Партнер рубрики Події

Максимко, тикаючи в букви пальчиком, вже просив обійняти тата. За маму поки не згадує

Максимко, тикаючи в букви пальчиком, вже просив обійняти тата. За маму поки не згадує
Військові мало не щодня здають кров для постраждалих батька й сина
  • Чужої біди не буває – частину коштів «Ділові українські жінки» передали на лікування малюка.
  • На волонтерський рахунок надійшло близько 74 тисяч. Щодня люди жертвують менше і менше. А кошти потрібні, бо лікування буде довгим і дороговартісним.

7-річний Максимчик і його тато Роман досі в реанімаціях.

Проте, як зазначають в дитячій обласній лікарні, малюк потихеньку йде на поправку.

Як розповіли медики волонтерам, які навідували малюка і приносили необхідне для малого пацієнта, Максимко вже не один раз питав за тата. Говорити толком ще не може, але коли медики його запитували, що переказати татові, хлопчик видавав щось на зразок привіт. А вчора, тикаючи пальчиком на букви, набрав слово «тато». І показував, що він його обіймає. У лікарні говорять, що за маму малюк не згадував.           - Зараз ми шукаємо та передаємо для харчування Максимчика м’ясні пюре з дитячого харчування, тому, якщо хтось має бажання допомогти – зв’язуйтесь зі мною, - каже волонтер Тетяна Титович, яка від першого дня після трагедії опікується родиною. – Медики кажуть, що вже просив фруктове пюре. Як на мене – це добрий знак. Якщо вибирає – значить, потихеньку одужує.

Відео дня

На волонтерську картку станом на 26 липня надійшло близько 74 тисяч гривень. Чимало допомагають небайдужі люди та співробітники й однокласники батька хлопчика, Романа, який теж у реанімації Лікарні швидкої допомоги.

  • - Лише сьогодні на лікування батька витратили близько 6 тис. грн., - каже співробітниця Романа пані Ірина. - Загалом на лікування Романа зібрано 32 784,00 грн, витрачено 20 663,04, залишок 12 120,96 грн. Питання операції наразі не стоїть, є важкі рани, над ними працюють, дихає самостійно, реакція є, команди лікарів помаленько виконує, стан його залишається стабільно важким. 

Жертвують кошти і громадські організації.

  • У нас вчора був захід, і всі кошти, які залишились після покриття витрат, ми передали на лікування Максимка, - каже віце-президент ГО «Ділова українська жінка» Олеся Чванкіна. – Можливо, це когось ще змотивує, бо дитина в реанімації і потребує операції. Чужої біди та чужих дітей не буває...  

25 липня у Тернополі відбувся захід «Ранкова кава ділової жінки», Відокремленим підрозділом ГО «Ділові українські жінки» в Тернопільській області прийнято рішення частину коштів від заходу перерахувати на лікування Максимка, який постраждав від вибуху газу на вулиці Пушкіна 17 липня і перебуває в реанімації.

- Представники осередку «Національної дружини» вчора здали кров для тата і сина, - каже волонтер Богдан Кіндій. – Для чого це пишу? А для того, щоб розказати, що хлопці завжди відкликаються на біду, біду простих людей. Бійці нашої 44 бригади же який день поспіль здають кров для Максимка і Романа. Наші бійці воюють на Сході, недаремно їх називають «Богами війни». В них ще залишається сила та наснага, щоб допомогати цивільним на  «великій землі». Дякую, хлопці. Щиро дякую усім, хто відгукнувся і допомагає потерпілим землякам.

 

 

 

 

Довідка

Допомогти 7-річному Максимчику та його батькові Романові можна, перерахувавши кошти на картковий рахунок ПБ 5169 3600 0097 5445, Малік Ірина. 

Якщо ви плануєте стати донором, телефонуйте Богданові Кіндію: 068 818 19 12.

Якщо у вас є запитання, як допомогти постраждалим чи інші стосовно травмованої родини, телефонуйте волонтеру Тетяні Титович 068 246 65 51. Або залишайте повідомлення на її сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/profile.php?id=100013071943500

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up