Партнер рубрики Події

Квартиру пенсіонерки заливало, а служби її просто «футболили» (оновлено)

Квартиру пенсіонерки заливало, а служби її просто «футболили» (оновлено)
  • Квартиру пенсіонерки Лідії Зарубної, яка проживає на Живова, 28, затопило. Спершу жінка звернулась до майстрів із колишнього ЖЕКу, але вони не допомогли. Тоді голова ОСББ звернувся у "Водоканал".
  • Там, за його словами, умисне протягнули час до ранку, аби не виконувати свою роботу, за яку мешканці їм сплачують, аби зранку викликали вже майстрів «за гроші».
  • У "Водоканалі" нарікають, що люди свідомо затягують до 17.15, аби виклик був безкоштовним. 

Аварія виникла на кухні 7 серпня близько 17.15. Жінка, по старій пам’яті, викликала майстрів з ТОВ «Мрія», хоча будинок вже належить ОСББ. Ті прийшли, але дати раду поломці не змогли. Вже після 18.00 – тобто, в позаробочий час, мешканка звернулась до голови ОСББ, а той, у свою чергу, до аварійної "Водоканалу". Про це розповів голова ОСББ «Живова, 28» Юрій Коваль.

- Прийшов майстер з ліхтариком, подивився, сказав, що чистили стояк не там, мовляв, він йде за інструментом і повернеться, - розповів Юрій Коваль. – Вийшов – і пропав. Я дзвоню в диспетчерську КП «Тернопільводоканал» і чую, мовляв, самі забили – самі і чистіть. Чоловік на тому кінці дроту мене просто від футболив.

Зранку наступного дня голова ОСББ написав скаргу до головного інженера КП «Тернопільводоканал», бо директор перебуває у відрядженні. Ще й почув від водоканалівців, мовляв, ви хитруєте, бо викликаєте «аварійку» в неробочі години.

Відео дня

- Вони умисне протягнули час до ранку, аби не виконувати свою роботу, за яку мешканці їм сплачують, аби зранку викликали вже майстрів «за гроші», - переконаний Юрій Коваль. – Тоді навіщо ми щомісяця платимо за аварійне обслуговування будинку? Виходить, ми викликали аварійну бригаду, а нас проігнорували. А головний інженер ще й зазначив, щоб ми викликали аварійку в робочий час і платили їм гроші.

Чоловік також приніс скаргу у приймальню очільника управління ЖКГ міськради Олега Соколовського. Залишив її, адже чиновника не було на місці.

До переліку послуг, які надає аварійна  служба водоканалу,  входять:

- перекриття запірної арматури на водопровідному вводі на будинок, стояках та в квартирах у  випадку затоплення житлових та інших приміщень, або у випадку виникнення аварійної ситуації на внутрішньобудинкових мережах;

- прочищення внутрішньобудинкової каналізаційної мережі (стояка, лежака або випуску); - ліквідація незначних пошкоджень на внутрішньобудинкових водопровідних мережах (встановлення хомутів, заглушок, набивка сальників). 

За інф КП «Тернопільводоканал»

Довідка

Водоканал здійснює цілодобове аварійне обслуговування мереж водопостачання та водовідведення у вихідні та святкові дні, а також  у робочі дні  з 1715 год.  до 800 год.     

Адреса: м. Тернопіль, вул. Танцорова, 7. Тел. диспетчера: (0352) 525117, 252610.           

Коментарі  

Сергій ЛУПАК, голова ГО «Рада голів ОСББ м. Тернополя»:

- Якщо забитий стояк, в робочі дні за нього відповідає ОСББ чи управитель – це внутрішньобудинкова мережа – від зовнішньої стіни до врізки в квартирі. Від врізки – відповідає співвласник помешкання. В даному випадку люди в позаробочий час звернулись до КП «Тернопільводоканал» і вчинили правильно. Адже в позаробочий час у будні та у вихідні дні аварійні роботи має виконувати саме це підприємство. Адже в нарахуванні за водопостачання та водовідведення також є графа, де вказане «аварійне обслуговування». Тобто, до 8 ранку наступного дня аварійна бригада КП «Тернопільводоканалу» мала усунути аварійну ситуацію в помешканні заявника. Але часто трапляється, що диспетчери перепитують, будинок обслуговує ОСББ чи жек. І відмовляються надавати послуги, за які тернополни сплачують щомісяця як за аварійне обслуговування, якщо мова йде про ОСББ. Виходить, що люди сплачують, а послугу їм відмовляються надавати. Відповідно, скаргу можна залишити в управлінні ЖКГ, якому підпорядковується дане комунальне підприємство.  

Любомир КАЛИНЯК, начальник аварійно-диспетчерського відділу КП “Тернопільводоканал”:

- Дуже прикро, що цього разу в такій ситуації опинилася літня жінка, але подібні випадки, на жаль, є типовими в будинках, де діють ОСББ.  Голови правлінь, як правило, економлять на слюсарях,  і — добре знаючи (а Юрій Коваль, як колишній працівник водоканалу, це тим більше знає), що водоканал зобов’язаний прочищати лише стояки, лежаки та випуски внутрішньобудинкових каналізаційних мереж — викликають працівників водоканалу і тоді, коли аварійні ситуації трапляються виключно з вини мешканців, які “забили” різним непотребом унітаз чи кухонну каналізацію. Для нас не є секретом і те, що нерідко свідомо затягують виклик, бо з 17 години 15 хвилин послуги  аварійної служби водоканалу безкоштовні. Попри це, наші слюсарі дуже часто виконують ці роботи, хоч вони і не входять до переліку обов’язкових — зі співчуття до людей похилого віку та інвалідів, у квартирах яких трапляються аварії. Однак бувають дні, коли викликів дуже багато, і тоді  першочерговими стають ті, що входять до переліку послуг, які зобов’язана  надавати аварійна служба водоканалу, бо люди за це сплачують 4 гривні 40 копійок щомісяця. Власне, так трапилося і в цьому випадку.

Близько 21.00 журналістові передзвонив очільник ОСББ "Живова, 28". Він розповів, що до пенсіонерки знову викликали аварійну бригаду водоканалу. Цього разу виклик прийняли, майстри приїхали і за 20 хв. почистили стояк. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • кобра

    Дуже знайома ситуація шкода жінку
  • Liudmila Ta Vitaliy

    Мене також футболили як опалення протікало, поки не подзвонила на гарячу лінію в міську раду. Після їх дзвінка в обслуговуючу фірму приїхали за 5 хв!
  • Герасимчук Ростислав

    Не наї..еш, не проживеш, ось девіз цієї категорії громадян.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up