Ми любили вас, мем, наші серця розбиті. Британія оплакує королеву Єлизавету

Ми любили вас, мем, наші серця розбиті. Британія оплакує королеву Єлизавету

Газети Великобританії опублікували перші номери після смерті королеви.

 

«The Times» виходить з вражаючою фотографією королеви з коронації Єлизавети в 1953 році зі словами: Життя на службі. На останній сторінці газети є цитата з її різдвяної передачі 1957 року, яка перша транслювалася по телебаченню: «Я не можу вести вас у бій. Я не даю вам законів і не вершу правосуддя, але я можу зробити ще щось: я можу віддати вам своє серце... і мою відданість усім цим старим островам і всім народам нашого братства народів» У головній статті видання репортер пише, що «історія винесе свій вердикт у потрібний момент, але важко уявити, щоб її не запам'ятали як одного з найбільших монархів у нашій історії».

«Наші серця розбиті», - пише «Daily Mail» з портретом королеви 1952 року, коли вона була принцесою Єлизаветою. Як підібрати слова? - Запитує оглядач газети. «Наше горе - це сотні різних емоцій, і всі їх важко передати».

Відео дня

«Daily Telegraph» передруковує власне послання королеви зі співчуттям сім'ям жертв терактів 11 вересня: «Горе - це ціна, яку ми платимо за любов». Президент США Джо Байден процитував ці слова у своєму слові про Королеву і нагадав, як вона була солідарна зі США в їхні «найпохмуріші дні».

«Ви виконали свій обов'язок, мем» - «Daily Star». Червоний логотип газети перетворюється на урочистий чорний і газета друкує ту саму коронаційну фотографію, що й багато інших газет.
У своїй відвертій редакційній статті газета пише: Ви, напевно, помітили, що ми традиційно не є роялістською газетою. І в сім'ї (королівській) є багато людей, яких ми не так любимо. Але не можна не захоплюватися тим, як королева виконувала свій обов'язок, справлялася зі своєю роботою і ніколи не скаржилася».

Світ оплакуватиме «улюбленого монарха», пише «The Times Scotland» з посиланням на нещодавно призначеного прем'єр-міністра Ліз Трасс та першого міністра Ніколи Стерджен. Прем'єр-міністр сказав: «Сьогодні корона переходить, як це було вже понад 1000 років, до нашого нового монарха, нашого нового глави держави, Його Величності короля Карла III». Пані Стерджен сказала, що королева віддала «десятиліття свого життя службі суспільству та країні», повідомляє газета.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up