Партнер рубрики Події

Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України

Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України

29 березня ворог атакував 144 населених пункти та 174 об'єктів інфраструктури.

Протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 17 областей України. 

Про це за наданою Ситуаційним центром Міністерства оборони України інформацією, повідомив Military Media Center.

Відео дня

Загалом з різних видів озброєння — мінометів, артилерії, танків, РСЗВ, ЗРК, ОТРК, БПЛА, стратегічної та тактичної авіації — були атаковані 144 населених пунктів та 174 об'єктів інфраструктури.

Є загиблі та поранені серед цивільних, кількість жертв уточнюється.

Масована атака 29 березня

Нагадаємо, росіяни 29 березня атакували енергетику України різними видами озброєння. Були пуски "Шахедів", крилатих ракет, "Кинджалів" та балістики з тимчасово окупованого Криму.

Крилаті ракети увійшли до України через Харківську область. Рухалися у Полтавську, Черкаську, Київську, Вінницьку, Житомирську та Хмельницьку області. Пізніше ракети почали летіти у напрямку західних областей України.

Пролітали Волинську, Львівську, Тернопільську, Івано-Франківську та Рівненську області, повідомило РБК-Україна.

Під час масованої атаки, яка тривала всю ніч, росіяни випустили 99 ракет різних видів і дронів по об’єктах енергетики України, повідомили вранці Повітряні сили. 58 "шахедів" і 26 ракет вдалося збити.

Ворог атакував дронами та ракетами енергетичні об’єкти у Дніпропетровській, Черкаській, Кіровоградській, Івано-Франківській областях, повідомили в Міненерго.

На Дніпропетровщині обстріляні об’єкти теплової генерації. Також ворог завдав удару по енергетичному об’єкту в Івано-Франківській області – є пошкодження обладнання.

Внаслідок ударів по об’єктах генерації у Дніпропетровcькій, Черкаській та Кіровоградській областях є пошкодження обладнання. 

Знеструмлювалися підстанції та, як наслідок, споживачі (залізниця без збоїв в русі потягів, об’єкти комунальної сфери, місцева промисловість, населення).

На Львівщині 29 березня був пошкоджений обʼєкт критичної інфраструктури.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up