Партнер рубрики Події

Медики з різних областей України з'їхалися на прощу до Зарваниці

Медики з різних областей України з'їхалися на прощу до Зарваниці

V Всеукраїнська професійна проща медичних працівників до Зарваниці відбулася 10 червня. Про це повідомляє прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

 

Кілька сотень лікарів, медичних сестер, фельдшерів, керівників медичних закладів взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії та отримали благословення від Єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського Теодора (Мартинюка).

До Зарваниці, зокрема, прибули голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, начальник управління охорони здоров`я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук, начальник управління охорони здоров`я Тернопільської міської ради Ростислав Левчук, ректор Тернопільського медичного університету ім. Горбачевського Михайло Корда, заступник директора департаменту охорони здоров`я Івано-Франківської ОДА Микола Стовбан.

Відео дня

- Сьогодні складаємо подяку Господу Богу за служіння з серця, - зазначив Владика Теодор. – Служіння, яке дозволяє пацієнту встати на ноги тілесно і духовно. Сьогодні молитва скерована до Господа через посередництво Пресвятої Богородиці за всіх працівників - лікарів, медсестер, санітарок, студентів медичних закладів. Щоб Господь давав вам здоров`я, щоб у тих ситуаціях, коли ви, як медики скажете: «Я є тут безсилий», -  Господь давав силу. Ця молитва є за ваші сім`ї і родини, коли ви їх залишаєте, бо йдете на чергування, чи операцію, за всіх ваших хворих, щоб вони ніколи не виходили з лікарні сумні, чи розчаровані. Кожного пацієнта обдаровуйте своїм служінням у любові.

- Традиційно медики приїжджають у Зарваницю напередодні професійного свята, яке відзначається у третю неділю червня, - наголосив Віктор Овчарук. – Дякую владиці Теодору, який очолив Літургію, усім, хто долучився до спільної молитви. Професія медика шляхетна та гуманна, а водночас і дуже відповідальна та нелегка, адже йдеться про здоров’я та життя людей. Перебуваючи у Зарваниці, кожен набирається духовної наснаги, сили та благодаті для подальшої роботи».

Після освячення води прочани молилися за душі усопших та невинно вбитих медичних працівників, пройшли Хресною дорогою. Відтак відбулася хода до чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої та Молебень до Пресвятої Богородиці.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up