Партнер рубрики Події

Лідер "Хеліксу" Нагута просив суд повернути йому паспорт, щоб поїхати за кордон на лікування

Лідер "Хеліксу" Нагута просив суд повернути йому паспорт, щоб поїхати за кордон на лікування

Директору компанії «Хелікс» Дмитру Нагуті тернопільський міськрайонний суд продовжив строк покладених на нього процесуальних обов'язків до 7 березня 2018. Чоловік зобов'язаний і далі приїжджати до слідчого у кримінальному провадженні, але не кожного другого понеділка, а кожного четвертого. А також не повинен спілкуватись із іншими фігурантами справи та ін.   

Як запобіжний захід, нагадаємо, для лідера «Хеліксу» у грудні 2016 суд обрав тримання під вартою з можливістю внесення застави. Оскільки застава у сумі  п'яти мільйонів була внесена, на Дмитра Нагуту були покладені такі обов’язки: з’являтись до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою, повідомляти  про зміну місця проживання, роботи, утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні, свідками, потерпілими; здати на зберігання органу досудового розслідування свій паспорт громадянина України для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну та ін. 

Дію покладених обов’язків, зважаючи на тривалість розслідування, неодноразово продовжували. Так, чергове клопотання про продовження строку дії покладених  на підозрюваного обов’язків, Тернопільський міськрайонний суд розглядав у четвер, 25 січня. Дмитро Нагута та його адвокат заперечували проти продовження строків, мовляв органи досудового слідства не довели мету і підстав застосування запобіжного заходу. А ще  просили скасувати з покладених на Нагуту обов’язків такий пункт, як з’являтись до слідчого кожного другого понеділка і здавати паспорт громадянина України та паспорт для виїзду за кордон. 

Відео дня

- Через тиждень я приїжджаю в поліцію до Тернополя, - каже Дмитро Нагута. - Я там знаходжусь рівно півхвилини, мене Володимир Володимирович побачив і я  - поїхав далі. Я живу в Києві, 550 км  я приїжджаю сюди просто, щоб Володимир Володимирович мене побачив. Це постійно таке відбувається. Дуже прошу, хоча б раз в місяць таке робити, чи тоді, коли ми постійно тут зустрічаємось в суді. Я жодного разу не порушив ніяких умов, які написані в цьому документі . Жодного разу не було такого, щоб я не приїхав на вимогу слідчого  і судді. Наразі я проходжу лікування і мені постійно доводиться виїжджати звідти, аби просто відмітитись. 

На тому, що наразі нема необхідності приїжджати Дмитру Нагуті кожного другого понеділка, наголосив і його захисник. Мовляв,  так як досудове розслідування у справі «Хеліксу»  то зупиняється, то продовжується, потреби в явці двічі на місяць до Тернополя у його клієнта нема. А ще попросив суд відмовити у клопотанні прокурора щодо здачі паспортів – просив, фактично, такі повернути. Бо у Дмитра Нагути, за його словами, є необхідність консультації у закордонних клініках. 

- При цьому Дмитро Петрович  не збирається переховуватись, - заявив захисник. - Він збирається повідомляти, де і в яких клініках він проходить консультування , діагностику, лікування.  Усі ці документи будуть належним чином підтверджені.

Суд, вислухавши обидві сторони, клопотання  задовольнив частково. Він продовжив строк дії покладених  на підозрюваного Нагуту обов’язків  до 0 год. 0 хв 7 березня 2018. Єдина зміна у них -  лідер «Хеліксу» тепер має з’являтись до слідчого у кримінальному провадженні кожного четвертого понеділка. А ось паспортів йому, про що просив захисник, так і не повернули. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • David Starr

    Посадіть його в СІЗО  - весь час буде "під боком" і не буде потреби "незручно" добиратись )
  • Герасимчук Ростислав

    Навіть і не сумніваюсь, що паспорт віддадть і він просто зникне.

    Петро Білецький reply Герасимчук Ростислав

    Тут не діло в тому віддадуть не віддадуть. Тут діло в гуманності. Треба ж людині підлічитись, коньячка випити, кальян покурити, полежати на пляжі погрітись на сонечку. Треба бути людиною, ну всі ж ми люди :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up