Партнер рубрики Події

Мешканці будинку на “Канаді” висунули міській владі три вимоги

Мешканці будинку на “Канаді” висунули міській владі три вимоги
Облаштувати під’їзд до будинку, місця для парковки автомобілів та відремонтувати сходи – такі вимоги тернополян, які мешкають на вул. Вербицького, 4.

Збори мешканців чотирьох під’їздів провели ввечері, 22 квітня. У зібранні також брали участь представники жеку та депутат міськради Ігор Липка, на окрузі якого знаходиться цей будинок.
Будинок за адресою вул. Вербицького, 4 складається з семи під’їздів, він розташований на схилі житлового масиву “Канада”. Особливість будинку в тому, що до перших трьох під’їздів автомобільним транспортом можна дістатися з верхньої частину масиву – від магазину “У Сергія” (колишній “Діоніс”). До решти чотирьох під’їздів можна дістатися автомобілем знизу – поворот від бойлерної чи класичної гімназії.

Між третім і четвертим під’їздом є тільки сходи, які зараз перебувають в аварійному стані.
– Зараз неможливо по цих сходах спуститися з дитячою коляскою, – розповідає один з організаторів зборів Володимир Гайдамаха. – Тому ми вимагаємо здійснити капітальний ремонт цих сходів. А також до частини нашого будинку дуже вузький під’їзд. Є ризик що у випадку необхідності швидка чи пожежна машина може до нас не доїхати. Водночас у нас нема місць для паркування автомобілів. Тож хочемо звернути увагу міської влади на наші проблеми і вимагаємо розширити під’їзд до будинку та зробити місця для парковки.


Учасники зібрання також нарікали на батьків, які вранці привозять своїх дітей на заняття у класичну гімназію.
– Біля дев’ятої ранку у нас тут затори, – каже Володимир Гайдамаха. – Дехто з батьків паркує свої автомобілі так, щоб блокує нам виїзд від будинку.
За результатами зборів мешканців будинку на вул. Вербицького, 4 прийняли колективне звернення до міського голови, в якому зазначили свої вимоги.

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Roma Swetrov

    Люди праві. Тимчасові стоянки автомобілів повинні бути біля кожного житлового будинку для мешканців та гостей. При чому на кожну квартиру. Те ж повинно бути на кожне приміщення громадського призначення (державні будівельні норми). І забудовуватись місто повинно по плану забудови. Але міська рада зовсім не хоче виконувати свої зобов'язання згідно із Законами України. Адже тоді не буде як красти Надалу у мешканців земельні ділянки з під будинків для їх продажі або передачі у свої КП (копілки).  От і стоять авто на дорогах, з покриттям у кілька мільйонів звужуючи пропускну здатність доріг, а стоянки з покриттям у десятки тисяч немає уже де поставити. Це питання не слід так залишати і варто подавати в прокуратуру на мерію та на інспекцію держбуднагляду, котра приймає, звісно безкорисливо, будівлі без виконання забудовниками вимог містобудівних умов стосовно стоянок транспорту. А мер цього не бачить. Житло ж будує елітне без садків, шкіл, стоянок, озеленення і необхідних майданчиків, попри проїзну частину з лікувальними вихлопами авто. Сходи, так звані тротуарні, треба завжди підтримувати в нормльному стані, це шляхи евакуації. До речі не забуваймо про обов'язкові пандуси біля них для інвалідів. Але кошти з пайової участі ідуть на демонстративне мощення доріжок на яких немає пішохідного навантаження від чого вони навіть поросли травою. Бутафорія.
  • Хімочка Сергій

    ta tam katastrofa xo4 bu raz posupalu piskom a to postiino z pacientom nemozluvo vuixatu!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up