"Лемківська ватра" на Монастирищині цього року стає міжнародним фестивалем

"Лемківська ватра" на Монастирищині цього року стає міжнародним фестивалем
  • Товариство "Лемківщина" запрошує всіх 2-4 серпня на Перший Міжнародний фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини». Фестиваль відбудеться на Ватряному полі в урочищі Бичова, що біля міста Монастириська.
  • За 20 років фестиваль відвідало біля 300 000 гостей.

Традиційно під час фестивалю лемки запалять головну «Ватру» і молодіжну «Ватрочку». Усі охочі зможуть випробувати власні сили під час лемківських ігор та долучитися до найрізноманітніших майстер-класів. Також відбудеться святковий ярмарок. Діятиме оновлена експозиція музейного комплексу «Лемківське село», повідомляє прес-служба обласної держадміністрації.

"Наш фестиваль, незважаючи на те, що він Перший Міжнародний, має багату історію. Ми пройшли від Першого Крайового фестивалю лемківської культури в с. Гутисько (1999 рік) до ХІХ Всеукраїнського Фестивалю лемківської культури «Дзвони Лемківщини» (2018 рік) в м. Монастириська, - йдеться на сайті товариства. 

Відео дня

Ця Лемківська Ватра є ювілейною - ХХ, але в той самий час це - Перший Міжнародний фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини». За 20-ти річну історію проведення фестивалю на його сцені було понад тисяча виступів самодіяльних колективів, гостями фестивалю були професійні виконавці та гурти. Фестиваль відвідало біля 300 000 гостей!".

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up