Купи кекс — допоможи ЗСУ: як юна тернополянка допомагає захисникам України

Купи кекс — допоможи ЗСУ: як юна тернополянка допомагає захисникам України

Ярослава Гаврищук – 12-річна тернополянка, яка з початку повномасштабного вторгнення допомагає та підтримує нашу армію. Дівчинка пече кекси та донатить на потреби ЗСУ.

Влітку Ярослава бачила як багато дітей вигадують різні цікаві акції та ярмарки аби допомагати нашим воїнам та зрозуміла, що не хоче залишатись осторонь. 

– Я бачила як інші допомагають ЗСУ і надихнулась, щоб теж якось підтримати воїнів і так у мене з’явилась ідея зробити акцію «Купи кекс — допоможи ЗСУ», – каже Ярослава Гаврищук.

Відео дня

Рецепт цих кексів є особливим для дівчинки, так як пече вона їх ще з дитинства разом із мамою і рада, що цим може допомогти нашій армії. 

– Ми з мамою печемо разом, але рецепт я знаю уже напам’ять: замішуємо тісто, включаю духовку і чекаємо поки спечуться наші кекси, – розповідає дівчинка. – Цей рецепт мама знайшла ще коли я була маленька і зараз по ньому виходять дуже смачні кекси з секретним інгредієнтом - любов’ю.

З однієї порції тіста виходить 20 кексів, з якими Ярослава виходить на різні локації міста і усі бажаючі можуть придбати їх за будь-який донат нашим захисникам. 

– Люди досить охоче купують кекси і я дуже люблю своє таке хобі та дякую усім, хто долучається і робить добру справу для нашої Перемоги, – каже Ярослава. – Є люди, які просто проходять повз та не звертають уваги на мене, але є ті, які з задоволенням підходять і купують кекси.

Влітку дівчинка щодня випікала кекси та виходила з ними у місто, проте зараз з початком навчання у школі цей процес дещо змінився, так як часу стало вже дедалі менше.

– Також нам довелось трохи зупинити випікання кексів через складну ситуацію з напругою, адже немає можливості включати духовку, тому що потрібно економити електроенергію, – каже дівчинка.

Кожного разу перш ніж вийти у місто, дівчинка пише про це у своїх соцмережах та повідомляє де і коли вона буде сьогодні продавати кекси. 

– Кекси я планую пекти ще стільки, скільки це буде потрібно, адже нашим захисникам дуже потрібна наша допомога,-каже Ярослава. – Також я ще захопилась плетінням віночків і планую теж їх продавати та донатити на ЗСУ.

Весь обіг коштів дівчинка завжди поширює у своїх соцмережах та розповідає скільки коштів сьогодні вона передала для потреб воїнів.  

 

Довідка:

Фейсбук: https://m.facebook.com/profile.php?id=100069456847645   

Інстаграм: https://instagram.com/jasja_ter?igshid=YmMyMTA2M2Y

Автор Тетяна БАКАЙ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up