Партнер рубрики Події

Жителі "Нового світу" вимагають довести до ладу занедбаний мікрорайон. А що ж комунальники?..

Жителі "Нового світу" вимагають довести до ладу занедбаний мікрорайон. А що ж комунальники?..
  • Кілька пунктів із проблемами, які слід вирішити, написали жителі "Нового світу" у зверненні до міського голови, депутата по округу та обслуговуючого підприємства. 
  • Серед них: залишки сміття, яке систематично не прибирають, та погодні умови посприяли тому, що там завелись щурі. 

 

Від кінцевої зупинки міського транспорту Н.Світ до гаражного кооперативу "Тепм" кущі та трава досягають зросту людини -  170 см. Відсутні тротуари та асфальтоване покриття. А подерта сітка на дитячому майданчику, загрожує здоров’ю і навіть життю мешканців. Через переповнені сміттєві контейнери ганяють щурі – ось далеко не повний перелік того, що мешканці Нового світу написали у зверненні до міського голови Сергія Надала, депутата по округу Олега Нитки та обслуговуючого підприємства.

- Відповідно до п.16 Правил благоустрою м. Тернополя від 19.05.2011 р. №6/8/20, власник або балансоутримувач об’єкта благоустрою вулично-дорожньої мережі населеного пункту забезпечує утримання такого об’єкта з необхідною кількістю машин, механізмів, спеціалізованої техніки, посипних матеріалів та реагентів, - пише авторка звернення Тетяна Каднікова. - Прошу Вас визначити балансоутримувача та забезпечити проведення заходів щодо санітарного очищення та догляду об'єктів загального користування на масиві Новий Світ.

Перелік того, що потрібно полагодити чи прибрати:

  • від кінцевої зупинки міського транспорту Н.Світ до гаражного кооперативу "Тепм" вул. Н.Світ 87А, кущі та трава на цій ділянці досягають зросту людини -  170см;
  • від кінцевої зупинки до будинків №№ 89,91,93,95,97, на цих ділянках відсутні тротуари та асфальтоване покриття.
  • стан огороджувальної конструкції дитячого майданчика та стадіону, який розташований за кінцевою зупинкою громадського транспорту, жахливий. Конструкція пошкоджена та не відповідає нормам експлуатації, більше того,  несе загрозу життю;
  • поруч та навпроти сміттєвих контейнерів на території буд. 95 по вул.Н.Світ розташовані залишки сухих гілляк від спиляних дерев, що призводить до великої ймовірності виникнення пожежі, бо на цій ділянці розташована газова труба, яка проходить біля сміттєвих контейнерів;
  • залишки сміття, яке систематично не прибирають, та погодні умови посприяли тому, що там завелись щурі. 

Відео дня

Люди просять міського голову і депутата посприяти у вирішенні вищезгаданих проблем. А також забезпечити чистоту та комфортні умови для проживання громадян міста.

Надіслали це звернення мешканці мікрорайону і до редакції. Ми, відповідно, звернулись за коментарями до управління ЖКГ міськради. Та поцікавились в депутата Олега Нитки, що можна чимшвидше впорядкувати.

В ЖЕКах кажуть, що скарг від мешканців немає

Щодо прибирання перелічених дворів, то скарги від мешканців у обслуговуючі підприємства, а це ЖЕК 13 ЖБК та ТОВ «Коменерго Тернопіль», - не надходили. Частина наведених будинків є ОСББ.

- Щодо накопичення побутових відходів поблизу контейнерних майданчиків поблизу багатоповерхівок – проблема не нова. Кількість контейнерів розрахована лише на жителів багатоповерхівок, які оплачують щомісячно послугу із вивезення твердих побутових відходів, а графік вивезення та кількість контейнерів передбачені у відповідності до норм, - каже спеціаліст відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Оксана Ілліч. - Жителі приватного сектору зобов’язані укласти угоди на вивезення сміття та придбати контейнер - він може бути один на декілька будинковолодінь. 

Якби це зробили, то проблем зі звалищами біля контейнерів не виникало би, нарікають комунальники. Таке явище є порушенням «Правил благоустрою Тернопільської міської територіальної громади». Всі повинні мати угоди на вивезення сміття і власні контейнери, з яких перевізник забирає відходи.

Прибрали. За кілька днів знову нанесли

- Загалом щодо прибирання ділянки, про яку пишуть мешканці, було б доцільно, щоб вони звернувся до відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, спільно ми би оглянули територію та з’ясували, хто за що відповідальний, - пояснює фахівець.

Приміром, можна припустити, що мова йде про локацію, яка знаходиться в обслуговуванні Львівської залізниці, а можливо про територію зеленої зони, яка перебуває у комунальній власності міста. Враховуючи, що вказана зелена зона не належить до шляхово-мостового господарства міста, її прибирання здійснюється під час загальноміських толок.

- Зокрема, в поточному році в рамках двомісячника благоустрою, на виконання затверджених заходів представниками школи народних ремесел і ТЗОШ №2 та ТзОВ КК «КомЕнерго Тернопіль», проведено очищення вказаної ділянки від значної кількості сміття та поліетиленових відходів, - кажуть комунальники. -  Однак, при повторному обстеженні було знову виявлено несанкціоноване складування відходів, яке створюється відпочиваючими несвідомими мешканцями, що проживають в сусідніх будинках у Тернополі та в приватних будинковолодіннях села Біла.

Окрім цього, жителі можуть звертатися в управління муніципальної інспекції щодо можливості проведення рейдів. У випадку виявлення порушників, застосовувати заходи адміністративного впливу.

Коментар

Олег НИТКА, депутат міськради:

До мене 10 вересня звернулись мешканці мікрорайону – поки що у соцмережах. Повідомили про проблему з прибиранням і накопиченням сміття. Я, відповідно, звернувся до начальника управління ЖКГ міськради Олега Соколовського та ТОВ «Авакс-проф». Останні запевнили, що в найкоротший термін все приберуть і доведуть до ладу. Вже телефоном мені повідомили, що ситуацію виправили. Щойно матиму можливість – поїду на місце і все перевірю.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Очевидець

    Нитка дуже погана людина
  • Федя

    А чому ні слова не має в коментарях представників  влади про асфальтове покриття і тротуари?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up