МАФи за схемами: у Тернополі планують демонтувати аж 67 кіосків

МАФи за схемами: у Тернополі планують демонтувати аж 67 кіосків
  • Рішення про демонтаж 67-ти тимчасових споруд у місті прийняли на засіданні міськвиконкому 12 червня. 
  • Раніше власників попереджали про такі наслідки, але дали ще 20 днів, щоб заявити про зміну місця кіосків або прибрали самостійно. 
  • Демонтовувати будуть МАФи, розміщені на газонах, тротуарах, в охоронних зонах, поруч з навчальними закладами, на зупинках громадського транспорту та які заважають огляду в радіусі 50-ти метрів.

- Тема встановлення кіосків та МАФів є досить актуальною серед тернополян, - каже міський голова Тернополя Сергій Надал. - Із появою кожного нового МАФу ми отримуємо цілий ряд звернень від жителів міста, часто негативних. Для цього, щоб врегулювати цю тему і припинити хаотичне розміщення, минулого року сесія міської ради прийняла рішення "Про договори земельних сервітутів щодо розміщення тимчасових споруд". 

Відповідно до рішеня, договори не будуть продовжувати тим спорудам, які розміщуються на газонах, тротуарах, в охоронних зонах, поруч із навчальними закладами, на зупинках громадського транспорту та які заважають огляду в радіусі 50-ти метрів. Для МАФів розробили нову схему,  розміщення і єдиний зовнішній вигляд та затвердили її на виконкомі ще 17 квітня. 

Попередньо схему розміщення МАФів обговорювали разом із громадськістю.

Відео дня

Усього нарахували 95 кіосків, яким не продовжили договори у Тернополі. Частина власників самостійно погодились демонтувати споруди. 

- Були визначені ті МАФи та кіоски, які можуть продовжити договори на використання земельних ділянок, бо розміщенні в належних місцях, решту визнали такими, що не підпадають автоматичному поновленню, - сказав Сергій Надал. - Відповідно до рішення виконкому, всім тим власникам МАФів та кіосків надіслали листи із попередженням про неможливе продовження договору сервітуту.

Власники МАФів мали можливість звернутись до сесії міської ради із проханням продовжити договір чи з проханням запропонувати їм нову ділянку. На засіданні сесії 6 червня розглянули 20 звернень. Із них договори продовжили 6-ти власникам. Решту відхилили. 

Проігнорували звернення міськради 67 власників споруд. Тому 12 червня прийняли рішення про їх демонтаж. 

Щоправда, власникам дали ще 20 днів, щоб звернутись до влади або прибрати кіоски самостійно. Якщо вони проігнорують звернення і цього разу, споруди демонтують примусово. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Viktor Aleksandrovich Ka

    Тиждень назад було 70-ть  .тепер 67 )))
  • Тарас Андрійчук

    Вони краще б демонтували в сквері від універмагу до театральної площі,а то споганили затишний сквер

    Петро Беріт reply Тарас Андрійчук

    Тарас Андрійчук ті вже демонтували, не пройшло і пів року...
  • Vasil Plavutskii

    V parkax tesz budut znosyty.
  • Vasil Plavutskii

    Davno pora.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up