Марічка, яку залишила мама, переїжджає в будинок дитини. Там її зможуть відвідувати потенційні батьки

Марічка, яку залишила мама, переїжджає в будинок дитини. Там її зможуть відвідувати потенційні батьки
Фото зроблене під час останнього візиту журналістки до Марічки - 19 червня

Немовля, яку мама залишила у "Вікні життя", знову переїжджає – з обласної дитячої лікарні в Тернопільський обласний спеціалізований будинок дитини. Місце її тимчасового проживання погодили на виконкомі міської ради у середу, 26 червня. Також завершився процес виготовлення усіх необхідних документів для визначення соціального статусу. Немовля офіційно – у черзі на усиновлення.

Нагадаємо, що новонароджену працівниці пологового відділення міської комунальної лікарні №2 знайшли увечері 13 травня. Там дівчинку обстежували, а потім перевели у відділ патології новонароджених, що в обласній дитячій лікарні.

Історія маленької крихітки сколихнула всю Україну. Журналісти "20 хвилин" також не залишилися байдужими. Ми кілька разів провідували маленьку в пологовому, а потім вже в обласній лікарні. 

Під час останнього візиту у лікарню (19 червня)  Марічка вже добре заглядала в очі журналістці та легенько посміхалася. У її маленьких оченятах так і проглядається надія, що скоро малеча матиме свою родину.

Відео дня

В обласний будинок дитини Марічка Бандера (таке ім'я та прізвище їй визначили на одному з виконкомів – прим. авт.) переїжджає завтра, 27 червня. Тут вона пробуде до моменту, поки її удочерять. 

Персонал закладу чекає на неї. Ліжечко та все необхідне для догляду за малечею підготували.

- Марічка буде тепер з нами жити, - розповідає головний лікар будинку Інга Кубей. – Три тижні немовля, згідно з правилами, проведе у карантинному відділенні. Через нього проходять усі дітки, які поступають у наш заклад. Тут також є маленькі сонечка. Тож Марічці сумно не буде.

За словами керівниці закладу, дітки в теплу пору багато часу проводять на свіжому повітрі, тож Марічці буде добре.

- Ми багато гуляємо. У лікарні не було фізичної можливості ходити з дітками на прогулянки, у нас така можливість є, - зауважує вона.

Пані Інга знає, що немовля у їхній заклад переїжджає з "приданим". Найнеобхідніше (підгузки, одяг, суміші, іграшки) допомогли зібрати небайдужі.

- Усі подарунки для Марічки ми передамо її новим батькам, - каже вона.

Дитині вже визначили соціальний статус, а отже, офіційно вона має з'явитися в черзі на усиновлення. За її словами, усиновити крихітку зможуть тільки кандидати в усиновлювачі. Існує черга, у якій люди стоять вже роками, зауважує вона.

- Громадяни України, які бажають усиновити дитину, звертаються з письмовою заявою до служби у справах дітей за місцем реєстрацї. Надають пакет документів, відповідно до законодавства. Служба у справах дітей протягом 10 робочих днів після отримання від громадян України заяви перевіряє документи на відповідність вимогам законодавства, складає акт обстеження їх житлово-побутових умов, розглядає питання про можливість заявників бути усиновлювачами і готує відповідний висновок. У разі прийняття позитивного рішення ставить заявників на облік як кандидатів в усиновлювачі, - пояснює пані Зоряна.

Наразі в міській черзі – понад 20 осіб, які хочуть усиновити дітей. Це – найбільший показник по області.

- Протягом першого місяця ті кандидати, які стоять на обліку у нашій службі, зможуть удочерити малечу. Якщо вони відмовляються, ми вносимо дитину в обласну базу даних, і там вже кандидати з районів можуть претендувати на те, щоб її удочерити. Якщо охочі не знайдуться, ще через місяць дитину вносимо у всеукраїнську базу даних. Відповідно, удочерити її можуть кандидати з різних куточків України, - пояснює начальник служби у справах неповнолітніх та дітей міської ради Зоряна Здеб.

На думку пані Зоряни, проблем з усиновленням цієї дитини не буде. У службу часто телефонують та запитують про дівчинку.

- Тепер, коли ми будемо говорити про дівчинку кандидатам в усиновлювачі, вони зможуть йти на установлення контакту з дитиною, тобто відвідувати її в будинку дитини, - говорить спеціаліст.

Редакція "20 хвилин" приймала сотні дзвінків з усієї України та із-за кордону з питаннями, як можна удочерити крихітку. Процедура, як бачимо, непроста. Кандидатів у черзі багато. Усі, кого стурбувала доля Марічки, сподіваються, що вона потрапить у люблячу родину.

 

А ми продовжимо стежити за історією маленької дівчинки. Адже і для нас вона вже також стала рідною. Далі буде.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (61)
  • Ольга Ковалева

    Ммда,я как мама одиночка,против таких ужасных мамаш,которые бедненькую девочку малышку взять и отдать в чужие руки,сердце болит за таких детей их же много.Зачем? Зачем рожать 9месяцев вынашивания под сердцем и после взять выкинуть как не нужный кусок.на....ххх.... таким родителям боженька дает детишек вообще?дай Бог малышке хорошых родителей.
    Пусть не болеет.

    Ольга Ковалева reply Ольга Ковалева

    Світлана Лемега а вы всем пишыте коментарии к (личному мнению)это сугубо мое личное мнение,кому не нравится проходите мимо,я считаю ни что в жизни не должно ставится выше чем детки.люди ради того чтобы деток родить годами лечатся ,и ничего,а здесь то убивают то бросают.

    Світлана Лемега reply Ольга Ковалева

    Ольга Ковалева обставини бувають різні) ніколи не судіть , адже "Вікно життя" для того і створили, щоб діточок не вбивали , а віддали в добрі руки, адже сотні хочуть дітей. У всіх країнах світу є таке вікно, і ніхто нікого не засуджує, а дякують , що є можливість іншим реалізувати мрії. Засуджувати тут можна лише "депутатів" за їх рішення))
  • Василина Яковець

    Вони зарази не віддають дитину.
    В неї б уже давно була сім'я ...
    А їм як завжди треба і треба документів не дозбираєшся з їхніми вимогами...
    Шкода дівчинки.
  • Вера Козаченко

    Слава Богу,шо залишила живою,все буде добре,рости здорова дитинко!!!
  • Ангелина Глагола

    Добре що хоть у вікні залишила, ане вбила, що за мамочки як такого ангелочка можна залишити. Хай ангел тебе охороняє
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up