Партнер рубрики Події

Ми дізнались, де зараз півторарічний малюк, якого вилучили на вулиці в чоловіків напідпитку

Ми дізнались, де зараз півторарічний малюк, якого вилучили на вулиці в чоловіків напідпитку
  • Окрім маленького, якого наразі забрали у батьків, у родині ще є діти. Що з ними – не коментують. Як і мовчать про те, що вирішила комісія у справах дітей. 
  • Ми розбиралися, чи в безпеці зараз дитина, яку нещодавно патрульна поліція забрала у батька на вулиці. Той, пишуть, ледь тримався на ногах.
  • Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» у рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.

 

Двоє чоловіків, що ледве тримаються на ногах, намагаються котити візочок з маленьким хлопчиком. Про це поліцію повідомив небайдужий чоловік ще 16 березня. 

Малюка забрали поліцейські, викликали представників служби у справах дітей. Як нам стало відомо, дитину вилучили у батьків, і зараз дорослі вирішують долю малюка. Ми дізнались, де зараз хлопчик, як почувається і як покарали його батьків.  

Склали протоколи на батьків

Відео дня

Поліцейські тоді спробували поспілкуватися з чоловіками та з’ясували, що один з них є батьком дитини. Більше пояснень інспектори не отримали, адже громадяни мали явні ознаки сп’яніння та не могли змістовно висловити свої думки, повідомили у поліції. Та викликали на місце працівників служби у справах дітей та карета швидкої. Звідти малюка доправили до лікарні. 

Поліцейські, за власною інформацією «20 хвилин», виїжджали також додому до хлопчика. І мама тоді була також в не зовсім адекватному стані. 

Як вдалось дізнатись «20 хвилин» від власних джерел, родина проживає на «Сонячному», недалеко від місця, де вилучили малюка. Хлопчик, за нашою інформацією, навіть не мав свідоцтва про народження. У родині виховують чотирьох дітей. До батьків є претензії щодо догляду за малими. Проте цю інформацію, посилаючись на делікатність теми, не коментують ні у поліції, ні у службі у справі дітей, ні в міськраді. 

Малюк у лікарні

Христина Білінська, начальниця Управління сім'ї, молодіжної політики і захисту дітей міськради повідомила, що малюка доправили до лікарні, де він зараз і перебуває. 

Питання повернення  на виховання дитини матері та виконання нею батьківських обов'язків винесли на розгляд комісії з питань захисту прав дитини, запевнила Христина Білінська. 

За попередньою інформацією, яку нам повідомили у міськраді, комісія мала засідати у п’ятницю, 24 березня. У понеділок, 27 березня, ми намагались дізнатись, що ж вирішили посадовці і чи вилучатимуть дитину із сім’ї. І що з рештою дітей цієї родини, чи вони зараз в безпеці. Проте у службі у справах дітей нам відмовили в інформації.   

Півторарічний малюк зараз почувається добре і, попри ті обставини, за яких його вилучили, є абсолютно здоровим і доглянутим, запевняють нас медики.

Малюк контактний, йде до всіх, хто його покличе, грається, — розвиток за віком у нормі, запевнила Олена Федорова. 

Довідка

Якщо ви володієте інформацією про порушення прав дитини або про їхнє неналежне виховання чи життю дитини щось загрожує, звертайтесь в поліцію за номером 102, або у службу у справах дітей за тел.: (098) 180-71-30. 

Цифра 

У Тернопільській громаді діє мобільна бригада допомоги жертвам домашнього насильства. За 2022 рік з неблагополучних сімей було вилучено 8 дітей, повідомила начальник відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Тернопільській області Олександра М’ялковська.

Юридична довідка

Стаття 184. Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей

Стаття 184 КУпАП передбачає, що ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання і виховання малолітніх та неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від 850 – 1700 грн.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 – 5100 грн.

Вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років правопорушення, відповідальність за яке передбачено цим Кодексом, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від 1700 – 5100 грн.

Вчинення неповнолітніми діянь, що містять ознаки злочину, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, що їх замінюють, від  1700 – 5100 грн.




 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ліда Капустинська

    Дуже жалко таких діток ,у яких батьки  алкоголіки.
  • Ann Green

    йому ще попивать, маючи 4дітей?інші сивіють,переживаючи,як прогодувати дітей! скоти
  • Ann Green

    не мати свідоцтва,значить не отримали навіть коштів,які так необхідні були дитятці на памперси,ліки,їжу. якісь довбні. бідне маля. Якби його в хорошому родину!
  • Олег Кочан

    Коло ломбарду бачив пару

keyboard_arrow_up