Партнер рубрики Події

"Мав йти на маршрутку 5 хвилин, а йду 20": тернополяни скаржаться на неприбрані тротуари

"Мав йти на маршрутку 5 хвилин, а йду 20": тернополяни скаржаться на неприбрані тротуари
  • Через погодні умови на дорогах та тротуарах міста утворилась снігова суміш. Тротуари посипані, але через "кашу" пішоходам важко ходити.
  • Журналісти "20 хвилин" дізнавались хто має чистити тротуари та куди звертатись у випадку, якщо на вашій вулиці тротуар не прибрали.

- Я сьогодні не встигаю на роботу. Розраховував час, - розповідає мешканець вул. Макаренка пан Орест. - Тут батьки дітей в школу, в садочок ведуть, а тротуари неприбрані. Дітям ж дуже важко йти. Деякі люди взагалі виходять на дорогу, замість того, щоб йти тротуаром, виходять на проїжджу частину. Це може призвести до нещастя. 

"Місиво" було і на тротуарі по вул. Галицька. Тут суміш снігу, солі та піску 

Відео дня

- Напередодні тротуари були посипані піщано-сольовою сумішшю, тому через підвищення температури зовнішнього повітря і танення снігу ускладняється пересування пішоходів, - коментує речник міськради Мар’яна Зварич.- Насамперед працівники комунальних служб здійснюють прибирання проїжджих частин, в тому числі – очищення дощових каналізацій.

У Тернопільській міській раді кажуть, що тротуари прибирають відповідно до порядку, але охопити таку значну площу впродовж одного дня неможливо.

- Представники підрядних організацій докладають всіх зусиль, щоб у стислі терміни забезпечити комфортне пересування, - говорить Мар'яна Зварич.-  Роботи з зимового утримання здійснюються тернопільським міським підприємством «Міськшляхрембуд», яке обслуговує «Дружбу», Кутківці, Пронятин і мікрорайон «Березовиця». Прибирання Центру, «Нового світу» та «Сонячного», «Східного» здійснює товариство з обмеженою відповідальністю «Авакс Проф».

За словами Мар'яни Зварич, за прибирання прибудинкових територій відповідальні обслуговуючі підприємства або ОСББ. Для того, щоб знати хто має прибирати тротуар на Вашій вулиці - ви можете зателефонувати на гарячу лінію Тернопільської міської ради за телефоном: (0352) 1580

А як сьогодні тротуаром йли ви? Відповідь залишайте у коментарях.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    так потепління буде , саме розтане, як за минулих років :)

    то серьожа погоду замовляє.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up