Партнер рубрики Події

Ми біжимо, щоб зігріти захисників. Тернополяни долучилися до благодійного пробігу (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Ми біжимо, щоб зігріти захисників. Тернополяни долучилися до благодійного пробігу (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • Зігріємо котиків ЗСУ! Під таким гаслом у Тернополі відбувся символічний легкоатлетичний пробіг до Дня закоханих під назвою «Закохані у біг».
  • Тернополяни подолали дистанцію та одночасно зробили добру справу для наших захисників. Як це було – дивіться у нашому матеріалі.

На годиннику 09:30, а поблизу Острівця кохання повно людей. Одні тільки реєструються та обирають номер, а інші – вже роблять зарядку та легку пробіжку. З кожною хвилиною людей стає все більше: хтось прийшов парами, хтось з друзями.

Відео дня

Зі слів співорганізаторки заходу та директорки Тернопільського міського центру Вікторії Безгубенко-Гнатишин, «Закохані у біг» – традиційний захід. Його проводять вдруге у Тернополі.

– У нас відбувається легкоатлетичний забіг «Закохані в біг». Ми так хочемо по-спортивному відмітити День закоханих, але паралельно з цим поділитися своїм теплом і любов’ю з нашими котиками ЗСУ. Ми хочемо їх зігріти і зібрати кошти на закупівлю матеріалів для виготовлення окопних свічок. Тому що на вулиці зима, лютий і дуже холодно. Це такий прояв віри в наших захисників. Є стартовий внесок – 150 гривень. Ці кошти підуть на закупівлю воску, парафіну, – каже вона.

Ми прийшли не задля перемоги

Попередньо на захід зареєструвалися майже 30 людей, а ось фізично долучилися 24. Учасниками забігу стали тернополяни віком від 16 до 70+ років. Серед натовпу помічає пару закоханих Альону та Дмитра. Це перший їх спільних забіг, але тримаються добре.

– Ми погодилися, тому що це надзвичайно корисно для наших Збройних сил України. Ми хочемо допомогти тим, хто нас захищає, тим, кому значно холодніше, ніж нам зараз. Ми спортом не займаємося, ми не професіонали. Але вирішили, треба робити добрі справи зараз. Ми ще виготовляємо окопні свічки разом з іншими волонтерами. Там і дізналися. Зареєструвалися, зробили внесок і ось ми тут, – каже тернополянка Альона.

– Я подумав, а чому б не провести час разом у такому форматі. Із спорту я раніше тільки грав у футбол. А можливо нам сподобається і ми почнемо бігати. Ми прийшли не за перемогою, а просто підтримати такий благодійний захід, – додає тернополянин Дмитро.

А для тернополянки Аліни участь у схожих марафонах та забігах – звична справа. Тож. Коли дізналася про такий романтичний захід, вирішила не ігнорувати.

– Я займаюся біатлоном, а ось біг – просто моє хобі. У цьому заході я беру участь вперше, раніше бігала в інших забігах. Мені сподобалася тематика, що все так зробили до Дня закоханих. Подумала, чому б і да. Я вважаю, такі заходи треба проводити, особливо якщо кожного разу різна тематика. А головне – зібрані кошти підуть на ЗСУ, таким чином ми ще й допомагаємо своїй країні,– розповідає дівчина.

Не лише молодь прийшла підтримати наших захисників та випробувати свої сили. До участі долучився і 74-річний тернополянин. Нам розповідає, такі заходи полюбляє вже давно.

– Я чемпіон України з біатлону, плавання, велосипедний крос. Кожного ранку пробігають від Комбайного навколо Ставу, бігаю по 12 кілометрів щодня. Бігаю всю зиму з голим торсом. Мій знайомий повідомив, що буде такий забіг, то я думаю, як 12 кілометрів бігаю, то що чотири мені не під силу? Зранку був у храмі на службі, а ось після прийшов сюди і вже готуюся до забігу, – каже Микола Кузьменко.

Бігти у мороз – справжній кайф

Учасники забігу мали подолати чотири кілометри. Вони біжать від Острівка закоханих до фонтану, потім навколо острова «Чайка» і прямо до готельно-ресторанного комплексу RIVERSIDE. Далі вони мали розвернутися і пробігли вздовж Ставу знову ж таки до острівця.

Не встигли вболівальники оговтатися від холоду, як вже видніються наші бігуни, які повертаються до фінішу після подолання дистанції.

І першою серед дівчат прибігає наймолодша учасниця тернополянка Аліна. З нами ділиться своїми емоціями.

– Я систематично займаюся спортом. Раніше бігала більші дистанції, тому ці чотири кілометри для мене не такі вже і великі. Мені погода взагалі не заважала, я взимку завжди тренуюся в дворі, тому звикла. Мені дуже сподобалося, було нереально круто. Емоції тільки позитивні, – каже переможниця.

А ось серед чоловіків до трійки лідерів увійшов тернополянин Микола під номером шість. Чи сподобалося? Відповідає так.

– У мене суперові враження. Якщо враховувати, що у нас зараз майже не проводять змагання, то цей забіг – саме те, що треба, аби трохи відволіктися. Я постійно тренуюся після роботи, то важко не було. Сьогодні погода гарна, дозволяє бігти. Трохи вітряно, але нормально, – додає він.

Учасники та переможці отримали від організаторів класні призи та смаколики. Тернополяни переконані, виділяти свій ранок вихідного дня для таких заходів – це прояв поваги до захисників та любові до України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • pitersuperfly

    Гарна спроба товарий майор
  • Papa Rimskiy

    Не видно білого буса з воєнними🤣🤣🤣На фініші в бус і на тролейбусну😅😅

keyboard_arrow_up