Майже 100 жителів Чорткова звернулися у штаб через пошкоджене житло

Майже 100 жителів Чорткова звернулися у штаб через пошкоджене житло

Протягом вчорашнього дня штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій опрацював 98 звернень від чортків'ян, житло яких постраждало внаслідок ракетних обстрілів Чорткова.

74 заяви – від власників квартир та будинків, ще 24 подали офіційні представники із нотаріальною довіреністю, повідомляє Чортківська міська рада.

За словами працівників штабу, найбільше зафіксовано таких пошкоджень житла:

—  повністю чи частково вибиті склопакети;

Відео дня

— деформовані віконні рами, балконні конструкції та лоджії;

— ушкоджені міжкімнатні двері.

Триває обстеження пошкоджених квартир та прийом заяв від їх власників.

Чортківською міськрадою напрацьовується розрахункова формула, за якою будуть здійснені матеріальні відшкодування усім чортків’янам, чиє житло пошкодила вибухова хвиля ракет.

Нагадаємо, 11 червня на Чортків був здійснений ракетний обстріл. Чотири ракети прилетіли з акваторії Чорного моря. Зруйновано частину військового об’єкту і цивільну інфраструктуру. Найбільше пошкоджено чотири п’ятиповерхові будинки. Жертв немає. 23 особи були госпіталізовані. Стан людей задовільний. Частина з них уже повернулися у свої помешкання, частина ще перебувають у лікарні.

Довідка

Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації розташований у синьому наметі поруч із магазином «АТБ». Працює він щодня з 8:00 до 20:00 години.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up