Мешканець «Дружби» спустив в унітаз штани: у водоканалі приголомшені безвідповідальністю

Мешканець «Дружби» спустив в унітаз штани: у водоканалі приголомшені безвідповідальністю

На підприємстві вкотре закликають містян мати повагу і до своїх сусідів, і до праці комунальників і використовувати сантехніку лише за призначенням!

Фото чергової знахідки з каналізації опублікувало комунальне підприємство «Тернопільводоканал». Судячи зі знімка, річ немаленького розміру.

— У стилі недалекої телепередачі, що постійно вражає, працівників КП "Тернопільводоканал" навіть із багаторічним досвідом продовжують приголомшувати окремі безвідповідальні містяни. Попри постійні нагадування, що унітаз – не смітник, фахівцям аварійно-диспетчерського відділу підприємства доводиться регулярно прочищати каналізаційні мережі багатоквартирних будинків через необачні витівки тернополян, — йдеться у повідомленні КП Тернопільводоканал. — Залишки їжі, побутові відходи, засоби гігієни там – звична картина, якої, однак, ніколи б не мало бути. Але частина гардероба мешканця «Дружби» – справді з категорії «вражає».

Відео дня

Тож на підприємстві вкотре закликають містян мати повагу і до своїх сусідів, і до праці комунальників і використовувати сантехніку лише за призначенням!

У соцмережах активно обговорюють це фото.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що працівникам водоканалу доводилося виймати з каналізації купу пакетів та великі курячі стегна.

Також свого часу сантехнік ПП «Дружба-сервіс-житло» Василь Гуменюк розповідав, що із каналізації доводилося виймати, окрім вже звичних засобів гігієни та шкарпеток, і рушники, і балончики з дезодорантів, і штани спортивні…

Довідка

Перелік предметів, які не можна змивати в унітаз:

  1. Лейкопластир. Маленький пластир здається невинним, але це не так, він не розчиняється у воді та може спровокувати засмічення.
  2. Волосся з гребінця. Вичищаючи гребінець, деякі раз по раз змивають волосся в унітаз. І даремно, адже сплутане волосся приєднається до інших бездумно кинутих туди предметів, і тоді засмічення не уникнути.
  3. Паперові рушники набагато щільніші від туалетного паперу і важче розчиняються у воді. Ризик засмічення особливо великий, якщо ви змиєте багато зім'ятих листків одразу.
  4. Наповнювач для котячого туалету — ніякі види наповнювача кидати в унітаз не можна. Його частки набухають і можуть злипнутися в грудку, яка застрягне в трубі.
  5. Жіночі засоби особистої гігієни. Прокладки та тампони створені, щоб вбирати рідину. Використані предмети гігієни, що потрапили в рідину, набухнуть, збільшаться у розмірі та заважатимуть потоку води.
  6. Памперси та ватяні диски — той самий принцип, що й у жіночих засобів. Все, що зроблено з бавовни, сюди входять ватяні палички, тампони, кульки, подушечки, одноразові маски, будь-які інші товари з бавовни. Бавовна добре вбирає воду, але неохоче розкладається — жахлива комбінація для каналізаційних труб.
  7. Презервативи. Засіб контрацепції також не розчиниться в унітазі. Презерватив залишиться у трубах і може створити серйозну перешкоду на шляху води, якщо за щось зачепляться.
  8. Різноманітні продукти, особливо набрякла заварка, рис і макарони.
  9. Кавова гуща. Не розчиняється, прилипає до труб і, накопичуючись, стає причиною засмічення.
  10. Риба та риб'яча луска. Хоча ви, напевно, чули про тих, хто радить рибні харчові залишки змивати в унітаз, щоб позбутися запаху на кухні, та це неправильно. Річ у тім, що риба не розкладається у воді, що збільшує ризик забруднення каналізації. Замість того, щоб змивати рибу, загорніть рибні залишки в пакет і покладіть у відро для сміття або відразу викиньте на смітник.
  11. Будь-який жир, масло, олія. Коли жир твердне, він стає, наче камінь. А тепер уявіть, як цей камінь може вплинути на водопровідну систему.
  12. Сигарети та вміст попільнички — не розчиняються у воді та теж стають причиною засмічення.
  13. Дрібне сміття — невеликі папірці, етикетки-наклейки.
  14. Будь-який різновид пластмаси. Неважливо, це пакування чи пластир, пластик в унітаз змивати не можна. Він не розчиняється, тому здатен викликати безліч проблем у трубах.
  15. Зубна нитка. Навіть такі дрібні предмети, як нитки для чищення зубів, можуть викликати проблеми з туалетом. Вони чіпкі, тягучі, не розпадаються та легко зв'язуються з іншими об'єктами, формуючи масштабні засмічення.
  16. Жувальна гумка. Вода не розкладає жувальну гумку, тому вона має тенденцію прилипати. Навряд чи ви схочете мати таке у своїх трубах.
  17. Таблетки. Якщо хочете позбавитися прострочених ліків або просто не бажаєте тримати якийсь препарат, викиньте їх у бак для сміття. Якщо вони потраплять до колекторних систем і проникнуть у ґрунтові води, це завдасть значної шкоди навколишньому середовищу. 
  18. Обрізані нігті. Вони щільні, щоб розчинитися, тому також накопичуються та утворюють засмічення.

Читайте також

На БАМі із каналізації дістали купу пакетів та два великі курячі стегна

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Натуся Крижановська

    Він їх просто просрав😀

    Катя Гранда reply Натуся Крижановська

    Натуся Крижановська 😂
  • Lyudmila Strizhak

    Безтолкові
  • Валентина Дмитрин

    Люди такі дивні!
  • Іванка Юзьків

    Нема слів, але випадки бачила

keyboard_arrow_up