Партнер рубрики Події

Маски та антисептики за ціною золота: чи відповідатимуть аптеки за штучне підвищення цін та де купити

Маски та антисептики за ціною золота: чи відповідатимуть аптеки за штучне підвищення цін та де купити
  • У час карантину маски та антисептики - чи не найпопулярніший товар у тернопільських аптеках. Проте від початку березня вони значно подорожчали.
  • Хто ж має контролювати ціни, яка відповідальність для тих, хто штучно їх підійматиме, а також де в Тернополі можна купити маски, читайте в матеріалі. 
  • Судячи з коментарів, служби просто перекладають відповідальність один на одного. А ціни на засоби індивідуального захисту і надалі високі! 

- Контроль за цінами на продукти встановити легше, ніж у аптеках, - сказав міський голова Тернополя Сергій Надал у ефірі місцевої радіостанції. - З аптеками є декілька проблем: на жаль, органи місцевого самоврядування не мають контрольних функцій стосовно аптек. Це може робити антимонопольний комітет або держлікслужба. Ми просимо проводити цей контроль. Є ще одна проблема, це закон, який прийняла Верховна рада стосовно заборони проведення будь-яких перевірок під час карантину.

Сергій Надал каже, що міська рада моніторить ціни і не може допустити спекуляцій. Якщо будуть порушення, таке ставлення врахують при прийнятті рішень щодо оренди приміщень, оренди землі. 

"Контролюємо ціни, але... не на маски"

За коментарем журналісти "20 хвилин" звернулись в Антимонопольний комітет.

Відео дня

- На даний час ми не моємо повноважень на контроль за цінами на маски, ні на антисептики, - каже заступник голови Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Надія Чорномаз. - Цінові, спекулятивні порушення ми не маємо повноважень перевіряти. За дорученням комітету ми моніторимо певні лікарські препарати в найбільших аптечних мережах та ціни на основні продукти харчування. 

Пані Чорномаз повідомила, що в Тернополі вже зафіксували спекулятивні ціни в одній із торгових мереж. Там подорожчали хліб, гречка, рис, яйця, молоко та олія. Цей контроль продовжують. 

- Зверніть увагу, ми не ціновий комітет, ми антимонопольний комітет, - каже Надія Чорномаз. -Ми стежимо чи не зловживають монопольним становищем або антиконкурентні узгоджені дії. Враховуючи, що ситуація не тернопільська, а всеукраїнська, то сказати більше не можу. 

"Не в наших повноваженнях"

Відхрещуються від контролю за цінами на засоби захисту і в Держлікслужбі.

- Наша служба здійснює лише державний нагляд, допомагає інформаційно, надають роз'яснення, але впливу не мають. Щодо цін, повноваження мають Антимонопольний комітет та Держпродспоживслужба, - каже начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області Тарас Пронів.

Посадовець каже, що Держлікслужба працює лише інформаційно та доводить інформацію від вищих органів. На ціноутворення служба не впливає. 

"Ціну формують самостійно"

- Ціни на вироби медичного призначення (маски, респіратори, рукавички) та продукти харчування не регулюються, тобто діють вільні ціни, де суб'єкт господарювання самостійно формує кінцеву ціну, - коментує завідувач Сектору контролю за регульованими цінами ГУ ДПСС в Тернопільській області Лариса Данильчук. - Здійснювати перевірки цін готові в будь-який час при делегуванні відповідних повноважень.

За словами пані Данильчук, підняття цін на даний момент- це моральна відповідальність суб'єктів господарювання. Тому, що на вказані категорії на даний час відсутнє державне регулювання цін.

Читайте також: На Тернопільщині перевірятимуть ціни на маски та інші медичні засоби
 

Де тернополяни купують маски

На сторінці "Новини Тернополя на 20 хвилин" ми опублікували опитування, в якому запитали де тернополяни купують маски. Отож, маски придбати можна за такими адресами:

  • Магазин "Калина", що на вул. Вербицького. Ціна -15 грн
  • Аптека на вул. Бандери вище стадіону. Марлева пов’язка - 12 грн

  • Кіоск "Преса" при вході у Центральний автовокзал, 14 грн.

  • Аптека на вул. Кривоноса, марлева маска 15 грн

  • Аптека на вул.Медова, 15 грн

  • Аптека ДС на вул. Карпенка - 17грн 50 коп

  • Аптека на бульварі Д. Галицького. Марлева пов'язка- 20 грн.

  • Магазин "Урожай" на Східному 25 грн.за маску.

  • Новий світ, аптека навпроти "Рукавички", 15 грн

  • Медтехніка що на зупинці 15 Квітня - 18 грн

  • Аптека на вул. Сагайдачного -17 грн

  • Аптека на вул. Симоненка - 20 грн

Більше читайте у коментарях до допису . 

Якщо ви знайшли маску в аптеках міста, пишіть у коментарях адресу аптеки та ціну. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • VITALYA F

    Власник магазину "Пррдукти",що на вул. Тарнавського 28А (під рестораном "Бахус") продає маски по 26 грн за штуку.
  • Pavl Rebrov

    пизду.и! і вся ця ситуація накручена! Поживіть тиждень без сраних новин то трохи прозрієте!!!! А інакше вмім пзс.(((
  • Анонім

    Ось кажуть маски за ціною золота ,а чому б не закупити обладнання , розробити тех процес і на базі тернопільської фармацефтичної фабрики розпочати виробництво . Так само і з антисептиками . Є у нас купа контор по ремонту одягу то чому б не почати шити багаторазові маски .

    Роман reply Анонім

    Походу вони і виготовляють маски, але замість 2 грн, як було раніше, продають по 22 грн

    Ігор reply Анонім

    Який сенс їм виробляти, якщо ціну буде встановлювати популістична влада? А по ринкові ціні їх готові купляти в Іспанії, тернополяни не готові.

    Анонім reply Ігор

    Нехай фабрика і продає свою продукцію без посередників так само як і молокозавод має свої точки і продає без накруток . Срана маска не може коштувати 20-100 грн за шт це вже злочин . Якщо ми хочемо подолати це захворювання з мінімальними людськими втратами ,то бажання наживи має бути присічене навіть до позбавлення ліцензії мереж які накручують ціни .

    Юрій К reply Анонім

    Якось минулого року купив на точці молокозаводу масло, думав дешевше, потім вечором пішов в універсам, там було на три гривні дешевше ніж в завода, совпадєніє, не думаю...
  • Роман

    Чому спец служби не займаються даними проблемами, у нас стан, який повнісю нагадує воєнний, проте ніхто нісого не робить, не дай боже війна, було б ще гірше ... коронавірус показав, на що здатні наші посадовці, СБУшники та інша бездарь, яка отримує зарплату за рахунок наших податків

    Іван reply Роман

    А що в нас зараз на сході України по Вашому навчання чи може гра якась?

    Ольга Яремко reply Роман

    Повністю з вами згідна, от для прикладу провокатори, такі як брати Барни (Олег та Стьопа - колишній очільник ОДА ), яких прибрали "від корита", щодня спекулюють на темі короновірусу, проте їм чхати на свіх, бо їм за те нічого не буде ... Притягнули б одного другого до відповідальності за їх пости у фейсбуці, іншим було б не повадно ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up