Партнер рубрики Події

"Малюкам цікаво, героям - шана": на Театральному майдані виставка зброї та техніки, яка була на Сході (ФОТО)

"Малюкам цікаво, героям - шана": на Театральному майдані виставка зброї та техніки, яка була на Сході (ФОТО)

14 жовтня в Україні відзначають День Захисника. З нагоди свята на Центральній площі міста ветерани російсько-української війни зробили виставку із техніки, яка була на Сході.

- Ми вирішили сьогодні зробити цю виставку з нагоди свята Дня Захисника України. Частина цієї зброї та техніки була на Сході. Тут є боєприпаси, є гранати, є більша техніка, - розповідає один з організаторів виставки, ветеран АТО пан Михайло. - Важливо у такі дні пам'ятати про людей, які за нас воюють. 

Зараз чимало ветеранів, які воювали на Сході, зараз займаються волонтерською діяльністю й надалі допомагають військовим. 

Відео дня

Біля виставки вже почали збиратись тернополяни. Вони фотографувались із зброєю та підходили до захисників, щоб привітати їх із святом та подякувати їм за службу. Особливо цікавими експонати були для малюків. 

Неподалік Театрального майдану вже до іншої виставки готуються члени Молодіжної Націоналістичної організації. Кілька юнаків одягнуті у національні косюми та із макетами зброї в руках. Розповідають, що будуть учасниками святкового дійства. Зараз лише готуються. 

- Ще років 6-7 тому ніхто й повірити не міг, що Україна вже стільки часу буде у війні, - каже тернополянка Марія. - А зараз для всіх це "нормальний" стан. Такі виставки потрібно робити, щоб люди не забували про те, що зараз відбувається на Сході. Своєму синочкові я показую цю техніку та розповідаю, що є люди, які зараз захищають наш мир. Усіх захисників вітаю зі святом. 

Редакція "20 хвилин" приєднується до вітань усім захисникам України. Дякуємо вам за мирне небо!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Оксана Вагіна

    Респект справжнім воїнам, а не ряженим клоунам і клоунесам, які піпряться на війні!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up