«Ми досі не можемо повірити. Велика біда у нас…» – прощаються із загиблим військовим медиком Андрієм Місяцем

«Ми досі не можемо повірити. Велика біда у нас…» – прощаються із загиблим військовим медиком Андрієм Місяцем
  • З-за кордону повернулась мати, аби провести єдиного сина в останню путь. Тіло Героя вночі вже теж доправили додому.
  • У загиблого залишився 13-річний син Антон. Односельці кажуть, малий тримається. Скоріш за все, ще до кінця не усвідомлює всю трагедію, як і вони всі. Бо досі не можуть повірити, що їхнього Андрія вже немає.
  • Панахида за військовим медиком Андрієм Місяцем відбудеться у с. Крогулець о 17.00 9 березня, похорон опівдні 10 березня.

— Ми з ним бачились і розмовляли ще восени минулого року — якраз перед тим, як він знову пішов служити. Ще тоді я питав у нього, навіщо це йому. Знаний лікар, авторитетна людина як у селі, так і районі. А він казав: «Ігор, мені там легше. Інакше вже не можу», — староста села Крогулець Ігор Солонинка не може дібрати слів. Вони були добре знайомі з Андрієм Місяцем. — Знаю, що після різдвяних свят приїжджав додому на день-два, побачитись з рідними. Я тоді його бачив здалеку. Але зустрітись, побалакати не вийшло. Тепер вже й не вийде. Біда у нас в селі, велика біда…

Пройшов станицю Луганську, Щастя і Дебальцеве  

Андрій Володимирович Місяць  народився 1 січня 1977 р. у с. Крогулець Васильковецької громади Чортківського району. Загинув 28 лютого 2022 р.. Спочатку повідомляли, що у боях під Волновахою, на Донеччині. Згодом з'ясувалось - в Охтирці, що на Сумщині. Але віддав своє життя, рятуючи життя українських воїнів.

Після закінчення Крогулецької восьмирічки навчався у Чортківському медучилищі, а потім – закінчив Тернопільський медуніверситет за спеціальністю «Хірургія». Працював лікарем у Копичинецькій виправній колонії, а потім лікарем-наркологом в Гусятинській райлікарні, яку згодом очолив. Був директором медзакладу з 2018 до 2021 рр.  

Відео дня

Був активним учасником Революції гідності. Коли почалась третя хвиля мобілізації, пішов служити в АТО. Пройшов такі гарячі точки як Станиця Луганська, Щастя і Дебальцеве. Служив у медроті 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади. За заслуги перед Батьківщиною відзначений орденом «За мужність», медалями «Учасник АТТО», «За жертовність і любов до України», «Знання, серце, душу – людям», нагрудним знаком «Дебальцеве-2015».

-— Коли я шукав роботу у лікарні після закінчення університету, пан Андрій єдиний із головних лікарів області запропонував мені робоче місце. Пізніше склалися такі обставини, що разом працювати так і не довелося, але в мене залишилися тільки найпозитивніші спогади про цю Людину. Вічна пам'ять! - пише лікар Чортківської райлікарні Віктор Міщанчук. 

Адміністрація КНП «Гусятинська КЛ» Гусятинської селищної ради висловлює щирі співчуття рідним та близьким з приводу смерті Місяця Андрія Васильовича, який три роки керував лікарнею.

Віддав життя за Україну, рятуючи ближнього

— Андрій Васильович користувався заслуженим авторитетом і повагою серед колег, був людиною доброзичливою та щирою, кваліфікованим фахівцем та хорошим другом, — каже директор КНП «Гусятинська клінічна лікарня» Василь Дереворіз. — Саме таким він залишиться у спогадах тих, хто знав його та працював поруч із ним. Він віддав життя за Україну, рятуючи життя ближнього. Справжній Герой, який мужньо захищав нашу Батьківщину.

«Поділяємо біль непоправної втрати разом з рідними та близькими, сумуємо разом з Вами, підтримуємо у годину скорботи. Хай Господь прийме його душу до Царства Небесного. Вічна пам‘ять! Просимо щиро Бога за упокій його душі. Світла пам’ять про Андрія Васильовича житиме у наших серцях», — йдеться у співчутті на сторінці лікарні.

Андрій Місяць народився в родині місцевих мешканців в с. Крогулець. Його батька вже немає серед живих, а мама була на заробітках за кордоном, напередодні повернулась, щоб провести сина в останню путь, розповів староста с. Крогулець Ігор Солонинка. У жінки залишилась донька Руслана, рідна сестра загиблого героя, яка проживає із родиною в Копичинцях.

Молились, коли був шанс, що живий

— Андрій ще малим був дуже розумним і часто вирізнявся з-поміж однолітків, — каже Ігор Солонинка. — Він дуже любив спорт. І завжди міг прийти на допомогу – що б його не попросили. Таким, фактично, був все життя. Підставити плече комусь – це про нього.

Навіть коли був на війні, під час мобілізації, чи повернувся і очолював райлікарню, односельці та друзі часто до нього звертались за порадою чи допомогою. Він нікому не відмовив, каже сільський староста.

— Він чуйний, доброзичливий, як лікар односельчанам багато допоміг, — каже Ігор Солонинка. — Дуже хороша людина. Наші люди не можуть змиритись з думкою, що його вже немає. Нам спочатку дали інформацію, що Андрій загинув. Потім, що ні — живий. Люди аж зітхнули з полегшенням. Молились і вірили, що це правда. Але, на жаль. Таки невдовзі підтвердили: Андрія вже немає, загинув…

Панахида за Андрієм Місяцем відбудеться у с. Крогулець 9 березня о 17.00. Похорон 10 березня о 12.00.

 

Редакція щиро співчуває дружині із сином, мамі, сестрі, односельцям та колегам та всім, хто втратив близьку людину. Вічная і світлая тобі пам’ять, Герою…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (164)
  • Юрій Галела

    Вічна память Герою. Співчуття рідним.
  • Oksana Boychuk

    Світла і вічна пам'ять Герою
  • Svetlana Kamentseva

    Вічна пам‘ять!
  • Наталия Малярова

    🙏💖

keyboard_arrow_up