - опілля.

    Yaroslav Kurus reply Yaroslav Kurus

    Петро Беріт щось дешево, як для пивзаводу за 500 метрів))))

    Петро Беріт reply Yaroslav Kurus

    Yaroslav Kurus пиво по 30 було
  • Володимир Патра

    Відправте све це хлопцям в АТО ім том на душі легче буде,що за ними хтось дбає
  • Василь Наконечний

    А  ти балований, куди пропав.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up